Stephen King To

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
bufe
Novice
Novice

Stephen King To

Príspevok od používateľa bufe »

cafte lidi. Co vravite na klasicku Kingovku To?
co sa vam pacilo viac - film alebo kniha? a preco?

pls aby pisali fakt len lidi co to videli a citali
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa begbeee »

Akože ak myslíš ten C-čkový film IT z roku 1990 tuším, tak to chce odvahu porovnávať, možno so životným dielom Stephana Kinga. TO je veľmi rozosiahla kniha s vynikajúcovou atmosférou a musel by to byť geniálny režisér, čo by to dokázal natesnať do 2 hodinového filmu.

Čítaš horory? Vieš si predstaviť sfilmovaný Call of the Cthulhu? Lebo ja nie...

OT: Však filmy Nočná a Denná hliadka sú adaptáciou iba prvej knihy Nočný dozor, pričom tých kníh je päť. A som zvedavý kedy sa Holywood chytí 1500 stranovej ságy o Zaklínačovi a to som teprve zvedavý na tú trapáreň... Jediné, čo ma tak napadá z podobných žánrov, že kniha by sa dala dobre preniesť na filmové plátno je Stalker. Ale nie v tej forme ako to natočil Tarkovskij.
axxis
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa axxis »

Čítaš horory? Vieš si predstaviť sfilmovaný Call of the Cthulhu? Lebo ja nie...
Call of Cthulhu je sfilmovany 8)
. A som zvedavý kedy sa Holywood chytí 1500 stranovej ságy o Zaklínačovi a to som teprve zvedavý na tú trapáreň
Skus si pozriet plsky serial Zaklinac :D to uvidis pakaren
ale Wiedzmin je urcite hodny velkorozpoctoveho spracovania.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

IT

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Ja som videl ten film keď som mal asi tak okolo 10 rokov a veľmi sa mi páčil. (pred 10-timi rokmi). Filmy, ktoré som videl dávno a aj tak si ich pamätám považujem za niečím výnimočné a tento je jeden z nich.

A nevedel som, že je nakrútený podľa knihy Stephena Kinga. Mal by som si ju asi prečítať, kingovky mám celkom rád.

A keď porovnám napríklad Podpaľačku knihu a film, tak ten film je naozaj hrozný.
pryja
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa pryja »

Mam precitanych vela knih od Kinga a maloktore dielo sa podari lepsie spracovat v porovnani s knihou. It patri urcite k tym lepsim, ako napr. aj Kukuricne deti. Jediny pripad podla mna, kedy bol film lepsi ako kniha, je Zelena mila.
Takze It tak 50 na 50
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

axXis napísal:Call of Cthulhu je sfilmovany 8)
A myslíš, že je to v dôstojnej forme? :wink:
axXis napísal:Skus si pozriet plsky serial Zaklinac :D to uvidis pakaren
ale Wiedzmin je urcite hodny velkorozpoctoveho spracovania.
Hej, hej pozeral som asi prvych 5 častí, ale aj to chce odvahu. Počítam tak max 5 rokov, kým sa toho uchytí nejaký holywoodsky režisér. Ale to bude 18+ ak to má byť blízke knihe - pokusy o insemináciu, vyberanie placenty u 12-16 ročného dievčaťa a podobné šialenosti.. Snáď za to sa toho "boja" :P
brainwirm
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa brainwirm »

no nahodov ten zaklinac serial je fajn na to ze to ma x neviem kolko rokov :D ja swom to videl cele sami toaj pacilo.. :D no ale hra zaklinacbola the best.. a k tomu stalkerovi vsetko co sa toci o stalkerovi je fajn od kniha film aj hra :P
heinrich
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa heinrich »

Film som videl a bol to podla mna taky priemer. Porovnavat s knihou vsak nemozem, pretoze som ju zatial necital (mam precitanych ale zopar inych Kingoviek) ale popravde neverim, ze film moze byt lepsi ako samotna kniha. U Kinga je to hadam nemozne. Porovnam to az o nejaky cas, pretoze si planujem kupit To pod stromcek :)

//autoeditácia príspevku ( 25 Dec 2008, 13:45 )

Tak dostal som To pod stromcek a musim povedat, ze je malo knih, ktore ma chytili hned takto od zaciatku.
Som este len na strane okolo 70, ale musim povedat, ze ta kniha ma smrnc :)
King stihol uz v prvych stranach opisat vrazdu 6rocneho dietata, vysmievanie sa homosexualom a vrazdu jedneho z nich a tiez odsudzovanie zidov. Nemyslim to nijako v zlom, alebo ze by som bol rad, ze to tam je..len hovorim, ze nema problem pisat o kontroverznych temach.
Zatial je ta knizka vynikajuca, hoci som z nej prd precital :)
Napísať odpoveď