Izbova TV antena
-
ThierryXXX
Light Expert
Izbova TV antena
cawte byvam v malej slovenskej obci a mam v izbe TV ale mam staru rzpadnutu antenu ktora nefunguje ani ju nepouzivam je vytrhnuty drot ktory chyta signal bez anteny a preto prosim bude stacit na take bezne chytanie tv signalu TESCO IZBOVA NATENA ZA 199,-??? je to len docasne riesenie nakolko na tamtom starom drote som chytal len stv1 dakujem
-
ThierryXXX
Light Expert
-
ThierryXXX
Light Expert
-
Runes
Addict
- Kontaktovať používateľa:
hmm no nijak je to o stasti maximalne mozes na inom TV de mas naladene programy ocekovat frekvencie tu frekvenciu naladis manualne na tv a behas s tou antenou op izbe jak taky pat a mat
pripadne si zisti ci nemas dakeho kamarata kablovkara on zobere merak pi*e kabel pomera v izbe zname frekvencie a povie ti co chytis dalsi variant mas tu izbovu antenu bachnut dade k oknu abo na povalu ale stratis dost na dlzke kabla namoduluje sa ti tam vsetko mozne teda moze ale nemusi zalezi aj od kabla a tak heh iank tu neni moc co riesit jedine ak kupis daku veeelku antenu na povalu abo co to a pak ta porazi ked zistis ze signal ide pri zemi
co sa stalo mojmu profakovi zo strednej hehe si ho zavolali ako odbornika na tieto prenosy dade do hor zrubali koli tomu vela stromov naokolo a pak zistili ze nie stromi rusili signal ale signal sa siril "plazil" po zemi 
Re: Izbova TV antena
Zdravím, využijem túto tému.
Som teraz prechodne 2 týždne na byte (Dlhé Diely, BA), bola tu nejaká FiberTV a zrušilo sa to, čiže nejde žiadna telka. Napadlo mi, že by som si na ten čas kúpil len nejakú izbovú anténu aspoň na RTVS, ale neviem ako to vlastne dnes už je s týmto, či to vôbec funguje tak, že sa kúpi anténa, pripojí k TV a "niečo" naskočí.
Viete mi poradiť? Ďakujem.
Som teraz prechodne 2 týždne na byte (Dlhé Diely, BA), bola tu nejaká FiberTV a zrušilo sa to, čiže nejde žiadna telka. Napadlo mi, že by som si na ten čas kúpil len nejakú izbovú anténu aspoň na RTVS, ale neviem ako to vlastne dnes už je s týmto, či to vôbec funguje tak, že sa kúpi anténa, pripojí k TV a "niečo" naskočí.
Viete mi poradiť? Ďakujem.
Ak mas TV s DVB-T, tak ti postaci antena za 8 eur alebo si ju mozes aj vyrobit. Ak DVB-T telka nema, tak potrebujes aj set top box, tam si uz cenovo niekto nad 20 eur. Posledne roky maju uz asi vsetky TV v sebe DVB-T.
Nechapem preco otvaras 9 rocnu temu, kto si nevsimne datum tak zbytocne cita prispevky, este ze som si vsimol tie koruny.
K teme, fungovat by to malo, ked mas DVB-T MPEG2 tuner, pojdu ti RTVS a JOJ kanaly, TA3, Barandov a nejake dalsie. Ked mas DVB-T MPEG4 tuner, pojdu ti oba RTVS kanaly aj v HD.
Navyse ti teraz vratia 10€...
Od 02.01. 2017 vám Voľná telka za každú novú zakúpenú anténu (určenú pre príjem DVB-T) vráti 10 EUR naspäť.
Postup je veľmi jednoduchý, stačí si u akéhokoľvek predajcu televíznej a anténnej techniky zakúpiť novú izbovú alebo exteriérovú anténu, zaregistrovať sa cez formulár na stránke www.volnatelka.sk (dostupný od 02.01.2017), nahrať scan alebo fotku pokladničného dokladu a do 30 dní po registrácii vám bude peňažný obnos vo výške 10 EUR zaslaný na účet, ktorý uvediete pri registrácii.
Aktivita trvá od 02.01.2017 do 28.02.2017.
Viac informácií na našej stránke www.volnatelka.sk už od 02.01.2017!
K teme, fungovat by to malo, ked mas DVB-T MPEG2 tuner, pojdu ti RTVS a JOJ kanaly, TA3, Barandov a nejake dalsie. Ked mas DVB-T MPEG4 tuner, pojdu ti oba RTVS kanaly aj v HD.
Navyse ti teraz vratia 10€...
Od 02.01. 2017 vám Voľná telka za každú novú zakúpenú anténu (určenú pre príjem DVB-T) vráti 10 EUR naspäť.
Postup je veľmi jednoduchý, stačí si u akéhokoľvek predajcu televíznej a anténnej techniky zakúpiť novú izbovú alebo exteriérovú anténu, zaregistrovať sa cez formulár na stránke www.volnatelka.sk (dostupný od 02.01.2017), nahrať scan alebo fotku pokladničného dokladu a do 30 dní po registrácii vám bude peňažný obnos vo výške 10 EUR zaslaný na účet, ktorý uvediete pri registrácii.
Aktivita trvá od 02.01.2017 do 28.02.2017.
Viac informácií na našej stránke www.volnatelka.sk už od 02.01.2017!
Díky. Telka je novšia, ale kde to zistím, či to naozaj má? (dá sa to nejak zistiť priamo na nej?)
Ked ma menej ako 5 rokov, DVB-T mat bude, hladaj DVB-T logo, alebo v menu daj automaticke ladenie, uvidis ci tam je na vyber aj digitalne - pri ladeni bude asi cierne alebo jednofarebne pozadie, ak ma len analog tak by tam bolo len to zrnenie. Ak mas akykolvek kabel, vyskusaj pripojit a spustit ladenie, aspon RTVS by ti mohlo aj naladit.
Je to tento:
http://www.backoffice.be/prod_uk/Samsun ... _720p_.asp
Menu je také čudné, že žiadna možnosť "automatické ladenie" tam ani nie.. vlastne žiadne ladenie.
http://www.backoffice.be/prod_uk/Samsun ... _720p_.asp
Menu je také čudné, že žiadna možnosť "automatické ladenie" tam ani nie.. vlastne žiadne ladenie.
Podla popisu nema digitalny tuner, takze na nom naladis asi len nejaku analogovu kablovku, ak tam je. Potrebujes STB pre DVB-T, idealne s MPEG4, myslim ze ceny su okolo 15€. Ak sa rozhodnes to kupovat, tak pozor, niektore podporuju len MPEG4-SD, teda bez HD a niektore uz maju HD a aj DVB-T2, ale zase zrejme nepodporuju HEVC, pozrel by som bazar, po zruseni Markizy to mozno predavaju aj po 5€.
Pre mňa sú tieto veci španielska dedina. Máme ešte jeden novší TV, tak pozriem zajtra naň.
Zalezi na tom, ci to vyuzijes aj po tych 2 tyzdnoch, za antenu ti mozu vratit takmer celu sumu a prijimac - STB, uz je na tebe ci sa ti oplati kupa, ak by si sa rozhodol pre kupu, tak napis a poradim ti.
-
Ryan Giggs
VIP
Uz to ma 10 rokov, to velmi novsie nie je. To uz je starina.hughito napísal:Díky. Telka je novšia,
Napis model toho novsieho. Ak ani ten nema dvbt, budes musiet kupit aj stb.
Inak antenu ti nikto neporadi, to je bud alebo(teda moze ti poradit ale nemusi fungovat). Ci, a ktora bude fungovat to zalezi od lokacie, polohy bytu, prekazok v ceste signalu, kvality anteny atd. A to je jedinecne u kazdeho. Takze budes musiet kupit metodou pokus/omyl. Preto je dobre kupit tak, aby sa dala potom pripadne vratit.
Fajn, pozriem dnes ten druhý (snáď novší). Čo sa týka antény, tak určite len nejakú lacnejšiu, keďže je to riešenie na dva týždne. Zatiaľ díky za rady.
Ano, ja som antenu 2x menil, ale potreboval som to na viac TV, takze problem nebol na prvom, ale az na dalsich, no blizko mesta by mala postacovat aj akakolvek aktivna izbova antena, tam je mozny iny problem, rusenie, ci uz mobilny signal, alebo cezhranicne DVB-T.
BTW, ked to je vazne len na 2 tyzdne, tak si objednaj aktivnu izbovu antenu a STB DVB-T a do 14 dni to vratis, v niektorych eshopoch si mozes dohodnut ze to vratis na pobocke ci vydajni a nemusis platit ani postovne - navyse ti mozno zostane aj 10€ dotacia.
BTW, ked to je vazne len na 2 tyzdne, tak si objednaj aktivnu izbovu antenu a STB DVB-T a do 14 dni to vratis, v niektorych eshopoch si mozes dohodnut ze to vratis na pobocke ci vydajni a nemusis platit ani postovne - navyse ti mozno zostane aj 10€ dotacia.
Len problém je ten, že ako sa zdá, aj tá druhá TV je staršia..
Takže by som musel riešiť aj ten box, čo sa mi asi nechce..