Vytvorenie siete medzi 2 XP + zdieľanie netu od UPC

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
BroncekAndy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Vytvorenie siete medzi 2 XP + zdieľanie netu od UPC

Príspevok od používateľa BroncekAndy »

Tak vás zdravím,

Mám jeden problém. Po reinstalle win-u sa mi zmazali nastavenia siete, ktoré mi len nedávno robil technik (ocov kamarát - a keby som mu po týždni zavovolal či sa mu to nechce robiť znova, no neviem :D). Potreboval by som vedieť či mi pomôžete so sieťovaním 2 PC. na oboch sú (aspoň myslím) rovnaké sieťovky, sieťovanie je cez kábel. Následne by som chcel abyb ol zdielaný net na oboch PC. Net je však od UPC a umožnuje pripojenie len na 1 PC. Myslím že technik to riešil nejakým prepísaním IP na rovnaké... Tak čo, poradíte mi ako vôbec rozbehať sieť ? :)
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ako je riesene pripojenie od UPC na tom jednom PC?? Ide ti kabel do sietovky?? teda na tom kvazi hlavnom PC mas dve sietovky??

Ak ano tak v tom pripade sietovku, ktora ja prepojena s druhym PC nastav takto:

IP: 192.168.1.1
M: 255.255.255.0

A sietovku na tom druhom PC takto:

IP: 192.168.1.2
M: 255.255.255.0
G: 192.168.1.1

Popripade

PD: 192.168.1.1

Taktiez na sietovke , kde mas UPC, nezabudni povolit zdielanie internetoveho pripojenia a v zozname vyber pripojenie s druhy PC.

A musi ti to ist :)

IP- IP adresa, M - maska, G - brana (geatway), PD - primarny DNS,
BroncekAndy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Prosím ťa, ako nastavím tú sieťovku, a ako overím, že som aspoň spojený s druhým PC ? Ako ho pingnem ? Dík
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

1. Ktoru sietovku
2. Spojenie skotrolujes napr. aj pingnutim danej IP adresy
3. PC pingnes nasledovne: Spustis prikazovy riadok, napr. Start, spustit, cmd, stlac ENTER, vyhodi ti cierne okno a tam napis: ping 192.168.1.1 a stlac ENTER, teda v tvojom pripade by si pingal na druhom pocitaci prvy, teda ten na ktorom je UPC.
BroncekAndy
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

No zosieťované mám, akurát čo je to G: a PD: ? A Ako nastavím zdieľanie internetu ? Lebo sieť bež aj zdieľanie ale net nie
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Tusim som ti to tam uz napisal. G je geatway ako brana a PD je primarny DNS.
A ten internet nastavis tak, ze si otvoris sietove pripojenia, kliknes lavym tlacidlom na mysi na pripojenie UPC, vlastnosti, spresnenie a tam zaskrtni "Umoznit ostatnym pouzivatelom siete pripojit sa prostrednisctvom internetoveho pripojenia tohto pocitaca".Popripade vyber v zozname pod tym danu siet, cize Local area connection, podla toho ako sa vola siet vytvorena medzi dvoma PC.Potom klikni na OK a mas to.
jojom
Amateur
Amateur

propojenie

Príspevok od používateľa jojom »

Pôjde mi vyššie uvedený postup od Don Pipino pripojenie na sieť cez dve sieťovky? Mám kábel z routra do pc. Druhou sieťovou kartou z pc do notebooku. Net je od Tcomu optik. Kábel z routra nechcem ťahať, mám to dosť daleko a musel by som pár dier vŕtať. Takto sa mi to zdá schodnejšie, otázka je či mi to pôjde. Díky za odpovede. Kábel medzi pc nemá byť krížený?
Napísať odpoveď