ešte na upresnenie,na akom rozlíšení hrávaš hry?
A ak máš záujem,tak 4870 by som zobral asi len od POWERCOLORU,je trochu pretaktovaná a má velmi dobre spravené chladenie,len ventilátor sa správa trocha divne,pretože čaká,kým karta dosiahne určitú teplotu,potom sa zapne na 100% (hučí ako vysavač) a potom sa ventilátor zase vypne atd.,ale toho by som sa nebál a vyriešil to odpojením káblika od ventilatoru na grafickej karte a pripojenie na nejaký regulátor,alebo na redukciu,aby sa vetilátor točil stále na nejakých 40%.
http://partner.halnet.cz/exim_37677/?Mo ... tiId=43855
Taktiež nvidia geforce gtx 260 tiež nieje zlá,jej najväčšia výhoda oproti 4870 od powercoloru je nízka spotreba v idle,obstojná referenčné chladenie a fyzika počítaná cez GPU,ale to je hudba budúcnosti,inak výkonnostne su na tom rovnako,o nejakých 1-5 fps sa nemá zmysel baviť.
Kupovať pretaktované karty od výrobcu je nezmysel,či už na strane ati,alebo nvidie,pretože vpliv pretaktovania na výsledný výkon nieje moc velký ,v nízkych zozlíšenia 1280x 1024 je skoro nulový 1-2 FPS,vo vyšších rozlíšeniach 1680x 1050 záleži od hry,ale v priemere 5-8 FPS, a či ti pôjde hra 33,alebo 35 FPS a 120, alebo 130 FPS ti môže byť jedno.
Takže rozhodnutie je na tebe,ja osobne by som zobral ATI HD 4870 buď referenčný model,alebo od powercoloru,záležalo by na dostupnosti v mieste tvojho bydliska.
P.S. ja som sa rozhodoval medzi ATI Radeon 4850 a nvidia geforce 9800GTX + asi 3 mesiace,nakoniec som zobral ATInu.
Doplneie:
Na rozlíženie 1280 x 1024 je ti ATi 4870 a aj GTX 260 uplne zbytočná, v tomto pripade by som zobral ATI 4850,nepretaktovanú od ASUSU,ktorá ma velmi tiché chladenie a nechal všetko ostatné ako máš.
ASUS EAH4850 512MB.
+ nízka spotreba v idle
+ tiché chladenie
+ v rozlíšení 1280x1024 ti pôjde všetko na max.
+ prijatelná cena cca 5000sk
- žiaden podstatný som nenašiel
jednoducho nemáš čo riešiť