vypnutie grafiky a zapnutie on Board

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

vypnutie grafiky a zapnutie on Board

Príspevok od používateľa satelitik11 »

da sa vypnut grafika bez toho aby som ju nevyberal z pci-e ... a prepol na onboard ?? bo ta moja mi zere vela (4870X2( to sa na noc neoplati ju mat zapnutu ... dakujem za odpoved

/keby niekoho napadlo ze mam druhy setrivy pc na stahovanie tak som ho podaroval jednej rodine/
lekoklatik
VIP
VIP
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Ja osobne o ničom takom neviem. Ale tak veď to máš jedno. Keby si si kcel prepnúť z PCI slotu na onboard tak by si PC asi aj tak musel vypnúť tak si myslím že také niečo ani neexistuje. Alebo sa dá za chodu PC grafika prakticky odpojiť?
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

Pokial viem, tak nieco podobne planuje nVidia spolu s doskami nForce.
Ale pri ATI to zatial tusim nie je mozne. No neboj sa, celkovo ta ten pocitac aj tak vyjde lacnejsie ako niektore ine spotrebice :)
lekoklatik
VIP
VIP

Príspevok od používateľa lekoklatik »

Niečo podobné? vieš okolo toho niečo viac?
btw veď snáď nemá zapnutý komp nonstop. A kto by už len šetril na elektrine za PC :D
Gothar
Moderátor
Moderátor

Nech sa paci
Nvidia predstavila detaily Hybrid SLI

DSL.sk, 7.5.2008

Spoločnosť Nvidia aktuálne zverejnila viac informácií o svojej novej technológii Hybrid SLI, ktorú je v súčasnosti možné využívať s prvými modelmi čipsetov a grafických kariet podporujúcich technológiu.

Hybrid SLI je technológiou pre súčasné využívanie integrovanej a PCI Express grafiky, respektíve pre šetrenie spotreby pri desktopovej práci a nenáročných aplikáciách. Podobnú technológiu ako Hybdrid SLI pod označením Hybrid Graphics podporuje vo viacerých produktoch aj AMD.

Pod Hybrid SLI ako spoločnosť skôr oznámila patria dve technológie. Prvou je HybridPower, ktorá umožňuje vypnúť pre zníženie spotreby diskrétnu grafiku a výstup generovať len integrovanou grafikou. V prípade, že užívateľ plánuje využívať tento režim, monitor musí byť pripojený na výstup integrovanej grafiky.

Druhou je technológia GeForce Boost podporovaná u integrovanej grafiky a diskrétnej grafickej karty s rádovo porovnateľným výkonom, ktorá umožňuje pracovať týmto kartám a vytvárať výstup na jeden monitor spolu technológiou SLI. Pri využití tejto technológie obe karty generujú striedavo jednotlivé framy výstupného obrazu. Monitor môže byť v prípade využívania len tejto technológie pripojený aj k výstupu integrovanej grafiky aj k výstupu samostatnej grafickej karty.

Pre užívateľa technológia Hybrid SLI prináša celkom tri režimy, Hybrid SLI režimy Boost Performance a Save Power a tretí režim, v ktorom fungujú obe karty samostatne a nezávisle.

V prípade aktivovaného Boost Performance režimu generuje výstup diskrétna grafika. Ak je kartou podporovaná aj technológia GeForce Boost, tak diskrétna grafika generuje výstup v spolupráci s integrovanou grafikou. Boost Performance pracuje aj pri monitore pripojenom na integrovanú grafiku, aby bolo možné využívať technológiu HybridPower. V takom prípade je generovaný výstup prenášaný interne do integrovanej grafiky, ktorá generuje signál pre monitor.

Užívateľ si môže medzi režimami podľa ich dostupnosti prepínať aplikáciou od Nvidie v systémovej lište. Save Power režim napríklad nie je dostupný, ak grafická karta nepodporuje HybridPower technológiu alebo je monitor pripojený na diskrétnej grafickej karte. Dokumentácia neuvádza, či je podporované aj automatické prepínanie podľa záťaže grafiky.

Technológia Hybrid SLI je podporovaná len v operačnom systéme Windows Vista. Nastaviť je možné dobu nečinnosti, po ktorej príde k automatickému prepnutiu z Boost Performance režimu do režimu Save Power.

Podporu Hybrid SLI je potrebné zapnúť v BIOS-e. Podľa informácií na stránkach Nvidie je zatiaľ k dispozícii BIOS s podporou Hybrid SLI len pre Asus M3N-HT Deluxe, nie je ale známe, či je zoznam aktuálny. Odporúčaný pri využívaní technológie HybridPower je otestovaný zdroj, keď niektoré zdroje môžu mať pri odpájaní diskrétnej grafiky počas behu problémy.

Obe technológie sú podporované čipsetmi respektíve integrovanými grafikami nForce 720a, nForce 730a, nForce 750a SLI, nForce 780a SLI, GeForce 8100, GeForce 8200 a GeForce 8300.

Diskrétne grafické karty GeForce 8400 GS a 8500 GT podporujú len technológiu GeForce Boost, GeForce 9800 GX2 a GeForce 9800 GTX len technológiu HybridPower.

Na stránke Nvidie je možné nájsť aj uvádzané zrýchlenia respektíve úspory spotreby pri využívaní Hybrid SLI technológie. nForce 730a dokáže napríklad podľa Nvidie urýchliť 8400 GS v Call Of Duty 4 o 55%, GeForce 8300 diskrétnu 8400 GS o 82% v rovnakej hre. Ostatné urýchlenia sa pohybujú v rozpätí 20% až 50%.

HybridPower dokáže pri vypnutí 9800 GTX ušetriť 53 W spotreby, Nvidia ale neuvádza oproti akej záťaži diskrétnej grafiky.
.
http://www.dsl.sk/article.php?article=5696&title=
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

lekoklatik napísal:Niečo podobné? vieš okolo toho niečo viac?
btw veď snáď nemá zapnutý komp nonstop. A kto by už len šetril na elektrine za PC :D
haha no ked ma v nic nerobeni 400 W tak to asi treba setrit kusok :D
minob
Star
Star

Príspevok od používateľa minob »

Ati ma poriesene nieco podobne ,avsak funguje to so starsimi kartami myslim rada 3xxx to bola... Aj ak treba k tomu Vistu a funguje to iba s neiektorymi cipovymi sadami...Nvidia je v tomto o krok dalej ale aj tak to myslim treba prepinat rucne, ako je ukazane v tejto prezentacii.
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

malo by sa to dat prepnut v biose
Gothar
Moderátor
Moderátor

Gadelat napísal:malo by sa to dat prepnut v biose
No hej, ale to je znacne neprakticke, navyse by musel vzdy restartovat pocitac a hlavne prehodit kabel monitora. Vyssie spomenute riesenia toto nepotrebuju.
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

mam KVM switch myslim sa to vola cize by som nemusel prepajat kabel .... len pretuknem a prehodi bud na to alebo tu graf. kartu no len este ostava otazka ako vypnut tu hlavnu ked ju netreba .... v poodstate moze to by aj cez bios .... ale keby bolo nieco uzitocnejsie a rychlejsoie tak to privitam
minob
Star
Star

Citujem jedneho manika:
mno řekl bych, že ta hybridní technologie je celkem k ničemu, jestli budou mít new generace grafik spotřebu v idle kolem 10 W...
Mate nejake info o novsich generaciach grafickych kariet? Staci nazov cipu, zvysok si dohladam ;)

EDIT: tak som to vygooglil:
ATi RV 870
NViDiA GT216
nikde som vsak nenasiel spominanu spotrebu v klude, alebo riadenie spotreby... ak viete hodte link prosim
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

co to ma spolocne s moojou temou ??
minob
Star
Star

Snazime sa najst najvhodnejsie riesenie, s tvojou sucasnou kartou asi neusporis energiu, ale nasledujuca generacia by to mohla dokazat!
V sucasnosti asi najlepsie funguje riesenie od Nvidie, Hybrid SLI, v mode Power Saving, ale odkazy uz sme davali vyssie...
Ak mas pocit ze sme velmi Offtopic, napis kludne modom.
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

no snazim sa zistit co spravis s moojou AKTUALNOU zoztav ... najlepsie riesienie pre vypnutie velkej grafiky a pouzivanie onboard

(nevadi of topic ... ja sa rad dozvediem cokolvek nieco ine)
Gadelat
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Gadelat »

opakujem, malo by sa to dat prepnut v biose. A gothar urcite je to praktickejsie ako vyberat manualne grafiku pri vypnutom pc
minob
Star
Star

satelitik11: ak som spominal vyssie zalezi to na konkretnej cipovej sade a konkretnej grafickej karte, naviac existuje aj zoznam podporovanych napajacich zdrojov (pre Nvidia riesenie, pravdepodobne to plati aj pre Ati).
Takze nejake detaily o tvojej zostave by sa zisli ;)
satelitik11
Medium Professional
Medium Professional

a kde niekde blizsie by sa to dalo vypinat ? ... potom to oskusam ci to bude zrat menej ...
Napísať odpoveď