zakladna doska+procesor ...

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

zakladna doska+procesor ...

Príspevok od používateľa vrtulnik »

cawte kupil som si zakladnu dosku cisto novu a procesor ramky a graficku vsetko mam pozapajane a cel by som sa spytat co mam spravit ked zapnem pc este som ho nezapinal a nwm co mam spravit flashnut BIOS ? necem to davat servisakovy chcu za to vela penazi cel by som sa to naucit sam :)
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

skus to zapnut :) ked mas vsetko spravne zapojene, malo by to nabehnut vporiadku - malo by ti najst a spravne detekovat pamat, disk (nezabudaj, ze realna velkost je mensia ako uvadzana), procesor, dosku. Pre pripadne nastavenia si treba zajst do biosu pri bootovani.

Pre instalovanie windowsov staci strcit CDcko a nechat nabootovat z CDcka a dalej sa riadit pokynmi.

Doporucujem ale najskor skontrolovat HDD pomocou utilitky od vyrobcu kvoli chybnym sektorom, a takisto si prebehnut aj ramku memtestom.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

johny_sk napísal:skus to zapnut :) ked mas vsetko spravne zapojene, malo by to nabehnut vporiadku - malo by ti najst a spravne detekovat pamat, disk (nezabudaj, ze realna velkost je mensia ako uvadzana), procesor, dosku. Pre pripadne nastavenia si treba zajst do biosu pri bootovani.

Pre instalovanie windowsov staci strcit CDcko a nechat nabootovat z CDcka a dalej sa riadit pokynmi.

Doporucujem ale najskor skontrolovat HDD pomocou utilitky od vyrobcu kvoli chybnym sektorom, a takisto si prebehnut aj ramku memtestom.
aa ked zapnem pc tak hned mam aj dat CD od zakladnej dosky ?? lebo som to este nerobil a necem aby som neco dosral ale windows nemusim instalovat ... to viem lebo pred tym mi tez menili zakl.a procesor a windows nereinstalovali :) a HDD mam vporiadku to viem na 100% zatal ide :D
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

Zapni PC a uvidíš. S najväčšou pravdepodobnostou sa ti win nespusti a pôjde do modrej smrti. Takže nainštalovať nanovo WIN, alebo ak pojde safemode tak odinštalovať ovladace z predoslej dosky a nahodit nové.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Goten napísal:Zapni PC a uvidíš. S najväčšou pravdepodobnostou sa ti win nespusti a pôjde do modrej smrti. Takže nainštalovať nanovo WIN, alebo ak pojde safemode tak odinštalovať ovladace z predoslej dosky a nahodit nové.
lebo predvcerom som donesol od kamarata pc (on opravuje pocitace ) , a zohnal novu dosku Socket A nwm preco nekupil aspon AM2 a dal mi tam AMD Duron 800 .. a zdroj 400W a robi to kktiny restartovaava sa mi pc hned ako mi zobrazi plochu vypol som aj net aj tak to robi spravi to 2× za sebou a potom to uz nerobi a dal som tam graficku a to restartovavalo furt aj v BIOS-se som to nastavil na AGP aj vseliako aj tak to nejde a preto cem kupit new dosku /// a ta zakladna doska ma 2 dni a stala 1610 Sk a AM2 stoji 1500 a viac

//autoeditácia príspevku ( 23 Nov 2008, 17:10 )
vrtulnik napísal:lebo predvcerom som donesol od kamarata pc (on opravuje pocitace ) , a zohnal novu dosku Socket A nwm preco nekupil aspon AM2 a dal mi tam AMD Duron 800 .. a zdroj 400W a robi to kktiny restartovaava sa mi pc hned ako mi zobrazi plochu vypol som aj net aj tak to robi spravi to 2× za sebou a potom to uz nerobi a dal som tam graficku a to restartovavalo furt aj v BIOS-se som to nastavil na AGP aj vseliako aj tak to nejde a preto cem kupit new dosku /// a ta zakladna doska ma 2 dni a stala 1610 Sk a AM2 stoji 1500 a viac
nwm ci mam kupit novu dosku + procesor + graf. karta + Ram alebo len procesor athlon xp 2000+ - 2500+ atd.. ale keby ze kupim procesor starsi lebo athlon xp moze byt aj vytecený alebo zhoreny ale keby kupim new vsetko pocital som cca 6500 Sk graf.karta + procesor+doska+ram : nwm ci mam kupit procesor do Socket A alebo kupit vsetko ram+doska ... poradte mi plss tu staru by som predal
Napísať odpoveď