pascal....triedenie

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
splinter
Novice
Novice

pascal....triedenie

Príspevok od používateľa splinter »

cafte ludia, potreboval by som pomoct s programom, ktory podla urcitych znakov vypise rastlinu na ktoru myslime...napriklad....farba...zlta, vyskyt...luka....a ono to zo zoznamu rastlin napise ze to je pupava....vedel by mi niekto surne poradit?????? :?: :?: :?: :?: program je v pascale samozrejme
beluský
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa beluský »

ja to vidim takto nejak....

Mas mnozinu rastin, v Pascale je to tusim SET alebo take daco.
Kazda rastina v mnozine moze mat vlastnosti ako napr. svoju farbu, vyskyt.... atd co potrebujes

Teraz nacitas ze chces len zltu... vyhodis z mnoziny vsetky co nie su zlte....
Nacitas vyskyt luka... vyhodis vsetky co nie su na luke...
Az ti zostane ti len jeden kvet...

Mozno je uvaha zla a da sa to jednoduchsie neviem.
neutronmind
Expert
Expert

Príspevok od používateľa neutronmind »

Bolo by to mozne aj tak. :) Ja by som pouzil pole, pricom jeho prvky by boli zaznamy. Polozky jednotlivych zaznamov by boli informacie o kvetoch, teda ta farba vyskyt atd. Potom uz by si len nacital vlastnosti kvetov, ktore chces vyhladat a postupne by si prehladal cele pole a vypisal take prvky, ktorych vlastnosti sa zhoduju so zadanymi hodnotami.
Elius
Light Expert
Light Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Elius »

neutronmind napísal:Bolo by to mozne aj tak. :) Ja by som pouzil pole, pricom jeho prvky by boli zaznamy. Polozky jednotlivych zaznamov by boli informacie o kvetoch, teda ta farba vyskyt atd. Potom uz by si len nacital vlastnosti kvetov, ktore chces vyhladat a postupne by si prehladal cele pole a vypisal take prvky, ktorych vlastnosti sa zhoduju so zadanymi hodnotami.
presne tak, pouzit record a v kazdej kvetine mat vlastnosti...potom do cyklu napraskat podmienky a z nich vypisy...neni o com...
splinter
Novice
Novice

Príspevok od používateľa splinter »

dakujem vam vsetkym...nejako sa posnazim
Napísať odpoveď