keby ta bavilo troska studovat si texty o tom a rozumel by si suvuslostiam tak by to aj teba lakalo neboj:) teraz nechcem ta urazit alebo podcenovat ze ta nebavia texty citat alebo co zas ma nechap zle ale..tak k pcckam a ladeniu treba mat vztahFilipito napísal:mozno taky vacsi OT ale ja by som sa do takehoto taktu nikdy nepustil
E8400 na 4.0 ghz
-
MIRUSKO666
Medium Expert
ludia moze sa na nom mnit multiplier ?
a ktora teplota je pre mna dolezita ?? jadra alebo celok co ukazuje bios a ostatne programky
//autoeditácia príspevku ( 27 Nov 2008, 19:51 )
a ktora teplota je pre mna dolezita ?? jadra alebo celok co ukazuje bios a ostatne programky 
//autoeditácia príspevku ( 27 Nov 2008, 19:51 )
-
MIRUSKO666
Medium Expert
-
MIRUSKO666
Medium Expert
Ewerest pise tiez 60 C ...ja neviem co mam brat do uvahy ..bol tam origos BOX taky nizky a ja som tam slahol ten raz taky tak neviem ..kedze origos bol slabsi chladic tak by sa to malo lepsie chladit nie ?Šu-Do napísal:neber do uvahy priemerak je chladic chladny tak mas tych 29°C, skus este program Everest
a sleduj ci sa teplota aj hybe
Šu-Do.. no čo som študoval začiatkom leta túto tématiku, tak som sa doštudoval, že teplota jadier nie je až tak dôležitá. Vraj je to len matematický prepočet, že tam nie sú žiadne senzory. Treba údajne sledovať tú výslednú teplotu (napr. v Evereste) a tú sa snažiť udržať pod hodnotou Thermal Specification, ktorú určil výrobca:
http://processorfinder.intel.com/detail ... Spec=SLB9J
http://processorfinder.intel.com/detail ... Spec=SLAPL
(ale ruku do ohňa za to nedám)
http://processorfinder.intel.com/detail ... Spec=SLB9J
http://processorfinder.intel.com/detail ... Spec=SLAPL
(ale ruku do ohňa za to nedám)
sorry za brutal OT ale ccem sa spitat (kedze ste to dost dobry OCckary ) nekoho kto mal nekedy AMD athlon XP 2500+ z jadrom barton ze kolko na nom dal max....bo mam teraz cca 2360 mhz na default napeti a nevem ci mam ist dalej.....a este ze aka moze byt max frakvencia agp a pci zbernice lebo nemam agp/pci lock a neccem si odpalit grafku....
//screen
//screen
je to cele dake divne, 2 rovnake procesory s rovnakym chladicom pri rovnakej teplote chladica a rozdiel teplot aj 20C, a to som si len myslel ze maju chybne nakalibrovane cidla..brm napísal:teplota jadier nie je až tak dôležitá. Vraj je to len matematický prepočet, že tam nie sú žiadne senzory.
MIRUSKO666: Pokial sa nebojis tak mozes znizit otacky na ventilatore a sledovat kedy zacne CPU throttlovat, vtedy uz vies ze ma prilis vysoku teplotu a bolo by najlepsie keby ju chladic pri normalnych otackach udrzal aspon o 15C nizsiu. Mne zacne Q6600@3,5GHZ throttlovat az pri nejakych 98C a pritom je Thermal Specification: 62.2°C.
-
moosha
Darca
- Kontaktovať používateľa:
Neviem sice co je "throttlovat", ale 98°C znizuje zivotnost procesora aj o pol roka (podla Intelu ci ASUSu ci koho).vindy napísal:je to cele dake divne, 2 rovnake procesory s rovnakym chladicom pri rovnakej teplote chladica a rozdiel teplot aj 20C, a to som si len myslel ze maju chybne nakalibrovane cidla..
MIRUSKO666: Pokial sa nebojis tak mozes znizit otacky na ventilatore a sledovat kedy zacne CPU throttlovat, vtedy uz vies ze ma prilis vysoku teplotu a bolo by najlepsie keby ju chladic pri normalnych otackach udrzal aspon o 15C nizsiu. Mne zacne Q6600@3,5GHZ throttlovat az pri nejakych 98C a pritom je Thermal Specification: 62.2°C.
throttlovat znamena ze procesor vklada prazdne cykly (instrukcie) a tym padom menej pocita->menej sa hreje, cize je to ochrana proti prehriatiu,, a tych 98C nie je jeho realna teplota, to by sa uz vypol komp od prehriatia
, myslel som to iba ilustracne (teda to mi pise teplotne cidlo) a preto aj pisem ze by bolo lepsie keby sa nachadzal viac nez 15C pod touto hodnotou. a co sa tyka zivostnoti (znizuje zivotnost procesora aj o pol roka) tak to udavas nejake optimisticke hodnoty
, prinajlepsom mu to znizi zivotnost aj o polovicu!!! ale to nic nemeni na tom, ze tie CPU by mali vydrzat aspon 10 rokov a co i len za polovicu, teda 5 rokov uz ten cpu bude z pohladu vykonu aj moralnej zivotnosti davno bezcenny...
-
t0m4s3
Admin
2360 je krasny vysledok pre tento procak, pri zvysenom napati sa dal na cca 2.4GHz. Ale tieto stare procaky hreju jak svina, kedze default je hadam 1.65VDudas50 napísal:sorry za brutal OT ale ccem sa spitat (kedze ste to dost dobry OCckary ) nekoho kto mal nekedy AMD athlon XP 2500+ z jadrom barton ze kolko na nom dal max....bo mam teraz cca 2360 mhz na default napeti a nevem ci mam ist dalej.....a este ze aka moze byt max frakvencia agp a pci zbernice lebo nemam agp/pci lock a neccem si odpalit grafku....
//screen
-
Šu-Do
Redeemer
nepisem, ze sa mi nieco nepozdava, moj CPU aj cele chladenie je na kkt
CPU-z je robeny tak, ze rozoznava procesory podla taktu ak sa nemylim, preto ti ukazuje ten athlon ako 3200+, je to spravne.. pretoze momentalne mas jeho takt.. az na to ze nemas jeho funkcie ako je jedna dolezita a to je SSE2
//
CPU-z je robeny tak, ze rozoznava procesory podla taktu ak sa nemylim, preto ti ukazuje ten athlon ako 3200+, je to spravne.. pretoze momentalne mas jeho takt.. az na to ze nemas jeho funkcie ako je jedna dolezita a to je SSE2
//
jj si az moc mudryDudas50 napísal:mne skor chyba HT ako SSE2ale viem ze athlony to nevedeli (niesom blby)