E8400 na 4.0 ghz

Pretaktovanie, rady, tipy, screenshoty...
dekarbon
King
King
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

E8400 na 4.0 ghz

Príspevok od používateľa dekarbon »

Chcem sa vas spytat ze ak by som dal e8400 na 4 ghz dal by sa vykon takto nataktovaneho porcesora porovnat s nejakým výkonnejším stvorjadrom? ak hej tak asi priblizne z akym modelom?vykonovo vdaka za odpovede
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

Ak by si dal nahodou 4GHz na kazde jadro (muselo by to byt chladane ak nie dusikom tak aspon velmi vykonnym vodnikom) tak by si ajtak vykon stvorjadra nedosiahol. Predsa stvorjadrova technologia je novsia a pracuje lepsie.
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

zaujimave ze mi to ide s acfreezerom 7 pro na 4.ghz stabilne a teploty mam 55 stupnov
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

ten procak na 4Ghz uchladi aj vzduchom :wink:
a jeho vykon je potom pekne vysoky :)
8400 je momentalne spicka medzi C2D
moosha
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa moosha »

dekarbon napísal:zaujimave ze mi to ide s acfreezerom 7 pro na 4.ghz stabilne a teploty mam 55 stupnov
No co tak som sa sekol :D

A GothaR to pochopil :D
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Re: E8400 na 4.0 ghz

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

dekarbon napísal:Chcem sa vas spytat ze ak by som dal e8400 na 4 ghz dal by sa vykon takto nataktovaneho porcesora porovnat s nejakým výkonnejším stvorjadrom? ak hej tak asi priblizne z akym modelom?vykonovo vdaka za odpovede
Ak by si ich porovnal v aplikacii ktora dokaze vyuzit multithreading na 100% tak by sa vykon tvojho procesoru rovnal 4jadrovemu procesoru na 2GHz
PAuLi3
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAuLi3 »

hod sem screen z CPU-Z chcem to vidiet , musi ti to dobre slapat :-)
Opak
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Opak »

aj ja sa potom chystam pretaktovať ale až trochu neskor asi..teraz to nepotrebujem :)

/gratulujem..ja by som to nezvládol :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

no takze povodne to bolo vsetko nastavene na auto v biose,ramky mam 1066 mhz kingston hyperx2 ddr2,ramky som slahol na najnizssiu moznu hodnotu teda 667 mhz casovanie som ponechal default 5-5-5-18 a pustil sa do pretaktovania..v prvom rade som vypol featury na usporu energie ako su C1E,intel virtualization technology,intel speedstep aby nedochadzalo k velkym skokom napätia jadra porocesora..ked som mal toto nastavene isiel som do menu v biose jumper free configuration a tam som nastavil FSB strap na hodnotu 333 mhz(podla navodov na nete co som tzistil najvhodnejsia frekvenicia) dalej som pokracoval napevno som nastvail nasobic na 9X,dalej som lockol frekvenciu PCIE zbernice na 100 mhz,PCI zbernicu si doska uz lockuje sama na defaultnych 33 mhz a nastavil hodnotu FSB na 444 Mhz teda krat 9 a vysledok je 4 ghz cisteho taktu pre obidve jadra..dalej ale bolo potrebne zvysit stabilitu celeho sytemu vypnutim CPU spread spectrum kvoli nachylnosti an elektromagneticke rusenie a tak isto aj PCIe spread spectrum som dal disabled..dalej takto nataktovana zostav nebude vobec stabilna preto boo nutne najst najmensiu moznu hodnotu napätia jadra procesoru a ta je 1.43V..RAMKY vzhladom na to aku amm dosku bolo nutne im zvysit napätie z defaultnych 1.8V a nakolko chipset P35 oficialne podporuje iba 800 mhz RAM maximalne na 1.9V...takto upraveny sytem v sucasnosti testujem dufam ze mi to vydrží a ak by sa vysyktli anomalie tak este doladim niektore casti v BIOSE..ale zatial sa to zad byt v poriadku uvidim co ukazu dalsie testy

//edit:
Vyskytol sa mi ale jeden maly porblem a ten neviem ako odstarnit co mam v BIOSE nastavit lebo ked natvrdo resetnem komp tak sa mi nerozbehne..musim ho vypnut a znova zapnut..diki
Prílohy
lol1.jpg
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa GIGABYTE »

Ako fakt klobúk dole, poradiť ti neviem, ale chcem sa spýtať.. Čo tam máš za MB, prípadne zdroj ? :)

Ako ho zohreje pri záťaži ? Napríklad pri neakej novšej hre..
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

to freezer 7 ti ho aj uchladi? :D
MIRUSKO666
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa MIRUSKO666 »

no a co sa tak cudujete ?je to 45 nm,,,,ja mam E7200 @3.2Ghz z box chladicom tym z P4 a teplotu mam do 34 stupnov v zatazi ..neviem ako to ukazuje .ale ten chladic je stale na dotyt studeny..........asik som sa trafil do spravneho mnozstva pasty ....on tu E8400 da urcite aj viac,, :arrow:
xH4wK

Príspevok od používateľa xH4wK »

osobne mam vyssi model , e8600 a mam ho na 4.15 GHz , chladi ho scythe ninja 2 a mam v zatazi max 55 stupnov ...
pokial ide o vykon , tak v hrach bude urcite vykonnejsie C2D ako C2Q kvoly tomu ze zatial ziadne hra nie je optimalizovana na 4 jadra (aj ked o Crysis sa vravi ze je ...)
Filipito
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Filipito »

ale do buducnosti sa ti urcite oplati kupit stvorjadro :wink:
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Filipito, túto otázku som si kládol aj ja.. Ale rozhodol som sa pre dvojjadro, prečo ? Pretože ako je to popisované, (skoro) žiadna hra nieje optimalizovaná na 4 jadrové CPU, tieto CPU sú dobré, ak PC potrebuješ ako pracovný nástroj (kancelárie,grafici..) proste ak pracuješ s viacerými vecami na pozadí... Ak sa mýlim opravte ma. (Ale asi ani nie)

No dobre sme OT

Btw čo to tam máš za MB, prípadne PSU ? :) Už som sa pýtal, ale ešte raz :)
RoQa
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa RoQa »

Ja som toho isteho nazoru ako GIGABYTE akurat ako argument mam , ze naco do buducnosti ? ked su kazdym mesiacom lacnejsie ? Radsej kupit teraz poriadne dvojjadro a ked budu lacnejsie stvorky tak az potom quad
Šu-Do
Redeemer
Redeemer
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Šu-Do »

H@wk napísal:osobne mam vyssi model , e8600 a mam ho na 4.15 GHz , chladi ho scythe ninja 2 a mam v zatazi max 55 stupnov ...
pokial ide o vykon , tak v hrach bude urcite vykonnejsie C2D ako C2Q kvoly tomu ze zatial ziadne hra nie je optimalizovana na 4 jadra (aj ked o Crysis sa vravi ze je ...)
screen ? :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

ja sam som tomu nechcel verit ze mi to vobec doska zvladla mam asus p5k premium wifi/ap a zdroj fortron bluestorm II 500w
GIGABYTE
King
King
Kontaktovať používateľa:

Thx, inak ten problém si už vyriešil ? :)
dekarbon
King
King
Kontaktovať používateľa:

ni zatial cakam na nikoho kto mi s tým poradí lebo neviem preco to robi kvoli comu to je...ale predpokladam ze treba len nieco doladit v biose a pojde to..

//edit:

este takto pre teba gygabyte:teploty mam do 55 stupnov a v hrach som ho zatial netestoval chystam sa na 3 mark 2006 so vsetkymi moznymi rozliseniami aj vyhladzovanim a potom niekolkohidinovy test crysis benchmark aby som zatazil cely dsystem a overil konecnu stabilitu celkovo...zatial radic pamäti a procesorovu l2 cache povazujem za nekompromisne stabilnu lebo mi presli testami cez program OCCT nevioem ci poznate ale pokial viem tak jeho testy su ovela ucinnejsie a narocnejsie nez ma Prime 95..V praxi to znamena asi to ze dve hodiny teszovania cez OOCt je nieco ako 15 hodin cez Prime95 ale OCCt je zato lepsie lebo ma lepsie vyladeny algoritmus a tym padom je aj narocnesji na system..
Len mám strach ze ajked to je stabilne či sa mi neodpali nahodou doska....lebo tato doska co mam predsa len nieje za 10 000 ako asus rampage Extreme..pri tej doske by somsa nebal ale tato doska je iba za nejakych necelych 5000 sk ta p5k premium a pouziva este k tomu aj lowendovy chipset P35 co neviem niesom si isty nieje moc velka vyhra ale aspon co som na nete videl tak s tymto chipsetom krasne vysli aj na 3800 mhz..tato skutocnost ma trocha upokojuje ale aj tak mam strach..neviem mozno opravneny..sak popripade sa yvjadrite..rozdiskutujeme to
Napísať odpoveď