problem po dopravnej nehode
-
peter kovac
Novice
problem po dopravnej nehode
ahojte, prosim o pomoc. Som obcan slovenskej republiky ale dlhodobo zijuci na uzemi nemeckej republiky. Vcera som mal dopravnu nehodu . Z vedlajsej cesty mi vyletel mlady 17. ročny chalan na motorke a rozbil mi celu pravu stranu auta skoda pri prvom odhade cca 300 000SK. Nase auto je poistene a registrovane v nemecku a rok vyroby 2008. Problem je v tom ze vynnik nema vodicky preukaz a motorka je bez cisel a zakonnej poistky.Prosim o radu ako sa to pravne da vyriesit na slovensku.
-
nordkapp_pb
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
ja myslim ze ten kto nema strach v 17tich naburat na motorke bez papierov do auta a zrusit mu celu stranu, ten je zivel a na zivly sa povinne zmluvne poistenie vztahuje
...
.. inak otazka ... mas tam napisane ze auto je reg. a poistene v nemecku, tak preco to chces riesit na slovensku ... nech to riesi nemecka strana co s tym maju slovaci ? ? ? ... za prve sa mas poradit so svojou poistovnou ako postupovat ...
.. inak otazka ... mas tam napisane ze auto je reg. a poistene v nemecku, tak preco to chces riesit na slovensku ... nech to riesi nemecka strana co s tym maju slovaci ? ? ? ... za prve sa mas poradit so svojou poistovnou ako postupovat ...
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
jasne moja, vytiahnes 3 kila z hlineneho prasiatka a povies si, ze peniaze boli, su aj budu a na zvysok problemu sa vykasles? ako to vyriesi normalny clovek, ked nahodou nema love? auto ti opravia, ale kym nezaplatis, nevydaju ti ho zo servisu...
preto potrebujes spravu od policie a nahlasenie o skodovom priebehu od vinnika, aby ti auto po oprave vydali a zaplati to poistovna
preto potrebujes spravu od policie a nahlasenie o skodovom priebehu od vinnika, aby ti auto po oprave vydali a zaplati to poistovna
No pokial to nenahlasil na poistovnu a pokial od neho nema cestne prehlasenie o priznani sposobenej skody so vsetkymi udajmi co k tomu patria, atak mozte cakat aj 50 rokov a neuvidis ani korunu.fizz napísal:No nam pred 3 rokmi nabural chlapik do spravne odparkovaneho auta, mal aj poistku, vsetko, len proste on do tej poistovne neprisiel (neposlal nejaky papier? nieco take...), tak uz 3 roky cakame na nahradu...
Cim som chcela povedat, ze keby sa mi toto stalo, tak sa na nejake riesenie to cez policiu, poistovne, hocikoho vykaslem a dam si to rovno opravit.
Ina vec by bola, keby si mala svedkov, co ti dosvedcia ze fakt vam tu skodu sposobil on, mozes ho dat na sud.
Hej hej fizzy, utieranie je moje!
A inak ma pravdu, chalan spominal ze ma auto uplne zramovane takze ho to nevyjde na par korun pricom ak to neriesil cez policiu tak sa mu ten chalan na motorke moze zasmiat do ksichtu a nezaplatit mu ani korunu.
Mame sa tiez stalo ze to do nej napraskal nejaky senilny debo co nepoznal pravidlo pravej ruky a na mieste povedal ze sa ospravedlnuje, bola to jeho chyba a policiu volat nemusime. No a na druhy den uz to bola matkina chyba, on za nic nemohol a tym padom nic nezaplati. A teraz co? Nic. 60-rocnemu na nos nedas a policia sa ti vysmeje kedze si ju tam nezavolala a nevedia co sa stalo.
Chapandos?
A inak ma pravdu, chalan spominal ze ma auto uplne zramovane takze ho to nevyjde na par korun pricom ak to neriesil cez policiu tak sa mu ten chalan na motorke moze zasmiat do ksichtu a nezaplatit mu ani korunu.
Mame sa tiez stalo ze to do nej napraskal nejaky senilny debo co nepoznal pravidlo pravej ruky a na mieste povedal ze sa ospravedlnuje, bola to jeho chyba a policiu volat nemusime. No a na druhy den uz to bola matkina chyba, on za nic nemohol a tym padom nic nezaplati. A teraz co? Nic. 60-rocnemu na nos nedas a policia sa ti vysmeje kedze si ju tam nezavolala a nevedia co sa stalo.
Chapandos?
Presne tak, vždy je lepšie si zavolať policajtov pri dopravnej nehode, pretože ak sa spoľahnete na pekné slovo toho, čo ju spôsobil, obyčajne sa vám najprv velice ospravedlňuje a sľubuje, že všetko preplatí, ale po čase sa ho to už netýka a nakoniec od neho neuvidíš ani korunu...Gangy napísal:Hej hej fizzy, utieranie je moje!![]()
Chapandos?
Na druhej strane je ale otázka, či by sa to policajtom chcelo tiež riešiť, ak pri nehode nebola žiadna osoba zranená, pretože už sa mi stalo, že po nehode, ktorá sa stala otcovi, zavolal policajtov a aj jedného kamaráta, ktorý robil dopraváka, policajti došli, zbadali bývalého kolegu, a tak sa im to už nechcelo ďalej riešiť, tak išli preč...Neviem, ako by to dopadlo, keby tam ten otcov kamarát nebol
prečo ? keď je chrapúňGangy napísal:No a na druhy den uz to bola matkina chyba, on za nic nemohol a tym padom nic nezaplati. A teraz co? Nic. 60-rocnemu na nos nedas
však keď s tým nič nerobíte , tak čo čakáš, že chlap Vám bude pri vchode vyzváňať, aby splatil dlh ? a chceš povedať, že by si mala škodu ako tuto chlap pri prvom odhade 300 000,- a šla by si si to zaplatiť ?fizz napísal:keby sa mi toto stalo, tak sa na nejake riesenie to cez policiu, poistovne, hocikoho vykaslem a dam si to rovno opravit.