Voľba...

O živote, snoch, životnom štýle, cestovaní...
Začiatok Konca
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok

Voľba...

Príspevok od používateľa Začiatok Konca »

Na začiatok by som chcel všetkých ľudí poprosiť, pokiaľ do tejto témy nemajú nič, čo podruktívne pridať, nech si radšej len ticho čítajú. Potrebujem rady.

Stala sa mi vec. Hrávam volejbal, už nejaký ten rok(7) a pri poslednom zápase so Žilinou(2.liga oblasť západ), tak sme vyhrali a jeden prehrali, no to nie je podstatné. Bol s ich tímom aj jeden tréner. Ten tréner vytrénoval takých hráčov, ako je napr. Michal Masný, alebo Lukáš Diviš. Taktiež trénuje(trénoval-to presne neviem) juniorskú reprezentáciu. Po odohranom zápase si ma zavolal k sebe a rozprával mi, ako by ma chcel do ich tímu v Žiline. Počúvalo sa to strašne krásne, keď vás chváli takáto osobnosť a vy ste pre ten moment dreli, aby si vás niekto všimol. Tak sa mi to konečne podarilo. A dá sa povedať, že si ma všimla jedna z tých väčších rýb. Bol a dá sa povedať, že je to môj sen, hrávať extraligu, alebo sa dostať do Slovenskej reprezentácie a nosiť národné farby. A on je tá osoba, ktorá by mi mohla pomôcť, alebo otvoriť bránu do sveta volejbalu... teda aspoň Slovenského. To, čo som teraz písal je obrovská výhoda. Bývam v meste, z ktorého nejde priamy spoj a cesta trvá minimálne tri a pol hodiny. Prestupovať by som musel apsoň raz.

Jeden z obrovských dôvodov je, že mám priateľku, s ktorou sa nám blížia dva roky, ktoré sme spolu a kvôli volejbalu by som ju nechcel stratiť, keďže si pomaly plánujeme aj spoločnú budúcnosť, keďže idem na vysokú školu, nejaký privát a tak. Ďalši dôvod je maturita. Proste potrebujem zmaturovať a chcel by ma tam od stredu januára. Musel by som chodiť na tréningy v piatok, začínajú o 16:00 do 18:00 cestovať by som musel niečo okolo 09:00 hod, aby som tam prišiel, trochu sa dal dokopy a šiel trénovať. Cez sobotu by mali zápasy juniory a v nedeľu kadeti, na oboch by som bol aj ja. V nedeľu by som cestoval domov a v pondelok do školy. Cestovné a ubytovanie by mi preplatil.

Teraz, ako som naznačil na začiatku témy.. je to voľba.. ja som si tú svoju viac-menej vybral, no ešte by som chcel rád poznať názory nezainteresovaných ľudí, keďže to ovplyvní aj môj život, resp. ako by ste sa rozhodovali v mojej koži.

Dúfam, že sem popíšete niečo rozumné... ako som napísal, pravdepodobne som sa rozhodol, len vám nenapíšem ako, aby vás to neovplyvňovalo pri písaní odpovedí.

Všetkým, čo mi napíšu už teraz ďakujem.

Keby boli nejaké otázky, sem s nimi. Rád vám odpoviem.. :wink: :)
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Ja by som sa s nim dohodol tak, aby ta este do maturit nechal fungovat doma, s tym ze by si mu bol k dispozicii hned po nej. No a na vysoku v Ziline, aj s priatelkou :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Dobre, Fabo.. priateľka ide na medicínu.. a v Žiline je len smer, ktorým sa uberať nechcem. Môj cieľ je hlavne policajná akadémia v Bratislave a teda aj preto tento problém. Moja trénerka mi povedala, že ak by som tam šiel, on by mi vybavil aj školu aj všetko, ale nechcem tam študovať.. Vôbec k tomu nemám vzťah... :?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Tak to je dilema.
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

Urcite sa musis zamysliet do dalekej buducnosti, nielen do januara ci do buduceho leta :? A ako tak pozeram, mas v rozhodovani vela prekazok, ktore Ta ovplyvnuju, ale zasa zober si to tak, kolko vrcholovych sportovcov muselo pre svoju karieru nieco obetovat, ci uz vzdelanie alebo detstvo... Velka otazka je aj priatelka, ak jej oznamis svoje rozhodnutie, ci Ta podrzi alebo kopne do zadku.
Na tvojich slovach je naozaj citit, ze toto je v podstate naplnenie tvojho sna a odmena za tvoju drinu, ale k uplnemu naplneniu vedie este trnista cesta. V pripade ak sa das na to a podate si s tym trenerom ruku, zacnes hravat a nedajboze pride zranenie, co potom? Su to sice dalsie veci, ktore Ti skomplikuju rozhodnutie, ale Treba ratat aj s tou variantou.
V podstate mas na vyber dva zivoty a kazdemu musi nieco obetovat. Je len na tebe, ako rozhodnes. Ci obetovat svoj sportovy sen a ostat s priatelkou, studovat a nazivat si v relativnom klude. Alebo sa dat na tuto nelahku trnistu cestu, riskovat fungujuci vztah, skomplikovat si vzdelanie a prist o volny cas, ale naplnit si sen... Nezavidim Ti toto rozhodovanie, svojimi recami Ti takisto nepomozem, ale viac ako dake fakty ci podnety od nas cakat asi nemozes :)

V BA by si mohol hravat za SKP, ale vsetko je otazne...
/sorry VKP :oops: :D
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Čítam, že je to tvoj sen a tie sa majú plniť, pokiaľ je to možné. Ak ťa podporia rodičia, priateľka, tak by sa ti to malo podariť. Budeš mať síce o dosť menej času či ž na učenie, kamarátov, voľný čas, ale všetko sa dá zvládnuť, keď človek chce. Len si treba uvedomiť, že aký je šport vrtkavý, najmä na profesionálnejšej úrovni. Stále prichádzajú mladší, úspešnejší a ani sa nenazdáš a si z toho kolotoča vonku a uvedomíš si, o čo si prišiel. Ja osobne by som sa nikdy neupísala športu na takejto úrovni, tiež som bola pred podobným rozhodnutím. Bola som mladá, čiže dosť zavážili rodičia a dnes som im vďačná. Neviem, či by som bola tam, kde som, keby som odišla zo školy, ktorú som navštevovala a všetok voľný čas obetovala (zhodou okolností) tiež volejbalu. Ale jasné, niekto sa dá aj na profesionálnu dráhu a je šťastný, čo môže byť tvoj prípad. Pokiaľ sa na to cítiš, veríš si a máš podporu, choď do toho. :)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Kibo a Bolek+ostatok :D priateľka ma drží, a podpoduje ma, nech sa rozhodnem akokoľvek.. Je strašne zlatá :) A ak by som hrával v BA, tak za VKP :) ale to si trúfam sakra vysoko.. :wink: Vieš, dilema je to, či sa mi to oplatí. Ide o tú diaľku... samozrejme priateľka a škola. Priateľku milujem a ako som povedal, chcel by som si s ňou plánovať život. Školu musím ukončiť čo najlepšie a samozrejme si uvedomujem dôležitosť vzdelania a aj zranenia, ktoré môžu a možno aj prídu. Na minulom zápase sa mi opäť stalo, že ma pochválil rozhodca, ktorý píska prvú ligu, že dávno takého nahrávača nevidel... (to sa nechválim, len aby ste vedeli, že to nevidel len ten tréner). Ďalšia vec je tá, že by som to chcel skúsiť a to, že kamaráti vraj majú kontakty po celom západnom slovensku a aj vo VKP Bratislava, lenže či ma ešte o rok niekto bude chcieť, aj keď sa budem zlepšovať, len nie tak rýchlo... a vôbec. Aspoň by som to chcel vyskúšať, aké to je.. to ma veľmi zaujíma... :) Ale povedal som aj, že zahodiť priateľku, ktorú milujem a školu, ktorú musím mať, je hlúposť... Skutočne sa neviem rozhodnúť, resp. som rozhodnutý, ale stále premýšlam... Skôr je to nie, ako áno... len ma to stále láka.. čo bude, ak. A tak.. nečakám tu od vás veci, ktoré mám robiť, ale skôr len rady a veci, ktoré by mi mohli trochu pootvoriť oči, alebo poskytnúť nový pohľad na vec.. :)
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

Hmm zivot je o inom ako o sporte jedna vec je ze ta to bavi druha ze ta to neuzivi cize hajde na skolu a sam uvidis ake prilezitosti sa ti naskytnu. Ja hram profesionalne amatersky Ultiamte frisbee robilo mi to komplikacie ked som trenoval jak drak nestihal som skolu ted chodim na vikendove treningy len. Problem je hlavne v tom ze ako hrac sa neuzivis v tomto state ina by bola amerika kde napr moj ultimate je celkom perspektivny. Proste chcem povedat ked na vahe je sport a nadruhej strane je laska a vzdelanie tak berem vzdelanie. Inak tak ma napada VS maju fakultne teami a na tych VS turnajoch si ta vsimne bars kdo mimo toho ze ucietlia na VS co maju na starosti tieto veci su velmi casto vrcholovi sportovci vo vysluzbe cize tiez ta vedia posunut dalej
ColdRain
Addict
Addict

Príspevok od používateľa ColdRain »

no tak teda ako nezainteresovany sa vyjadrim, podla mna sport ako taky je velmi nestala investicia do buducnosti, jedno zranenie a skoncil si, mozes dokonca zivota trenovat mladsi dorast v lokalnej telocvicni niekde v hornej dolnej alebo robit to co ta nebavi, koli skole "bokovke", nie som sice vrcholovy sportovec ale aktivne sportujem uz hadam 10 rokov, no je to konicek, relax, nic viac, takze ja by som na tvojom mieste vsadil na istotu, teda zmaturovat v prvom rade a potom ist na taku vysoku skolu aku chces nepodriadovat to sportu, pisal si ze priatelka ta podpori tak ci tak, takze v tomto smere nemas co stratit, tolko moj nazor, mozno hraniciaci s cynizmom, ale moj
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

takze najprv gratulujem a teraz skusim poradit: musis si urcit priority, co ti je blizsie a co ma pre teba do buducna vacsiu cenu. jedna varianta je podla mna nechat to teraz tak, skusit na vyske hrat v BA, no tam musis tiez rata s vacso konkurenciou vzhladom k pritomnosti velkeho mnozstva ludi/studentov. druha varianta, ktora by bola mojmu srdcu asi blizsia, ak by som bol na tvojom mieste je taka, ze: teraz az do maturity individualny studijny plan (ak chces, ak to budes stihat tak nie), medzitym trenovat a po strednej ist hrat profesionalne a mat individualny studijny plan na vyske (mnohe skoly to akceptuju, beru to ako urcitu reprezentaciu a robenie dobreho mena) pripadne dialkove studium. je mnoho vynikajucich sportovcov, ktori to tak urobili, namatkou napriklad peter stastny, myslim aj michal martikan a ini :) len pre zaujimavost, napis mi prosim cez SS ako si sa rozhodol ty (cez SS, aby to neovplyvnilo ostatnich, ktori sa chcu vyjadrit)
Začiatok Konca
Professional
Professional

Ades: Priority mám určené.. Priateľka, škola, volejbal... :) s tou konkurenciou.. toho sa bojím a dosť, lebo to budú hráči odchádzať v mojom veku napr. zo športových gymplov, alebo aj takýchto tímov na vysoké školy, kde bude ťažšie sa samozrejme presadiť. Preto ma to teraz trochu máta... :) Ten individuálny študijný plán by som asi nezvládol. Nie, že by som bol debil, alebo hlúpy, ale nevedel by som sa dokopať do učenia a ďalšia vec je tá, že nám v prvých ročníkoch nesadli profáci a tak som nebol donútený učiť sa, sral som na to a teraz to musím všetko dobiehať.. takže s individuálnym by bol problém... Či by som mal individuálny na výške, neviem.. netuším, ako to tam chodí, vôbec nemám páru.
deblasco
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa deblasco »

no aj ti poviem len tolko...
pred maturitami som skoncil akoze kvoli nim s atletikou...
keby som neskoncil, mohol som byt majster sk a ist na europsky sampionat...
doteraz toho lutujem ;)
snad som ti odpovedal...
jo...a tiez som sa vyhovaral na maturu a holku a prijmacky...
proste 17rocny blbec som bol ;)
zelovoc
Darca
Darca
Bydlisko: Nikto nikomu nie je taký zaviazaný, ako opice Darvinovi.
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zelovoc »

neviem, ale myslim ze ist hrat za zilinu ked byvas 3apol hodiny od nej+za necely rok zacat studovat v BA mi pride take nezmyselne. ked budes v BA tak plnohodnotne nebudes stihat asi ani jedno. skor by som vybral iny klub.
Runes
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Runes »

zelovoc napísal:neviem, ale myslim ze ist hrat za zilinu ked byvas 3apol hodiny od nej+za necely rok zacat studovat v BA mi pride take nezmyselne. ked budes v BA tak plnohodnotne nebudes stihat asi ani jedno. skor by som vybral iny klub.
jj ako som spominal aj ja v BA sa podla mna na 90% do fakultneho teamu toho sa neboj lebo sportove gymnazia co spominas vacsinou konica na FTVS taze ty konkurovat nebudu :-D mimo toho ze sportove gymnazia nefim ale mozno kazdy 15 absolvent je fakt lepsi nez priemerny clovek zo zapalom pre dany sport
Začiatok Konca
Professional
Professional

Runes napísal:jj ako som spominal aj ja v BA sa podla mna na 90% do fakultneho teamu toho sa neboj lebo sportove gymnazia co spominas vacsinou konica na FTVS taze ty konkurovat nebudu :-D mimo toho ze sportove gymnazia nefim ale mozno kazdy 15 absolvent je fakt lepsi nez priemerny clovek zo zapalom pre dany sport
Neviem, či by som chcel trénovať za fakultný tím, nakoľko som počul, že úroveň nie je veľmi vysoká. Jediné, čo by som mohol spraviť je ísť na FTVŠ len trénovať, ale to neviem, či by bolo možné, keďže by som nebol ich študentom. A na Akedémii Policajného zboru v Bratislave nie je chalanaský tím, pokiaľ viem.

Vieš, neviem... či by som to ľutoval. To dievča milujem. Skutočne to s ňou myslím vážne. Viem, že sa to hocikedy môže pokaziť(dúfam, že nie) ale aj tak by som to neľutoval. Proste, neviem to opísať.. milujem ju a znamená pre mňa strašne veľa. Takže kvôli nej by som to neľutoval...

Najlepšie je si asi už teraz zháňať kontakty. A ešte samozrejme odpísať mail pánovi trénerovi. :)

Dobre, ďalšie rady?... :)
Ujo Marky
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa Ujo Marky »

Ja by som to bral. Posnaz sa o tu maturitu to je hlavne, s holkou by Ti to malo vydrzat ak Vam to klape a nebudes robit blbosti...

Len ma cuduje ze chces ist do Policajneho Zobru!? :?

// Ak som spravne pochopil tak by si mal plno Piatok, Sobota, Nedela. Podla mna by si sa ajtak neucil cely den a stihas to aj po zapase alebo vo vlaku/buse neviem cim budes chodit. A cez tyzden sa da po skole tiez vela veci stihnut. A ked by si to uz naozaj nestihal tak by som sa skor vykaslal na volejbal a spravil si skolu. :wink:
Začiatok Konca
Professional
Professional

Marky ísť do policajného zboru a byť napr. detektívom je rozdiel.. :) naši predsa ostanú našimi.. :wink: a tých si predsa nedáme.. :)

K tomu pred tým.. ono sa ti to ľahko rozpráva.. ale skús si nad tým popremýšlať.. či by sa to vôbec dalo, keď si vezmeš, čo všetko by som normálne mal... +cestovanie... ono sa to veľmi ľahko píše a super číta, no realita je kus inde.. :?
Napísať odpoveď