Pes v aute

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
neopagan
Novice
Novice

Pes v aute

Príspevok od používateľa neopagan »

Chcel by som sa spytat, ci je nejaka vyhlaska, ktora zakazuje prepravovat psov na zadnom sedadle auta... Viem, ze sa odporucaju prepravne boxy, ale ci je to povinne zo zakona.

V predajni mi totiz tvrdili, ze je zakazane prepravovat psa volne na sedadle auta a aby som kupil prepravny box.

Mimochodom videl som vela psov prepravovanych bez problemov volne na sedadle aut, tak neviem...
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

je to predajca a jeho ulohou je predavat... tak ti natlaci aj takyto kalerab len aby nieco predal. nehovorim, ze to musi byt loz, ale neviem o nicom takom vo vyhlaske

/fuha, zaujimave info, o tom som ani nevedel :oops: asi idem co to este postudovat
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Je to povinne. Tak ako musia byt zapasane vsetky prepravovane osoby, tak aj zvierata (viac menej vsetko v interieri vozidla okrem batozinoveho priestoru). Jedina vynimka je v tedy, ak mas zviera v prepravnom boxe a box je miestneny v batozinovom priestore vozidla (teda bezpecne oddeleny od priestoru, kde sa prepravuju osoby).
Avsak existuje jedno ojekabatenie. Ja vozim psa tak, ze ma obojok, o obojok ma upnutu vodzku a ta je uviazana o nadokennu uchytku. To mi poradil jeden policajt, ked ma zastavili. ;) Tak ti policajt nema co vytknut. :)
neopagan
Novice
Novice

hm, to neni zly napad, ale myslis ze by mi take nieco preslo, ked priviazem voditko na nadokennu uchytku? To by velmi zaviselo od policajta ktory by ma zastavil... lebo v podstate pes nie je ani priputany, ani v boxe...

a mimochodom kde je taka vyhlaska ze pes musi byt v boxe alebo priputany? Pokial viem vo vyhlaske sa pise len o osobach.. A co neni vo vyhlaske, neplati. Ale mozno sa mylim. Ak vie niekto, nahodte sem tu vyhlasku. diky
Juicy
King
King

Príspevok od používateľa Juicy »

A pokial mam civavu alebo jazvecika ktory rad lezi pri nohach a na sedadlo nechce ani za svet? Ako ho tam priputam? A myslim ze psa maleho vzrastu priputat o nadokennu uchytku by v pripade nehody mohlo znamenat istu smrt ved to by mu odtrhlo vazy :?
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa Lub0$ »

Co viem ja tak by mal byt aspon priputany...o prepravke alebo boxe pochybujem....no a pravda je taka, ze ked chces byt v bezpeci zo zdravotneho hladiska..tak ho volis priputat.
neopagan
Novice
Novice

vdaka za nazory, ja viem ze z hladiska bezpecnostisa neodporuca psa volne nechavat na sedadle, ale stale som sa nedozvedel jednoznacnu odpoved ci to je v zakone alebo nie.
Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

Ok tak som original pre teba nieco pogooglil.....tu mas nejaky link:
http://www.wolfdog.org/forum/showthread.php?t=5271 je to len forum...ale dlhorocny majitelia psov sa do toho asi viacej rozumeju... :wink:

Dalej som nasiel nieco stylu:

Kód: Vybrať všetko

Zákon na téma pes v autě, paragraf 52 „Přeprava nákladu“, odstavec 5 říká: “Při přepravě živých zvířat nesmí být ohrožena bezpečnost řidiče, přepravovaných osob ani zvířat a ani bezpečnost provozu na pozemních komunikacích“. Obecně srozumitelné znění tohoto zákona však nesděluje, co pro onu bezpečnost při přepravě svého psa v autě máme učinit a tak je při silniční kontrole posouzení na policistovi.
A to na tejto stranke.. http://www.baron.cz/pes/pes-v-aute/i-0

Cize z toho vyplyva, ze zakon ktory ti prikazuje psa priputat, alebo zavriet do nejakej prepravky zrejme neexistuje.....respektive neexistuje zakon, ktory ti to povie priamo....
neopagan
Novice
Novice

Diky, takze kazdy zakon sa da vysvetlit aj inak, a kazdy sa da nejako obist.
Rozhodol som sa, ze kupim pasy pre psa, ktore dostat za 250-300 Sk a budem mat pokoj. Aj pes bude v bezpeci a ani zakon neporusim. Tie pasy su potom pripnute jednym dlhsim pasom, takze pes si moze aj lahnut a ma aspon minimalny pohyb. A nemusim spekulovat a strachovat sa ktory policajt mi da pokutu. Urcite by bola lepsia moznost prepravna klietka, ale nejazdim tak casto, aby som za to dal 3000 Sk. Vdaka
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

Lub0$
Hardcore addict
Hardcore addict

neopagan napísal:Diky, takze kazdy zakon sa da vysvetlit aj inak, a kazdy sa da nejako obist.
Rozhodol som sa, ze kupim pasy pre psa, ktore dostat za 250-300 Sk a budem mat pokoj. Aj pes bude v bezpeci a ani zakon neporusim. Tie pasy su potom pripnute jednym dlhsim pasom, takze pes si moze aj lahnut a ma aspon minimalny pohyb. A nemusim spekulovat a strachovat sa ktory policajt mi da pokutu. Urcite by bola lepsia moznost prepravna klietka, ale nejazdim tak casto, aby som za to dal 3000 Sk. Vdaka
Jj. My sme kupili to iste....az nato, ze uz to je dost znicene.....hovorime tomu, ze "kantare" :D V pohode si pes aj lahne, cize nehrozi situacia ako po prejdeni cez 2 staty sa pozries do spataku a "boha, co ten pes furt len sedi oprety o sedadlo?" :D
A neni to ani draha investicia.....ked ti ide o psove a hlavne aj bezpecie posadky...
Napísať odpoveď