php javascript premenne
php javascript premenne
Zdravim. Potreboval by som vediet akymi sposobmi sa daju posielat premenne (ich hodnoty) z PHP do externeho javascriptu, a ako potom k nim pristupovat. Vopred dik 
nemusi byt hned ajax, da sa to viacerymi sposobmi, napr pouzitim funkcie a pri jej volani:
Kód: Vybrať všetko
<?php
javascript: mojafunkcia (\''.$x.'\')
?>
Este by som sa chcel spytat ci nahodou niekto nemate skusenosti s externym javascriptom pisanym v php (neviem presne ako to nazvat). Odkazuje sa na to tymto:
Ake su rozdiely v kode medzi normalnym .js a .php ? Dik
<script type='text/javascript' src='script.php'> Ake su rozdiely v kode medzi normalnym .js a .php ? Dik
Mozno myslis takeho nieco...
ale ak by si to chcel do nejakeho .js suboru, tak ma napada jedine ten subor neustale generovat... vlastne tak isto ako priklad co som napisal, len to budes zapisovat do suboru, das mu meno skript.js a do hlavicky uz len pridas
// edit: avsak toto plati len vtedy ak generevane udaje su rovnake pre vsetkych navstevnikov, tak ako pripomenul tuto kolega podomnou
<?php
$text = 'Tato sprava bola vygenerovana s php a po nacitani sa zobrazi.';
?>
<!DOCTYPE HTML PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN">
<html>
<head>
<script type="text/javascript">
<!--
<?php echo 'function sprava() { alert(\''.$text.'\'); return false; }'; ?>
//-->
</script>
</head>
<body onLoad="sprava()">
Bla Bla Bla...
</body>
</html>// edit: avsak toto plati len vtedy ak generevane udaje su rovnake pre vsetkych navstevnikov, tak ako pripomenul tuto kolega podomnou
<script type='text/javascript' src='skript.js'>-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
Ide mi asi o toto:
Mam tento externy script.js
Na stranke k nemu pristupujem takto:
V tomto pripade ale nemozem tu premennu x1 dostat cez $_GET pretoze, ak sa nemylim v externom javascripte nemozem pouzit php kod.
Nasiel som si na tejto stranke: http://www.javascriptkit.com/javatutors ... lphp.shtml Nieco take ze ked ten subor ulozim ako .php tak tam tu funkciu $_GET budem moct pouzit a na stranke budem k tomu scriptu pristupovat tymto:
No len neveim ako musim ten javascript upravit aby to islo, pretoze ked to len premenujem a pridam tam ten header tak to nefacha.
Mam tento externy script.js
function createXMLHTTP() {
var xmlHttp = null;
try {
// Firefox, Opera 8.0+, Safari
xmlHttp = new XMLHttpRequest();
} catch (e) {
// Internet Explorer
try {
xmlHttp = new ActiveXObject("Msxml2.XMLHTTP");
} catch (e) {
xmlHttp = new ActiveXObject("Microsoft.XMLHTTP");
}
}
return xmlHttp;
}
function getDataForDIV(url, divID) {
var xmlHTTP = createXMLHTTP();
if(!xmlHTTP) {
alert('sorry, no ajax for you');
return false;
}
xmlHTTP.onreadystatechange = function() {
if (xmlHTTP.readyState == 4) {
document.getElementById(divID).innerHTML = xmlHTTP.responseText;
}
};
xmlHTTP.open('GET', url, true);
xmlHTTP.send(null);
}
function init() {
x2 = "<?$_GET['x1']?>";
getDataForDIV('stranka.php?x='+x2, 'div1');
setInterval("getDataForDIV('stranka.php?x='+x2, 'div1')", 3000);
}Kód: Vybrať všetko
<script src='script.js?x1=blabla'></script>Nasiel som si na tejto stranke: http://www.javascriptkit.com/javatutors ... lphp.shtml Nieco take ze ked ten subor ulozim ako .php tak tam tu funkciu $_GET budem moct pouzit a na stranke budem k tomu scriptu pristupovat tymto:
<script type='text/javascript' src='script.php?x1=blabla'></script>enchyba ti tam to
??
Header("content-type: application/x-javascript");