generation kill

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
ades
Guru
Guru
Používateľov profilový obrázok

generation kill

Príspevok od používateľa ades »

prave som dopozeral poslednu cast jedneho z najlepsich vojnovych filmov (resp. miniserialov), teda aspon podla mna najlepsich. http://www.csfd.cz/film/237565-generation-kill/ co si o nom myslite? mne sa napriklad najviac paci, ze je to vsetko zobrazovane realne, ako to skutocne prebiehalo, nie je tam zidealizovana amerika, odhaluje sa tam mnozstvo zakulisnych veci atd. hm?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Mozes to porovnat so serialom Bratstvo neohrozenych?
ades
Guru
Guru

band of brothers je jednoznacne the best of, to sa musi nechat. toto je tiez z produkcie hbo, nie je to take akcne, viac pokojne, je tam viac dobrych hlasok (typicky vojenske, uchylne a vulgarne).
BoB je stavane viac na akciu a porozpravanie pribehu o WW2, GK je skor o tom, ze nie je vsetko zlato co sa blysti a je to z prostredia iraku, prve dni po zacati vojny. skus si pozriet prvy diel, uvidis, ze ta to chyti. neviem ako by som to inak popisal. netreba cakat neviemake efekty (no ktore su su jedny z najlepsich ake som videl), skor sa zameriavaju na vztahy vojaci-nadriadeni, armada-iracania atd
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Dakujem, mne islo hlavne o atmosferu, hlasky a charizmaticke postavy :) Ked si na to zajtra spomeniem, tak skusim niekde stiahnut :)
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

Zacal som to pozerat nedavno, ked som to nasiel v Najlepsi film poslednej doby...a zatial som videl prvu cast..Nebolo viac casu...Dnes vsak to hadam dopozeram cele..Ale jasne ze na BOB to nema, lebo druha svetova je druha svetova :)
ViRuS
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ViRuS »

tazko to porovnavat s bob, lebo to bola ina doba a ina vojna. ako spomenul ades, skor je to zamerane na vztahy v armade, bizarnost vojny a ciastocne aj na dopad konfliktu na civilne obyvatelstvo. treba povedat, ze je to aj velmi zaujimavo spracovane, rozhodne som sa nenudil pri ziadnej casti. u mna to ma 9/10.
ades
Guru
Guru

este nieco- ma to jeden z najlepsich soundtrackov :) este by som chcel dodat, ze sa mi paci koniec, normalne taky sentimentalny, niekedy som mal pocit, ze tych americanov zacnem mat aj rad :) (na konci uzasna pesnicka johny cash- when the man comes around)
mi-chau
Darca
Darca

Príspevok od používateľa mi-chau »

"..no, but I served in company of heroes", porovnavat to s BoB?? Ludia hrabe vam?
Soviet
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Soviet »

mi-chau napísal:"..no, but I served in company of heroes", porovnavat to s BoB?? Ludia hrabe vam?
Clovek to porovnava s BOB hlavne preto, ze je to serial od HBO,ktory ma viacej casti a jedna sa vojny..
Ale inak to spolocne nema nic to je pravda..
Napísať odpoveď