Z Xp na Vistu v notebooku...
Z Xp na Vistu v notebooku...
...mam hp pavilion s predinstalovanym OS Vista , daval som tam Xp ale nieje to ono chcem tam dat naspet Vistu.Recovery od Visty mam na hdd ale nieviem ako ho mam spustit aby sa zacala instalovat Vista..pls help 
-
Holubar
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Sice neviem, ako to riesi hp, ale pri Sony sa z tej particie napaluju 3 Recovery DVD disky a v pripade problemov sa bootuje z nich, pripadne v prostredi Windows sa da spustit aplikacia cez exe subor a ide sa priamo z particie bez DVD. Ale nemam rad tento spoisob, lebo to hodi pocitac do povodneho stavu, kde je nainstalovanych x nechcenych programov (bloatware), ktore posuvaju cely system na okraj stability. Preto odporucam zohhnat instalacne DVD Visty (necracknute), ovladace a nejake tipy pre tvoj notebook a spravit Clean install. Vyborna stranka je notebookreview.com, teda hlavne ich diskusne forum, pre grafiku laptopvideo2go.com, na tych strankach som nasiel vsetko preto, aby mi na laptope slapali Vista aj XP zaroven a bez problemov. Len to chce samozrejme vela trpezlivosti a chut riesit problemy, no vysledok vo forme vyladeneho systemu na mieru pre osobne potreby za to podla mna stoji.
mam mozno podobny "problem" , na booku bolo povodne XP, avsak ja nemam ziadne recovery CD/DVD a XP jednoducho nainstalovat nejde, vista/2000/linux nainstalovat idu s tymito komplikaciami:
-na w2000 som nesplasil ovladace
-na vistu ovladace mam, ale akosi neslapali USBcka (napatie v nich je, vsetko v poriadku, po vlozeni nejakeho media aj win dal hlasku od noveho HW, ale napr. od USB kluca chcel ovladace a HW oznacil ako nenainstalovany
)
-v linuxe, ktory momentalne pouzivam mi vsetko ide, az na tie USB-cka
-pod XP by udajne USBcka slapat mali... chcel by som normalne formatnut disk a dat si tam svoj win - je to nerealne?
take cosi sa mi este nestalo, ale viem, ze podobny problem mal aj kolac na IBMku
-na w2000 som nesplasil ovladace
-na vistu ovladace mam, ale akosi neslapali USBcka (napatie v nich je, vsetko v poriadku, po vlozeni nejakeho media aj win dal hlasku od noveho HW, ale napr. od USB kluca chcel ovladace a HW oznacil ako nenainstalovany
-v linuxe, ktory momentalne pouzivam mi vsetko ide, az na tie USB-cka
-pod XP by udajne USBcka slapat mali... chcel by som normalne formatnut disk a dat si tam svoj win - je to nerealne?
super ze diskutujete uplne kmojej veci
Takze ziadny napad ako naistalovat vistu z hdd?
//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2009, 10:49 )
toto mi zostalo na disku.(okrem driver dowload a zaloha) Ziadny setup alebo neaka podobna instalacia...
//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2009, 11:05 )
Takze ziadny napad ako naistalovat vistu z hdd?
//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2009, 10:49 )
toto mi zostalo na disku.(okrem driver dowload a zaloha) Ziadny setup alebo neaka podobna instalacia...
//autoeditácia príspevku ( 09 Jan 2009, 11:05 )
v ang sa moc neviznam a ani prekladace nic moc...nevies poradit ako nato?Hodil som tam cd visty nainstaloval nahral z hp.sk ovladace a nieje to ono.Stale ma trapi ze mam na d: disku recovery ale nieviem ako ho nainstalovat.Holubar napísal:Sice neviem, ako to riesi hp, ale pri Sony sa z tej particie napaluju 3 Recovery DVD disky a v pripade problemov sa bootuje z nich, pripadne v prostredi Windows sa da spustit aplikacia cez exe subor a ide sa priamo z particie bez DVD. Ale nemam rad tento spoisob, lebo to hodi pocitac do povodneho stavu, kde je nainstalovanych x nechcenych programov (bloatware), ktore posuvaju cely system na okraj stability. Preto odporucam zohhnat instalacne DVD Visty (necracknute), ovladace a nejake tipy pre tvoj notebook a spravit Clean install. Vyborna stranka je notebookreview.com, teda hlavne ich diskusne forum, pre grafiku laptopvideo2go.com, na tych strankach som nasiel vsetko preto, aby mi na laptope slapali Vista aj XP zaroven a bez problemov. Len to chce samozrejme vela trpezlivosti a chut riesit problemy, no vysledok vo forme vyladeneho systemu na mieru pre osobne potreby za to podla mna stoji.