Fotografia - potrebujete poradiť pri výbere fotoaparátu?

Ak plánujete kúpu HW, SW, elektroniky..., tak si skúste nechať poradiť...
saldir
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa saldir »

aha ok a tam je daco pisane aj ze 10 MPX
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa makaveli »

saldir napísal:aha ok a tam je daco pisane aj ze 10 MPX
hm, to tam nikde nevidim
saldir
Medium Star
Medium Star

no dokonca 12 Mpx: http://eu.chinavasion.com/images/chinav ... -faceb.JPG
Max. Resolution: 12.0 Mega pixel (interpolation)
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

saldir napísal:Max. Resolution: 12.0 Mega pixel (interpolation)
aha, ale to je interpolacia, to je shit.. je to softwarove uprava, ktora medzi nejake realne nasnimane body prida dalsi a tym sa umelo "zvacsuje" pocet pixlov a tym aj velkost fotky..
saldir
Medium Star
Medium Star

jaj tak to je dobry blud
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa jin »

saldir napísal:chcel by som sa spytat ci niekto z vas nevie kolko megapixelov ma tento fotak a ci je dobry alebo to je len blud...: http://www.chinavasion.com/product_info ... ion-modes/
a je to zrkadlovka?
Toto je seriózne ten najlacnejšie vyzerajúci foťák, aký som kedy zrejme videl. Normálne by som sa bál, že to na mňa v spánku zaútočí. :nervozita:
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

jin napísal:Toto je seriózne ten najlacnejšie vyzerajúci foťák, aký som kedy zrejme videl. Normálne by som sa bál, že to na mňa v spánku zaútočí. :nervozita:
Podla mna posle kazdu fotku automaticky cez satelit Cinskej tajnej sluzbe :shock:
Deco
Medium Star
Medium Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Deco »

Caute, potreboval by som poradit pri kupe. Chceme si s priatelkou kupit fotak, nieco tak do 3500-4000 Sk. Na dovolenky,oslavy,standartne pouzivanie. Velmi sa v nich nevyznam, preto by som potreboval radu

Z toho co som pozeral tak som natrafil na tieto:
PANASONIC Lumix DMC-FS3
SONY Cyber-shot DSC-W120
PANASONIC Lumix DMC-LS80
OLYMPUS FE-360
NIKON Coolpix S520
NIKON Coolpix S210

ktory z nich by ste mi odporucili?..resp. nejaky iny v podobnej cenovej hladine
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Zober jeden z Lumixov, osobne som za FS3.
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Zdravim, rad by som kupil daky fotak, bude to pre holky z jedny "skolky", takze nieco, kde sa da auto, co by snad mal mat kazdy ale kde sa da aj vyblaznit aspon troska a slusnym zoomom a ja neviem este co. Nasiel som tieto:

Fuji finepix s5700

Fuji finepix s5800 + puzdro + karta

Dokonca som ich nasiel v cene okolo 80 libier na amazon.co.uk Pripadne mozte dat dake navrhy. :) Budem len vdacny
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

pato83: a kolko do toho chces dat, aku mas cenovu hranicu..? a mame sa potom riadit podla cien na amazone..?
pato83
Addict
Addict

Nemusi to byt amazon, hocijaky online shop v UK. Cena tak do 150 libier, cim nizsia, tym lepsie. Len je mi az podozrive, ze tie fuji stoja tak malo :shock: Ale tak Fuji ma snad dake renome, ze nepredavaju smejddy. Ja neviem, vobec sa nevyznam, takze radte.
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

tak ja by som ti potom odporucil toto:
Panasonic FZ8
ma lepsiu svetelnost.. na najdlhsom ohnisku ma lepsiu ako tie fuji na najkratsom..
pato83
Addict
Addict

Ok, dakujem, ale ruku na srdce, je tam rozdiel vo vykone, resp. v kvalite fotiek v rovnakom pomere ako cena,ktora je takmer dvojnasobna? Je na tych fuji nieco zle, ked stoja tak malo, su kazove, alebo co im je? :) Doteraz sme mali kompakt od Olympus C500 a v pohode. Len teraz si chcu uz aj oni kupit, tak nieco lacne ale zase nie daky smejd. A tu je asi jedina cesta s tym Fuji, co sa tyka ceny, co su ich nevyhody, resp. vyhody? Ma niekto s nimi skusenosti?

p.s.: Makaveli, skutocne dakujem, ze sa niekto zaujima o moj problem, len ci sa tam skutocne oplati investovat cca dvojnasobok za o nieco horsi vysledok. Dakujem

p.s.2: A ked mi vysvetlis, o com si vlastne pisal v tom prispevku, tak ti budem vdacny :D
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

ps: no to neviem, ja sa az tak nevyznam, ale pockaj kym pride jin a precita si, on je odbornik, on ti asi poradi lepsie :)

ps2: svetelnost objektivu je vlastne to, ze kolko svetla dopada na senzor (priepustnost), cim viac svetla tym lepsie.. teoreticky najlepsi pripad je ked ma hodnotu 1, cize mensie cislo = lepsie.. no a chcel som tym povedat, ze ten panasonic prepusti na najdlhsom ohnisku (ked najviac zozoomujes) viac svetla ako tie fuji na najkratsom (ked vobec nezoomujes), cize tie fotky by mali byt lepsie.. moj viacmenej laicky nazor..
chlapec10
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa chlapec10 »

mozno blba rada, ale co tak si uz rovno zaobstarat nejaku amatersku zrkadlovku? napr Nikon D40?
jin
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Pato83: Pre holky z naši školky budú tie fuji totálne stačiť. FZ8čku by som bral v prípade, keby sa chcelo fotiť kreatívnejšie a nie systémom point&shot. Na režime Auto s tým budú dosahovať pekné výsledky.
makaveli: s tými svetelnosťami máš samozrejme pravdu, no na režime auto sa aj pri FZ8čke kombinuje v šere / tme int. blesk s IISO (adaptatívny systém prispôsobovania ISO na Lumixoch), takže svetelnosť ide bokom na úkor kresby. Svetelnosť tam využiješ skôr na poloautomatických / manuálnom režime pri portrétoch a iných situáciách, kde je dobré (vedieť) manipulovať s hodnotou clony.
chlapec10: Nemyslím, že je to good idea. Pre tento sektor fotografov veľký snímač neznamená viac, než prázdny pojem a výmeny objektívov berú, ako horror. S EVFkom je to všetko pod jednou strechou...
pato83
Addict
Addict

Ok, tak ho zoberiem, tak ci tak by som ho zobral.Islo skor o to, ze preco su take lacne a teda ci je tam aspon aka taka kvalita. Moj olympus mi sluzi uz snad 5 rokov aj spolu s kartou, takze po tejto stranke som spokojny. Dakujem za rady borci a majte sa zatim fajn.

to chlapec10: No jo, Nikon D40 by bolo urcite fajn, no neviem, kde by som nan vzal a potom oni chcu hlavne fotit jednoducho.

//autoeditácia príspevku ( 17 Nov 2008, 20:22 )
Este jedna otazka ohladne karty, drahsia XD alebo lacnejsie SD karty? Viem, ze XD su rychlejsie, tak ale poradte. Surne a co najrychlejsie prosim. diki
makaveli
King
King
Kontaktovať používateľa:

pato83 napísal:Este jedna otazka ohladne karty, drahsia XD alebo lacnejsie SD karty? Viem, ze XD su rychlejsie, tak ale poradte. Surne a co najrychlejsie prosim. diki
toto Transcend - Flash memory card - 4 GB - Class 6 - SDHC pripadne toto Kingston - Flash memory card - 8 GB - Class 6 - SDHC tam by mala byt zarucena minimalna rychlost zapisu 6 MB/s, to by malo stacit, pomale by to nemalo byt a rozhodne je to kompatibilnejsie ako xd karty aj s inymi zariadeniami..
pato83
Addict
Addict

Vybral som tuto, bo nedavno kupovala citacku kariet a nema tam podporu SDHC, zial, to nas vtedy nenapadlo. http://www.amazon.co.uk/SANDISK-2GB-ULT ... 359&sr=8-1 alebo staci aj obycajna Sandisk 2GB secure digital? Bo by to vsetko doslo aspon spolu. Dakujem

p.s.: Uz je to ok, zobral som ju :D Dakujem vsetkym, snad bude sluzit 8)
Napísať odpoveď