instal win XP

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

instal win XP

Príspevok od používateľa vrtulnik »

cawte potrebujem nainstalovat win xp .. viem instalovat vsetko ale mam problem restartnem pc a nenabehne mi tento text: "libovolnou klavesou spustite system z dicku CD" nwm preco to nenabehne :( plss poradte nwm co s tym je na 2. pc to ide a na tomto ne :(
goten
VIP
VIP

Príspevok od používateľa goten »

V Biose máš nastavený prvý boot na mechaniku?
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Goten napísal:V Biose máš nastavený prvý boot na mechaniku?
ee najpr 1: floopy 2.IDE : ... 3.CD/DVD...
goten
VIP
VIP

Tak si daj prvý boot na mechaniku. :wink:
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Goten napísal:Tak si daj prvý boot na mechaniku. :wink:
idee to vlmi ti dakujem

//autoeditácia príspevku ( 25 Nov 2008, 14:55 )
vrtulnik napísal:idee to vlmi ti dakujem
a 2. a 3. .. to je zu jedno ?
goten
VIP
VIP

Na druhý boot si daj hdd. Keď nainštaluješ win, tak na prvý si daj hdd a ostatné daj disabled. Urýchli ti to bootovanie.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Goten napísal:Na druhý boot si daj hdd. Keď nainštaluješ win, tak na prvý si daj hdd a ostatné daj disabled. Urýchli ti to bootovanie.
vsetko som spravil ... ale ked uz je to ked nastavujes meno licenciu ,jazyk.. ad.. a pri konci ked zu je 5 min. pred koncom restartne mi pc nekedy skôr nwm co to je mal som proble ked mi restartovavalo pc a ta doska ma 4 dni uz som sponinal v predoslich temach :cry: :cry: thx..
goten
VIP
VIP

Nuž to môže byť veľa príčin. Skús spustit inštaláciu ešte raz. sformátuj disk NTFS pomaly. Možno je chyba v ram. Ak máš dve ramky, jednu vytiahni a nechaj tam len jednu. Ak to stále bude reštartovať, tak tam nechaj druhú ramku a skús, prípadne skúšaj aj sloty na ram. Raz nechaj ramku v jednom slote potom v druhom. Alebo vyskúšaj iné inštalačné CD Windows.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Goten napísal:Nuž to môže byť veľa príčin. Skús spustit inštaláciu ešte raz. sformátuj disk NTFS pomaly. Možno je chyba v ram. Ak máš dve ramky, jednu vytiahni a nechaj tam len jednu. Ak to stále bude reštartovať, tak tam nechaj druhú ramku a skús, prípadne skúšaj aj sloty na ram. Raz nechaj ramku v jednom slote potom v druhom. Alebo vyskúšaj iné inštalačné CD Windows.
no mam 2 Ramky a ine CD nemam aa uz som to skusal 8× ak nie viac :( ale vyskusam vybrat 1RAM a v BIOS netreba nic prehodit ked vyberem RAM ? teraz skusam vybral som tu RAM a dal som sformatovat normalne a restart :(
goten
VIP
VIP

V biose nemusíš nastaviť nič. Keď si vybral jednu ram a reštartovalo, tak vyber druhú a prvú tam vráť. Výmenu rob na prvom slote RAM(t.j. druhý slot bude prázdny), ak to bude stále reštartovať tak výmeny rob na druhom slote RAM (t.j. prvý slot bude prázdny). Ak to bude stále reštartovať tak aspoň budeš vedieť, že RAMky sú dobré.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Goten napísal:V biose nemusíš nastaviť nič. Keď si vybral jednu ram a reštartovalo, tak vyber druhú a prvú tam vráť. Výmenu rob na prvom slote RAM(t.j. druhý slot bude prázdny), ak to bude stále reštartovať tak výmeny rob na druhom slote RAM (t.j. prvý slot bude prázdny). Ak to bude stále reštartovať tak aspoň budeš vedieť, že RAMky sú dobré.
no ramky to nerobia lebo jednu som vybral ale druhu som tam nechal lebo keby jedna vyhorela alebo co tak by isla ta druha ne ? a restartovavalo to furt ked som vybral dal som pomale sformatovanie a este ani nezacalo a restart :( moze to byt aj v zakladnej doske ? hardisku procesor zdroj alebo co povec mi plss co to vsetko moze byt
goten
VIP
VIP

Nuž neviem veru. :( Skús si zohnať iné inštalačné CD winu, možno je chyba v ňom. Príčin toho reštartovania môže byť veľa. Najčastejšie (z mojej skúsenosti) býva chyba v RAM alebo v zlom inštalačnom CD. Hádam ti tu niekto poradí. Pohľadaj tu na fóre, nejaké témy o reštartovaní pri inštalácií tu už myslím boli. Čítal som napr. v tejto téme, že user vymazal celu partíciu a vytvoril novú.
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Goten napísal:Nuž neviem veru. :( Skús si zohnať iné inštalačné CD winu, možno je chyba v ňom. Príčin toho reštartovania môže byť veľa. Najčastejšie (z mojej skúsenosti) býva chyba v RAM alebo v zlom inštalačnom CD. Hádam ti tu niekto poradí. Pohľadaj tu na fóre, nejaké témy o reštartovaní pri inštalácií tu už myslím boli. Čítal som napr. v tejto téme, že user vymazal celu partíciu a vytvoril novú.
ja vzdy vamazuvam particie a instalacne by malo byt dobre lebo som instaloval windows pred mesiacom tak to nebude ale uz ho necem trapit lebo este neco dodrbem ale nemoze to byt chyba v doske ? lebo ta ma len 4 dni
Shark_360
Star
Star

Príspevok od používateľa Shark_360 »

skus nainstalovat ten Win na inom PC, alebo povymienaj komponenty a vylucovacou metodou prides na to ,co je zle...
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Shark_360 napísal:skus nainstalovat ten Win na inom PC, alebo povymienaj komponenty a vylucovacou metodou prides na to ,co je zle...
ee instal nejdem instalovat zbytocne lebo tam je service pack 1 aa komponenty nemozem lebo nemam skade mam 2pc ale na tom druhom je socket AM2 a natom co mi nejde socket A
Napísať odpoveď