generation kill
generation kill
prave som dopozeral poslednu cast jedneho z najlepsich vojnovych filmov (resp. miniserialov), teda aspon podla mna najlepsich. http://www.csfd.cz/film/237565-generation-kill/ co si o nom myslite? mne sa napriklad najviac paci, ze je to vsetko zobrazovane realne, ako to skutocne prebiehalo, nie je tam zidealizovana amerika, odhaluje sa tam mnozstvo zakulisnych veci atd. hm?
Mozes to porovnat so serialom Bratstvo neohrozenych?
band of brothers je jednoznacne the best of, to sa musi nechat. toto je tiez z produkcie hbo, nie je to take akcne, viac pokojne, je tam viac dobrych hlasok (typicky vojenske, uchylne a vulgarne).
BoB je stavane viac na akciu a porozpravanie pribehu o WW2, GK je skor o tom, ze nie je vsetko zlato co sa blysti a je to z prostredia iraku, prve dni po zacati vojny. skus si pozriet prvy diel, uvidis, ze ta to chyti. neviem ako by som to inak popisal. netreba cakat neviemake efekty (no ktore su su jedny z najlepsich ake som videl), skor sa zameriavaju na vztahy vojaci-nadriadeni, armada-iracania atd
BoB je stavane viac na akciu a porozpravanie pribehu o WW2, GK je skor o tom, ze nie je vsetko zlato co sa blysti a je to z prostredia iraku, prve dni po zacati vojny. skus si pozriet prvy diel, uvidis, ze ta to chyti. neviem ako by som to inak popisal. netreba cakat neviemake efekty (no ktore su su jedny z najlepsich ake som videl), skor sa zameriavaju na vztahy vojaci-nadriadeni, armada-iracania atd
tazko to porovnavat s bob, lebo to bola ina doba a ina vojna. ako spomenul ades, skor je to zamerane na vztahy v armade, bizarnost vojny a ciastocne aj na dopad konfliktu na civilne obyvatelstvo. treba povedat, ze je to aj velmi zaujimavo spracovane, rozhodne som sa nenudil pri ziadnej casti. u mna to ma 9/10.