Program na teplotu

Informácie o software, ankety...
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Program na teplotu

Príspevok od používateľa Michaelo105 »

Čaute. Potreboval by som poradiť nejaký dobrý program, ktorý by vedel nielen zmerať teplotu procáku, ale hlavne by som si v ňom mohol nastaviť max. teplotu a po dosiahnutí tejto teploty by mi to tu začalo nejako húkať, alebo čo - proste by ma to upozornilo. Doteraz som použival dualcorcenter a tento program to vedel, ale robil mi hanebu v kompe.

Dík za rady.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

Everest
MP4-27
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa MP4-27 »

SpeedFAN
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Šu-Do napísal:Everest
Kde v Evereste? Ten mi vie iba ukázať aktuálnu teplotu. Ale neviem kde sa tam dá nastaviť max. teplota pri ktorej by ma upozornil, pripadne sa sám reštartol komp. (mám Evereste Ultimate Edition)

//autoeditácia príspevku ( 21 Nov 2008, 20:44 )
MP4-24 napísal:SpeedFAN
Speedfan ma tiež napadol. Ale keď som pozeral podporované dosky tak moja bohužiaľ medzi nimi nieje. A bez podpory mi to asi nepôjde. Ak sa mýlim tak ma oprav.
Dudas50
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Dudas50 »

na sledovanie teploty je skvely HWmonitor lebo zaznamenava aj Max a Min teploty...
a to aby sa ti restartoval kompik pri istej teplote sa da nastavit v BIOSe ak dobre viem,teda aspon na novsich doskach..
Michaelo105
Light Professional
Light Professional

Dudas50 napísal:na sledovanie teploty je skvely HWmonitor lebo zaznamenava aj Max a Min teploty...
a to aby sa ti restartoval kompik pri istej teplote sa da nastavit v BIOSe ak dobre viem,teda aspon na novsich doskach..
jj nastaviť sa to dá, ale dnes som to skúšal a nejako to nefungovalo - skoro som prehrial procák.

Na sledovanie najčastejšie používam everest - ten mi stačí, len mne ide o to hlavne aby ma ten program nejako upozornil - a to podľa mňa everest nevie. (predtým som používal dualcorecenter a tam som si nastavil nech ma varuje pri 55C a keď teplota dosiahla 55 tak mi pekne minimalizoval všetky okná a začal húkať - keď mi ich minimalizoval tak samozrejme hneď klesla teplota a nemusel som sa báť, že odpálim procák - len škoda, že mi robil neplechu).
turtlak69
Guru
Guru

Príspevok od používateľa turtlak69 »

nieco podobne by sa zislo aj mne. teplota procaku sa mi razom zvysiila na 85 stupnov a upozornenie nikde. nai restart ani nic. v biose toto nastavenie chyba. aspon zatial som ho tam nenasiel. samozrejme by bolo lepsie najprv softwarove upozornenie ako tvrdy reset.
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

radsej si neham biosom restartnut PC, ako si nechat hukat program ktory to ani nemusi zaznamenat :)
Napísať odpoveď