EK na Fabiu???

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
Juicy
King
King
Používateľov profilový obrázok

EK na Fabiu???

Príspevok od používateľa Juicy »

Potrebujem Emisnu kontrolu na Fabiu? Lebo jeden ujec mi vravel ze dostanem pokutu lebo nemam nalepku na okne, pozrel som a asi z 8 Fabii co som videl to nemal nikto, musim ju robit?
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

z akeho roku je ta fabia? na novsie auta emisnu uz netreba
Holubar
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Holubar »

fabie vyrabaju iba s katalyzatorom,nie?
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa klm16 »

Kód: Vybrať všetko

Lehoty postupného nábehu vozidiel so zážihovým motorom so zdokonaleným emisným systémom                                                                          
Emisnej kontrole pravidelnej podlieha prvýkrát

*
      vozidlo kategórie M1 a N1 so zážihovým motorom so zdokonaleným emisným systémom v lehote
          o
            od 1. apríla 2007 do 30. júna 2007; to platí pre vozidlo, ktoré bolo prvýkrát prihlásené do evidencie do 31. decembra 1993,
          o
            od 1. júla 2007 do 31. decembra 2007; to platí pre vozidlo, ktoré bolo prvýkrát prihlásené do evidencie od 1. januára 1994 do 31. decembra 1999.
    *
      vozidlo kategórie M1 a N1 so zážihovým motorom so zdokonaleným emisným systémom, ktorého lehota na vykonanie emisnej kontroly pravidelnej uplynie do 30. júna 2008, podlieha emisnej kontrole pravidelnej v lehote od 1. januára 2008 do 30. júna 2008; to platí pre vozidlo, ktoré bolo prvýkrát prihlásené do evidencie od 1. januára 2000.
ono je v tom poriadny zmetok zatim, ale podla tohto auta s katalizatorom ktore su starsie ako 14 rokov uz musia mat emisnu...
auta do roku 99 maju cas do konca roka
ostatne auta do konca buduceho roka....

v praxi: ak mas fabiu novsiu ako je rok 2000 tak mas este rok casu mozes s emisnou pockat....

ja som to uz vyriesil mam peugeot 306 r.v 98....
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

My mame 2001ku a robi sa iba STK, emisnu vraj kvoli katalyzatoru netreba.
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

vyhlaska sa zmenila neznalost neospravedlnuje....

http://www.telecom.gov.sk/index/index.p ... e[dr]=2007

skus mrknut toto.....
sundevil
VIP
VIP

Príspevok od používateľa sundevil »

GothaR napísal:My mame 2001ku a robi sa iba STK, emisnu vraj kvoli katalyzatoru netreba.
na STK sa robi iba kontrola funkcnosti a navyse vdaka panom poslancom teraz musia na EK vsetci :evil:
krupica_dnb
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krupica_dnb »

ano, len neviem ako s lehotami- fyzicke ososby asi raz za dva roky a pravnicke kazdy rok, ale musis ju mat uz aj s benzinom, aj ked mas kat
misokgb
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa misokgb »

klm16 napísal:

Kód: Vybrať všetko

Lehoty postupného nábehu vozidiel so zážihovým motorom so zdokonaleným emisným systémom                                                                          
Emisnej kontrole pravidelnej podlieha prvýkrát

*
      vozidlo kategórie M1 a N1 so zážihovým motorom so zdokonaleným emisným systémom v lehote
          o
            od 1. apríla 2007 do 30. júna 2007; to platí pre vozidlo, ktoré bolo prvýkrát prihlásené do evidencie do 31. decembra 1993,
          o
            od 1. júla 2007 do 31. decembra 2007; to platí pre vozidlo, ktoré bolo prvýkrát prihlásené do evidencie od 1. januára 1994 do 31. decembra 1999.
    *
      vozidlo kategórie M1 a N1 so zážihovým motorom so zdokonaleným emisným systémom, ktorého lehota na vykonanie emisnej kontroly pravidelnej uplynie do 30. júna 2008, podlieha emisnej kontrole pravidelnej v lehote od 1. januára 2008 do 30. júna 2008; to platí pre vozidlo, ktoré bolo prvýkrát prihlásené do evidencie od 1. januára 2000.
ono je v tom poriadny zmetok zatim, ale podla tohto auta s katalizatorom ktore su starsie ako 14 rokov uz musia mat emisnu...
auta do roku 99 maju cas do konca roka
ostatne auta do konca buduceho roka....

v praxi: ak mas fabiu novsiu ako je rok 2000 tak mas este rok casu mozes s emisnou pockat....

ja som to uz vyriesil mam peugeot 306 r.v 98....
Pockaj, ale tam je napisane, ze kedy bolo auto po prvykrat prihlasene a nie rok vyroby auta, ja mam napr. r.v. 1989 a prvykrat na Slovensku bolo evidovane v r. 1996, to znamena, ze mam cas do konca tohto roka spravit emisnu, kedze mam kat. Aj ked neviem to na 100% :D Ale spolieham na to, ja zas mam info, ze od SEPTEMBRA tohto roku musi mat KAZDE auto emisnu kontrolu bez ohladu na rok vyroby, prve prihlasenie, kat nekat... Zatial nemam, uvidime ked ma stopnu :P

EDiT:// nj, je to mozne, sak vraj od septembra vsetky, tak ale ja sa spravim za madara, ze som o tom nevedel, sak aj fizli vedia, ze je v tom bordel... Snad ma nestopnu nez si ju dam spravit :)
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

misokgb: no ale tam sa nepise, ze je to datum prihlasenia do evidencie na Slovensku. Takze by si sa tomu vyhol, jedine tak, ze by to auto jazdilo doteraz bez znaciek, aj ked bolo vyrobene v roku 89
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

Mno mam fabiu 6/2000 takze staci mi urobit emisnu kontrolu do konca buduceho roka alebo do konca tohto? A ako casto na nu musim chodit?
Este len mesiac je na mna prihlasena a aj mesiac stare su vsetky kontroly ale Ek nemam, auto zo zahranicia...
klm16
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

juicy51 napísal:Mno mam fabiu 6/2000 takze staci mi urobit emisnu kontrolu do konca buduceho roka alebo do konca tohto? A ako casto na nu musim chodit?
Este len mesiac je na mna prihlasena a aj mesiac stare su vsetky kontroly ale Ek nemam, auto zo zahranicia...
mas casu do konca buduceho roka a emisna sa robi tusim kazde dva roky.....
AMF
Light Expert
Light Expert

Re: EK na Fabiu???

Príspevok od používateľa AMF »

Juicy napísal:Potrebujem Emisnu kontrolu na Fabiu? Lebo jeden ujec mi vravel ze dostanem pokutu lebo nemam nalepku na okne, pozrel som a asi z 8 Fabii co som videl to nemal nikto, musim ju robit?
zdravim,mam noveho citroena c3,vyrobeny a prihlaseny bol v roku 2007, to znamena ze do r. 2011 nemusim mat STK ani EK,moj problem je Ze planujem jazdit po rakusku,dozvedel som sa ze tam musim mat STK - administrativnu, tu uz mam , chcem sa spytat ,musim mat aj administrativnu EK ?
diky moc
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

My sme robili nedavno STK+EK na aute vyrobene 12/2003 prihlasene 1/2004, no a neviem ci to nahodou nebolo uz po termine... takze ak mas auto z r. 2004 alebo starsie, urcite sprav.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

No mne za to zobrali papiere. :D
Policajt mi hovoril, ze povinne kazde dva roky po uplinuti 4-rocnej doby od datumu vyroby vozidla.
S datumom evidencie mi noc nesplietal, ale ruku za to do ohna nedam.
A este jedna vec, ak by ti nahodou zobrali papiere, tak mas 15 dni na to, aby si si ho dal o5 zaevidovat. Ak to nestihnes, vozidlo bude definitivne vyradene bez moznosti opatovneho zapisania.
Takze odporucam spravit. :wink:
Napísať odpoveď