Prepis a odhlasenie starsieho auta
no a to je problem - ten clovek sa o tom, ze to ja kupim, dozvie najskor ked si to obzriem - a to vychadza na sobotu. Takze by bolo mozne asi take riesenie, ze na aute pojdem domov (cisto hypoteticky) a odhlasi ho najblizsi mozny pracovny den (z toho co som pochopil, na odhlasenie nepotrebuje auto) a ja ho zase u nas prihlasim? Len ked sa v technicaku preklepe meno, tak bez neho sotva mozem jazdit (resp aspon kym ma nechytia zaby).
-
Kibo
Hardcore addict
- Kontaktovať používateľa:
nieco podobne sme si odskakali, ked som kamaratovi pomahal kupit auto. v sobotu sme sa vybrali do nitry a vybrali auto. dohodli sa, ze ho berieme, spisali predbeznu zmluvu a dali zalohu, nech sa auto nepreda a tahali naprazdno do BA. v pondelok isiel kamarat do NR pre odhlasene auto a tahal s nim do BA na prihlasenie. snad si z tohoto pochopil co ta caka 
snad netrepem blbiny
snad netrepem blbiny
hmm..no odporucam to radsej tahat..sice dalo by sa to natom aj jazdit kebyze to ma tie stare SPZ z ineho okresu + mas kupnu zmluvu lenze tu je problem ze kebyze s tym autom si ucastnikom nemusis byt ani vinik nehody hned si odrovnany dost velke pokuty + hradis skodu ostatnym..
Treba auto aby stari majitel auto odhlasil z toho kraja odkial on je..on potrebuje hlavne tvoje udaje najlepsie bude ked jemu das prefoteny obciansky pojde na policiu vsetko to tam spise tam sa neplatia ziadne poplatky ani NETREBA AUTO..potom on si nasledne odfoti ten technicky preukaz alebo OEV/osvedcenie o evidenci/ s tvojim menom pojde do poistovne zrusi poistku a dostane peniaze naspat dost vela ludi to nerobi..
potom ti jak prve musis ist to auto poistit PZP..cize to je vic nez jasne v poistke musi byt hlavne VIN..spz a seriu technickeho preukazu tam nenapisu..lebo by tam napisali stary.. no a potom vlastne pojdes na svoj okresny policajny urad a vystojis si radu ked tam nemas znameho..Pre BA okres to nikomu nezelam..cakas tam aj 5 hodin jak sulin a nakoniec aj tak zatvoria hovada.. no a potom treba kolky 2000 korunove ! + STK + EK + PZP no a treba este vypisat jeden papier ze ziadas prihlasit svoj vozidlo.. a to je tak vsetko
ZELAM TI PEVNE NERVY..
Treba auto aby stari majitel auto odhlasil z toho kraja odkial on je..on potrebuje hlavne tvoje udaje najlepsie bude ked jemu das prefoteny obciansky pojde na policiu vsetko to tam spise tam sa neplatia ziadne poplatky ani NETREBA AUTO..potom on si nasledne odfoti ten technicky preukaz alebo OEV/osvedcenie o evidenci/ s tvojim menom pojde do poistovne zrusi poistku a dostane peniaze naspat dost vela ludi to nerobi..
potom ti jak prve musis ist to auto poistit PZP..cize to je vic nez jasne v poistke musi byt hlavne VIN..spz a seriu technickeho preukazu tam nenapisu..lebo by tam napisali stary.. no a potom vlastne pojdes na svoj okresny policajny urad a vystojis si radu ked tam nemas znameho..Pre BA okres to nikomu nezelam..cakas tam aj 5 hodin jak sulin a nakoniec aj tak zatvoria hovada.. no a potom treba kolky 2000 korunove ! + STK + EK + PZP no a treba este vypisat jeden papier ze ziadas prihlasit svoj vozidlo.. a to je tak vsetko
ZELAM TI PEVNE NERVY..
-
Grim
Darca
ako pise MurphY, len to zjednodusim. Das predajcovi ofoteny obciansky. On ho odhlasi a do TP sa zapise dalsi majitel. Potom si pre auto prides, zoberes technicky, zmluvu, auto na starych znackach. Doma pojdes do poistovne, uzavres PZP, ides na DI, auto prihlasis, ides do poistovne a dopise sa tam seria TP a znacky.
nj ja sa vzdy neako rozkecam.. no a za par minut co vlastne sa vam ten policajt venuje plus kus plechu a to hned 2000 sk..Grim-Reaperka napísal:ako pise MurphY, len to zjednodusim. Das predajcovi ofoteny obciansky. On ho odhlasi a do TP sa zapise dalsi majitel. Potom si pre auto prides, zoberes technicky, zmluvu, auto na starych znackach. Doma pojdes do poistovne, uzavres PZP, ides na DI, auto prihlasis, ides do poistovne a dopise sa tam seria TP a znacky.
no v podstate by sa to aj dalo.. lebo ti v tom autobazari uzavres aj pzp hned nato auto takze mozes s tym ist aj so starymi spz..KoCi napísal:Dneska som sa dopocul, ze autobazare tento prepis robia aj akymsi splnomocnenim - ze je mozne jeden den prist, obzriet a este v ten den na nom aj odist. Neviem co je na tom pravdy, v kazdom pripade zajtra snad zistim.
Ja som kupoval auto teraz cez leto takym sposobom, že tiež som sa rozhodol priamo na mieste, že berem.
Spisali sme kupnu zmluvu, vyplatil som povodneho majitela. Na jeho značkách s jeho techničakom a jeho kartou z poistovne som šiel s tým domov. On šiel najbližší stránkový deň na PZ, kde auto odhlasil (moje udaje mal na zmluve) a papiere mi poslal poštou.
Ja som si auto prihlasil v mojom okrese, poslal mu kopiu NOVEHO techničaku, poistku a možno ešte nejake veci..
Všetko prebehlo hladko, nikam som nemusel jazdiť 2x.
Spisali sme kupnu zmluvu, vyplatil som povodneho majitela. Na jeho značkách s jeho techničakom a jeho kartou z poistovne som šiel s tým domov. On šiel najbližší stránkový deň na PZ, kde auto odhlasil (moje udaje mal na zmluve) a papiere mi poslal poštou.
Ja som si auto prihlasil v mojom okrese, poslal mu kopiu NOVEHO techničaku, poistku a možno ešte nejake veci..
Všetko prebehlo hladko, nikam som nemusel jazdiť 2x.
-
Hrozba7777
Novice
Re: Prepis a odhlasenie starsieho auta
No tak to netusim co tu vsetko pisete....ale prepis z majitela na majitela je najjednoduchsie co moze byt.....ale ako som pochopil prvu otazku tak ze ako sa da legalne auto odhlasit a znova prihlasit.....no je to asi trochu tazsie lebo dnes sa neda ani poriadne odhlasit....ked chcete odhlasit auto tak potrebujete od neho doklady spz a doklad o zosrotovani...bud potrebujete znameho ktory vlastni srotovisko alebo dostanete len tych 1000 SK ako to bolo s tou skodoukou.....no a aj ja by som chcel vediet ze ked sa ku mne dostane stare auto ktore bolo odhlasene este za komunistov ked sa to este dalo bez zosrotovania a ked taketo auto kupim ze ci sa da a ako sa da prihlasit.....urcite bude treba STK a EK a myslim ze aby my vidali znacky bude treba aj Povinna poistka.....
No ale co dalej?Co tam treba?Co ked je to auto aj upravene?...Pri odhlasovani sa odovzdava aj Technicak takze ako sa da aby mi vyrobili novy?Treba aj Kontrolu originality?Prosto na toto neviem odpovedal a odcenil by som keby sem napise aj nejaky policajt alebo niekto kto sa do toho vyzna....kolko bude treba cvakat za touto srandu?Ale samozrejme vo vsetkej legalite...ci sa to tak vobedz da?
No ale co dalej?Co tam treba?Co ked je to auto aj upravene?...Pri odhlasovani sa odovzdava aj Technicak takze ako sa da aby mi vyrobili novy?Treba aj Kontrolu originality?Prosto na toto neviem odpovedal a odcenil by som keby sem napise aj nejaky policajt alebo niekto kto sa do toho vyzna....kolko bude treba cvakat za touto srandu?Ale samozrejme vo vsetkej legalite...ci sa to tak vobedz da?
ak by sa to nahodou niekomu hodilo tak na http://www.netfinancie.sk/ sa da porovnat vsetky poistenia
cena je rovnaka ako cez poistovnu... oplati sa to tam aj uzatvorit nakolko maju vybornu starostlivost o svojich klientov
cena je rovnaka ako cez poistovnu... oplati sa to tam aj uzatvorit nakolko maju vybornu starostlivost o svojich klientov
mam otazocku su nejake sadzby ked majitel auto odhlasi na moje meno ale ja ho uz nikdy neprihlasim a rozoberem na diely ??? dakujem
-
Mrk
Professional
zaujimalo by ma ci niekto prepisoval auto este so starym velkym a malym TP, opisu tam vsetko, alebo si mozem do noveho dat dopisat vsetky rozmery gum ? lebo predpokladam, ze v starom su asi len jedny zakladne
treba k tomu dopisaniu niaky certifikat ? co to asi stoji ?
treba k tomu dopisaniu niaky certifikat ? co to asi stoji ?