Prestup(skola)

Ak neviete kam zaradiť Váš príspevok, použite túto kategóriu...
Marcela Potocna
Novice
Novice

Prestup(skola)

Príspevok od používateľa Marcela Potocna »

Dobry Den,

moj syn ma neustale otravuje s prestupom na inu skolu netyka sa to zakladnej skoly ale strednej skoly studium ho nebavi , dojde zo skoly a nic ine nepocujem len "mami? ja tam nebudem chodit!".Ale ja mu vravim zvladnes to , neboj , ale uz som skoro bezmocna neustale sa to kazdy den opakuje nic ine nepocujem len nezvladnem to..Kedze sa do prestupov zo skoly do inej skoly nevyznam tak poziadam o rady od Vas.
Myslim , ze jednoduchsie to je zo zakladnej ako zo strednej.
Problem popisem syn navstevuje sps v trnave a rad by prestupil na inu sps mimo TT, prvy polrok sa pomaly blizi a ja neviem co so synom robit.
Da sa vlastne prestupit , ci je to beznadejne?

Za chybky a hrubky sa omluvam.

Za kazde rady dakujem.
Peter15
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Peter15 »

da sa to...a celkom lahko...staci o to poziadat najprv riaditela dotycnej skoly na ktoru chce prestupit..ci ho vezme.. a ak ano...tak napisat ziadost...ktoru mu potom zase date...aby to bolo pisomne....posle odpoved ze ano berie....a tak Vas syn to uz len oznami na starej skole kde vrati ucebnice...a moze odist...to je vsetko :) ...a kedze nema 18 musi byt ziadost podpisana zakonnym zastupcom...
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

len taka mala poznamka: Vas syn si mysli ze ina SPS bude lahsia ?... mozno to nebude kôli tazkosti preberaneho uciva
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Odkiaľ kam by chcel prestúpiť? Lebo detail - aj na tej druhej priemyslovke sa bude musieť učiť :wink: . Ešte by som si dal sakra pozor na to, či ho to nebaví len na tej škole (čo sa týka zamerania), alebo všeobecne učiť sa - niektoré deti sú aj po skončení ZŠ ešte tzv. "hravé", preto sa im učenie ako také protiví. :D

A samozrejme netreba zabúdať - chlapec prešiel zo základnej na strednú, nároky na učenie sa zvýšili a on si to ešte asi neuvedomuje (alebo nechce a preto to vysvetľuje "že ho to nebaví" - iné totiž ako argument ťažko pred rodičom môže úspešne použiť :wink: ). Teda či on by si najradšej nevybral takú školu, kde by sa nemusel učiť a nosil by dobré známky.

A pokiaľ by bolo na mne ako rodičovi, tak sa porozprávam s triednym profesorom, následne s ostatnými rodičmi na ich názory, aby som vedel na čom som - a mám takú matnú predtuchu (keďže nič nie je také zlé, aby ...), že synovi by som po všetkých tých rozhovoroch odmietol vyhovieť. Ale to predbieham udalosti :) .
Peter15
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa Peter15 »

tak na sps su vysoke poziadavky....viem to lebo teraz na takej maturujem
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

co ked ho niekto sikanuje alebo nieco podobne ?... mozno preto chce ist prec.. zaujimave ze chce ist zas na SPS
TFT-kenny
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa TFT-kenny »

do ktoreho rocnika chodi? a akaje to presne skola ja chodim tiez do trnavy na SPSD
(dopravnu) ja si myslim ze naco sa hlasil na taku skolu ked to aj tak nezvlada.. . alebo sa mu len nechce ucit a iba pocuje od kamosov ake je to na inych skolach - ucnovkach lahsie.
Marcela Potocna
Novice
Novice

Re

Praveze ho nikto nesikanuje.Konkretne chodi na SPS dopravnu odbor Elektrotechnika v doprave a telekomunikaciach a chcel by prestupit na SPS stavebnu.
kinjeril
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa kinjeril »

Na aku temu si reagovala?
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

kinjeril napísal:Na aku temu si reagovala?
http://www.hojko.com/prestup-skola-t106888.html

//audiotrack: témy spojené
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Pani Marcela, píšte že Váš syn chce prestúpiť zo SPŠ dopravnej na stavebnú. Je to možné, musíte zájsť na stavebnú priemyslovku, pozhovárať sa z riaditeľom školy, povedať mu dôvod prestupu. Donesiete mu žiadosť o prestup zo školy na školu. V žiadosti musí byť uvedená škola z ktorej chce prestúpiť, škola na ktorú chce prestúpiť, školský rok prestupu, hlavička, a dôvod prestupu. Na základe tejto žiadosti Vášho syna riaditeľ môže prijať do školy.
V prípade, že Vašej žiadosti riaditeľ vyhovie, bude ho môcť prijať od nového polroka. To znamená, že Váš syn bude musieť chodiť do pôvodnej školy, do konca prvého polroka. Po polroku nastúpi na novú školu, bude ale musieť urobiť prestupové skúšky z predmetov, ktoré na pôvodnej škole nemal. Keď bude úspešný, bude oficiálne prijatý na novú školu.

Teraz by sme sa ale mali pozrieť, prečo chce prestúpiť. Nešikanujú ho, nemá nejaké zásadné problémy. Chodí ale, podľa neho, na ťažkú školu. Problém by som hľadal nie v škole, ale v ňom a jeho bývalých spolužiakoch zo základnej školy. Medzi študentami sa traduje, že stavebná priemyslovka je najľahšia priemyslovka, a neurobí ju iba ten, čo ho prejde autobus. Ďalší problém môžu byť spolužiaci bývajúci na internátoch. Keď váš syn počuje, ako je na internátoch fasa, ako tam všetci chlascú, ako si tam robia čo chcú, viete, myslím tie pubertálne sylácke reči, či nie je to dôvod, prečo chce odísť do iného mesta, a teda aby sa tiež dostal na internát. Skúste sa ho najprv opýtať na dôvody, prečo chce z tej školy preč, a prečo chce ísť práve na spomínanú stavebnú priemyslovku. Ak na spomínanú priemyslovku chodí aj jeho najlepší kamarát, reps. kamaráti, odpoveď máte jasnú.
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

erytrocyt napísal:Pani Marcela, píšte že Váš syn chce prestúpiť zo SPŠ dopravnej na stavebnú. Je to možné, musíte zájsť na stavebnú priemyslovku, pozhovárať sa z riaditeľom školy, povedať mu dôvod prestupu. Donesiete mu žiadosť o prestup zo školy na školu. V žiadosti musí byť uvedená škola z ktorej chce prestúpiť, škola na ktorú chce prestúpiť, školský rok prestupu, hlavička, a dôvod prestupu. Na základe tejto žiadosti Vášho syna riaditeľ môže prijať do školy.
V prípade, že Vašej žiadosti riaditeľ vyhovie, bude ho môcť prijať od nového polroka. To znamená, že Váš syn bude musieť chodiť do pôvodnej školy, do konca prvého polroka. Po polroku nastúpi na novú školu, bude ale musieť urobiť prestupové skúšky z predmetov, ktoré na pôvodnej škole nemal. Keď bude úspešný, bude oficiálne prijatý na novú školu.

Teraz by sme sa ale mali pozrieť, prečo chce prestúpiť. Nešikanujú ho, nemá nejaké zásadné problémy. Chodí ale, podľa neho, na ťažkú školu. Problém by som hľadal nie v škole, ale v ňom a jeho bývalých spolužiakoch zo základnej školy. Medzi študentami sa traduje, že stavebná priemyslovka je najľahšia priemyslovka, a neurobí ju iba ten, čo ho prejde autobus. Ďalší problém môžu byť spolužiaci bývajúci na internátoch. Keď váš syn počuje, ako je na internátoch fasa, ako tam všetci chlascú, ako si tam robia čo chcú, viete, myslím tie pubertálne sylácke reči, či nie je to dôvod, prečo chce odísť do iného mesta, a teda aby sa tiež dostal na internát. Skúste sa ho najprv opýtať na dôvody, prečo chce z tej školy preč, a prečo chce ísť práve na spomínanú stavebnú priemyslovku. Ak na spomínanú priemyslovku chodí aj jeho najlepší kamarát, reps. kamaráti, odpoveď máte jasnú.
On nechce ist do ineho mesta, obidve tie skoly su v Trnave. No ja chodim tiez na tu skolu na ktoru chodi on a tiez to bolo pre mna tazke. Na zakladke som sa ucil na 2-3, a teraz sa ucim na 3-4. Mozno si na neho zasadli niektori ucitelia. Mozno ho ucia formaty ako Pani Filipová, Pani Škreková, alebo Pani Šramlová (neviem ci som to dobre napisal).
TFT-kenny
Light Star
Light Star

erytrocyt: nechce ist na skolu do ineho mesta stavebna je tiez v trnave

imoho si myslim ze stavebna neni vobec lahsia maximalne mu mozu viac sadnut predmety lebo dopravna je skor o biflovani (aj ked ja sa nebiflim ale nie kazdy to tak moze zvladat) podla mna je to skor v tych kamosoch

marcela: nepovies nam meno svojho syna ci neni komosov spoluziak...
Grim
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Grim »

TFT-kenny napísal:erytrocyt: nechce ist na skolu do ineho mesta stavebna je tiez v trnave

imoho si myslim ze stavebna neni vobec lahsia maximalne mu mozu viac sadnut predmety lebo dopravna je skor o biflovani (aj ked ja sa nebiflim ale nie kazdy to tak moze zvladat) podla mna je to skor v tych kamosoch

marcela: nepovies nam meno svojho syna ci neni komosov spoluziak...
vola sa Potočný...po svojej matke, ktora si dala ako nick svoje meno.
erytrocyt
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa erytrocyt »

Marcela Potocna napísal:syn navstevuje sps v trnave a rad by prestupil na inu sps mimo TT,
:roll:
Marcela Potocna
Novice
Novice

Re

Neni podstatne rozoberat mena a priezviska, islo mi o to ako to je s prestupom na ine SS skoly.Za prispevky samozrejme dakujem.
Vyssie som citala , ze dopravna je o biflovani synovi nerobia problemy napriklad predmet typu anglictina,nemcina pripadne strojnictvo tieto predmety sa dokaze naucit hravo , problem je v tom ,ze problem ma s Elektrotechnikou a Fyzikou so su resp. predmety na ktore sa neda tak dobre pripravovat kvoli vypoctom a inimi vecami..chcem tym povedat , ze nevie pocitat priklady a hlavou rozmyslat na fyzike..naucit sa dokaze.
Zaroven nechapem ako je mozne vediet matematiku na jednotku a nevediet fyziku pripadne ELK.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

kludne to moze byt aj o vyucujucom, pripadne dalsich X veciach, pokial on sam nepociti ze to dokaze, tak je jasne ze to nedokaze ... ono tiez nieje stastne prestupovat z elektrotechniky na stavebnu ... teda aspon co ja viem o stavebnej SPS v ziline -> mali tam tiez fyziku a k tomu napr. taku statiku, co je vlastne tiez iba ciste analyticke myslenie a vypocty ... ale moze sa to lisit (a isto sa to aj lisi) skola od skoly co do narocnosti a preberaneho uciva ...
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

Áno, na elektrotechniku sa treba pripraviť, snažiť sa pochopiť súvislosti. Je dosť kľúčové aj prvé podanie látky zo strany profesora.

Pre elektrotechnické vzdelanie sú totiž kľúčové (a nie úplne jednoduché, ale to tak býva), avšak nie smrteľne nevyhnutn. Je to téma náročná na predstavivosť a je veľmi dôležitý profesor čo to vyučuje.

Ale môžem svedomite prehlásiť, že synátor nie je jediný - ani prvý ani posledný, ktorý sa neľahko pasuje so základami elektrotechniky a fyzikálnou podstatou elektriny a magnetizmu. Gymnazisti sa s tým pasujú v úvodných semestroch na vysokej škole :D .

A situácia sa po prváku zmení k lepšiemu :) . Avšak je nutné, aby si našiel aspoň trochu pozitívny vzťah k elektrine ako takej (počítače, zvuk, obraz - veci čo deti spravidla automaticky fascinujú :) ).
TFT-kenny
Light Star
Light Star

No co ja viem tak fyziku ho moze ucit p. Sramlova a je to dost velka k***a kt nema rada asi nikoho :D jedine co vie je iba hulakat a hulakat po ziakoch mozno to zohra velku ulohu v tom ze z matiky ma jednotky a z fyziky stvorky.
Ja mam iny odbor a elektrinu sa neucim ale co viem s pocutia tak je to dost narocny predmet a tiez je tam neaka divna ucitelka. Vela veci zalezi na tych vyucujucich ale mozno si aj zvykne.
mirak2
Hardcore addict
Hardcore addict

Re: Re

Príspevok od používateľa mirak2 »

Marcela Potocna napísal:Zaroven nechapem ako je mozne vediet matematiku na jednotku a nevediet fyziku pripadne ELK.
toto je celkom jednoduche, na matematickom gympli som mal z matiky jednotku stale takmer a z fyziky som bol rad ze styrku....nad tym je zbytocne sa pozastavovat
Napísať odpoveď