linux na notebook compaq evo N610C
linux na notebook compaq evo N610C
mam notebook compaq Evo N610c s ram 256 mb,procesor intel pentium 4 1,6 GH a 20 GB HDD.
chcel by som nan dat nejaky linux namiesto XP.neviete mi nejaky doporucit?chcel by som potom ten notebook vyuzivat na spravovanie sieti a podobne.obcas by nezaskodilo keby mi vedel spustit aj nejaku tu hru ale neni to podmienka.
v linuxe som predtym skoro vobec nerobil tak by som poprosil nejaky jednoduksie ovladatelny.
chcel by som nan dat nejaky linux namiesto XP.neviete mi nejaky doporucit?chcel by som potom ten notebook vyuzivat na spravovanie sieti a podobne.obcas by nezaskodilo keby mi vedel spustit aj nejaku tu hru ale neni to podmienka.
v linuxe som predtym skoro vobec nerobil tak by som poprosil nejaky jednoduksie ovladatelny.
Taký jednoduchý je Ubuntu, vhodný na všetko
. Potom ešte Debian, ubuntu s neho vlastne vychádza. Netuším ale čo to má za grafiku, tak potom ešte Xubuntu, žere menej z výkonu. Hry si môžeš zahrať na každom, tie na windows iba cez wine.
Ale siete dokáže spravovať každé z tíchto distier, len ten Debian sa mi zdá tak viac inteligentnejší. Na začiatok je ale dobré Ubutnu prípadne, plne mu stačí 256 ramka.
Ale siete dokáže spravovať každé z tíchto distier, len ten Debian sa mi zdá tak viac inteligentnejší. Na začiatok je ale dobré Ubutnu prípadne, plne mu stačí 256 ramka.
omg precitaj si prvy prispevok a potom volaco pis... jeho notebook nieje ziadne delo a ubuntu nieje najlepsia volba. ked uz tak xubuntu, to som mal na mojom shitnom desktope isty cas.pato83 napísal:Neviem, preco hladas chybu tam, kde nie je. Mne islo v poriadku, kamaratovi tiez a obidvaja s C2D a 2 resp. 3 GB ram.
a ubuntu skodi pevnym diskom na notbukoch
http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/nasta ... -notebooku
Tvoj boh, netvoj boh, ma netrapi. Ty si hovoril o tom, ako to slape slabo na dvojjadrovom procaku, tak k tomu som sa vyjadril. Ale priznam si aj svoju chybu, v prvom prispevku som si tu ramku nevsimol. Takze nech pouzije dake distro s Xfce, zrejme najrozumnejsie riesenie.Charger napísal:omg precitaj si prvy prispevok a potom volaco pis... jeho notebook nieje ziadne delo a ubuntu nieje najlepsia volba. ked uz tak xubuntu, to som mal na mojom shitnom desktope isty cas.
a ubuntu skodi pevnym diskom na notbukoch![]()
http://www.abclinuxu.cz/zpravicky/nasta ... -notebooku
p.s.: K tomu problemu s diskami, je na to fix, takze asi tak.
............................................________........................
....................................,.-‘”...................``~.,..................
.............................,.-”...................................“-.,............
.........................,/...............................................”:,........
.....................,?......................................................\,.....
.................../...........................................................,}....
................./......................................................,:`^`..}....
.............../...................................................,:”........./.....
..............?.....__.........................................:`.........../.....
............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../........
.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/...........
..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}...........
...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../............
...,,,___.\`~,......“~.,....................`.....}............../.............
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”...............
............/.`~,......`-...............................\....../\...................
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__...........
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,....
.....`=~-,_\_......`\,.................................\........................
...................`=~-,,.\,...............................\.......................
................................`:,,...........................`\..............__..
.....................................`=-,...................,%`>--==``.......
........................................_\..........._,-%.......`\...............
...................................,<`.._|_,-&``................`\..............
....................................,.-‘”...................``~.,..................
.............................,.-”...................................“-.,............
.........................,/...............................................”:,........
.....................,?......................................................\,.....
.................../...........................................................,}....
................./......................................................,:`^`..}....
.............../...................................................,:”........./.....
..............?.....__.........................................:`.........../.....
............./__.(.....“~-,_..............................,:`........../........
.........../(_....”~,_........“~,_....................,:`........_/...........
..........{.._$;_......”=,_.......“-,_.......,.-~-,},.~”;/....}...........
...........((.....*~_.......”=-._......“;,,./`..../”............../............
...,,,___.\`~,......“~.,....................`.....}............../.............
............(....`=-,,.......`........................(......;_,,-”...............
............/.`~,......`-...............................\....../\...................
.............\`~.*-,.....................................|,./.....\,__...........
,,_..........}.>-._\...................................|..............`=~-,....
.....`=~-,_\_......`\,.................................\........................
...................`=~-,,.\,...............................\.......................
................................`:,,...........................`\..............__..
.....................................`=-,...................,%`>--==``.......
........................................_\..........._,-%.......`\...............
...................................,<`.._|_,-&``................`\..............
Nič v zlom, ale toto robia všetky linuxy... A neničia sa v pravom slova zmysle, iba "rozmyšlaju" aj vtedy kedy nemusia čiže aj vydrž baterky sa znižuje. Nikdy však nikto nedokazal že to niči HDD, je to iba hoax...Charger napísal:tak pekne... nie kazdy vie o tom bugu a ludia si nicia hdd... vidim ze ubuntu je "kvalitna" distribucia....
Ale priamo v configu sa dá zapnút notebook mode
omg normalny pevny disk pre desktopy musi vydrzat minimalne 60000 roztoceni, u notebookoch to je okolo 300000, takze opotrebovanie to urcite je. Win pouzivam 13 rokov a nikdy som ho nemal zavireny.
edit: ospravedlnujem sa za vyroky o ubuntu, tento vikend som mal cas a trosku som sa s tym pozabaval a myslim ze je to celkom pouzitelny OS
edit: ospravedlnujem sa za vyroky o ubuntu, tento vikend som mal cas a trosku som sa s tym pozabaval a myslim ze je to celkom pouzitelny OS