F1 2009

O športe...

Kto vyhrá titul šampióna F1 pre rok 2009

Kimi Raikkonen
23
18%
Felipe Massa
19
15%
Lewis Hamilton
10
8%
Heikki Kovalainen
1
1%
Robert Kubica
5
4%
Nick Heidfeld
0
Žiadne hlasovania
Fernando Alonso
8
6%
Jenson Button
38
30%
Sebastian Vettel
12
10%
Rubens Barrichello
10
8%

Celkom hlasov: 126

PAIN
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa PAIN »

krija napísal: asi takto:
1-0-0 je viac ako povedzme 0-17-0. tento sposob je teda podobny viac staremu bodovaciemu hodnoteniu, ked bolo za 2nd. place 6 bodov a bodovalo iba 1. sest jazdcov.
to by bolo trosku blbe ne ? Vsak to by potom malo prve miesto az moc velku vahu a ostatok by boli len smeti. Ja som to pochopil tak, ze dajme tomu za 1. miesto by boli 3b. za 2 2b. za 3 1b a pretekari co by sa umiestnili pod podiom by dostali len akesi...nazvyme to dodatocne (nie dako moc dôlezite) body a tie by rozhodovali len v pripade, ze by nahodou jazdci na konci sezony mali rovnaky pocet medaili a taktiez by urcovali poradie jazdcov, ktorym sa pocas sezony nepodarilo dostat na podium.

edit/ ..... t0m4s3: k pochopeniu je vsetko, len sa mi nepozdava myslienka ze jazdec co dosahuje pocas celej sezony dobre vysledky bude v konecnom zuctovani az za jazdcom co dakou nepredvidatelnou nahodou pride k jednemu vytazstvu.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Je to myslene presne tak ako pise krija - co je na tom k nepochopeniu :)
Hacket
Star
Star

Príspevok od používateľa Hacket »

to nikto nevie že Mark webber si zlomil nohu???? :x
johny_sk
Professional
Professional

Príspevok od používateľa johny_sk »

ale Melbourne stiha udajne,takze to nejako nema vplyv na dianie v F1
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Príspevok od používateľa begbeee »

Zanardi jazdil aj bez nôh.. :wink:
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

begbeee napísal:Zanardi jazdil aj bez nôh.. :wink:
A stale jazdi a nevedie si vobec zle - vo WTCC je v celkovom poradi 13/20
gwixt
Addict
Addict

Príspevok od používateľa gwixt »

PAIN napísal:sa mi nepozdava myslienka ze jazdec co dosahuje pocas celej sezony dobre vysledky bude v konecnom zuctovani az za jazdcom co dakou nepredvidatelnou nahodou pride k jednemu vytazstvu.
asi tak :?
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Chápete vôbec pocit, čo je to byť PRVÝ? Byť VÍŤAZ?
Tie roky jazdenia, toľko obetovaných vecí a potom všetkom som na stupni víťazov JA, SÁM, dokázal som TO. BYŤ LEPŠÍ AKO VŠETCI OSTATNÍ , byť aspoň v tejto jednej chvíli, ktorá patrí len mne, byť NAJLEPŠÍ...
johny_sk
Professional
Professional

aky mate nazor na pripadnu zmenu kvaldy?

http://sport.pravda.sk/kvalifikacia-f1- ... sk_sf1_p43

osobne si myslim, ze radsej by mali najskor vyriesit problemy so SC, az potom riesit toto, ale kazdopadne ten navrh vyzera zaujimavo. S bodom pre vitaza kvaldy suhlasim a system posledny vypadava znie zaujimavo..., znamenalo by to pre kazdeho rovnaky pocet moznosti a nutnost ist kazde kolo uplne nadoraz. Zasa ale v tom vidim aj sucasnu nevyhodu..., staci, ze sa niekto raz v ostrom kole dostane do premavky a ma po pretekoch...ktovie ale, mozno osetria aj to
BoBor89
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BoBor89 »

mne by sa tam páčil asi len ten bod za PP, ale to ostatné mi pride take zložité... ja som skôr zvedavý na tie haldke pneu to bude väčšia sranda:)
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

begbeee napísal:Chápete vôbec pocit, čo je to byť PRVÝ? Byť VÍŤAZ?
Tie roky jazdenia, toľko obetovaných vecí a potom všetkom som na stupni víťazov JA, SÁM, dokázal som TO. BYŤ LEPŠÍ AKO VŠETCI OSTATNÍ , byť aspoň v tejto jednej chvíli, ktorá patrí len mne, byť NAJLEPŠÍ...
s tymto sa neda suhlasit! vari ti, co tvoria viac ako 50 rocnu historiu tohto sportu a stali na najvyssom stupni urcenemu pre vitaza- neboli vitazmi???

btw. mal som chut vyboldovat celu vetu, co som napisal :wink: .
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Nesuhlas ani ja nesuhlasim. Mas to iste ako 2x druhy Holandani na MS.. Sa ich spytaj ci im to stacilo? Spytaj sa Malkina ci ho bavi byt vecne za Ovečkinom? Kto sa teraz pyta ze Slovensko bolo druhe v Davis Cupe. Pamatáš si Thorpove vitazstva na olympiade a keby nebola Moravcová slovenka vedel by si o nej nieco, aj ked ma 4 striebra? Na druhého sa zabudne. Prvý ostáva.

Skus sa pozriet na velku cenu trosku inak.. Si predstav ze by sa jazdila na Slovensku. Pamatal by si si vsetkych co vyhrali. Nie co boli druhy.

Vobec nechapem??? A ako o co ide v sporte ak nie o vitazstvo???

//:Potom by sa nestavalo, že Stirling Moss so 16 vitazstvami by bol tuším 4x druhý celkove, Coulthard s 13, Carlos Reutemann a Mario Andretti s 12 ništ, ale zato Phil Hill, Mike Hawthorn s 3 alebo Keke Rosberg s 5 boli celkoví víťazi. Určite si to viac zaslúžili.
To som tým chcel povedať.
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

begbeee, ale predpokladam, ze si reagoval na toto:
PAIN napísal:sa mi nepozdava myslienka ze jazdec co dosahuje pocas celej sezony dobre vysledky bude v konecnom zuctovani az za jazdcom co dakou nepredvidatelnou nahodou pride k jednemu vitazstvu.
gwixt napísal:asi tak
a tvoja posledna odpoved je uz o niecom inom, ale ani s tym sa neda 100% suhlasit. davo zbieral tych 13 vitazstiev takmer 15 rokov. to v priemere nie je ani jedno vitazstvo na sezonu. a v neposlednom rade ak ma pamat neklame, tak mario andretti bol majstrom sveta.
ayrton2
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ayrton2 »

spravne krija... 1978...no ale zas priemerovat to neni az taky najlepsi napad :mikulas: posledne 4 roky do toho nerataj tam je na konte velka0.... :D ale je to uplna kravina co vymysla ten rozvadzajuci sa parohac..... :evil:
begbeee
Hardcore addict
Hardcore addict

Vec názoru - ja nepresvedčím vás, ani vy mňa. Dokonalý systém neexistuje. Chápem, ako to myslíte, ale ja by som pridal na cene víťazstvu. Howgh.
johny_sk
Professional
Professional

begbeee napísal:Vec názoru - ja nepresvedčím vás, ani vy mňa. Dokonalý systém neexistuje. Chápem, ako to myslíte, ale ja by som pridal na cene víťazstvu. Howgh.
to napriklad reflektovalo aj predchadzajuce bodovanie 10-6-4-3-2-1

lenze iba prvych 6 jazdcov by dnes bolo malo pre jednotlive timy..., potom mozno zaviest bodovanie
20-14-10-8-7-6-5-3-2-1. V tomto pripade by bolo bodovanych 10 jazdcov, co by zvysilo motivaciu slabsich timov. A zaroven by sa oplatilo bojovat o medaily. Ale to mi len tak teraz napadlo..., takze na tom urcite bude nieco zle, kedze bernie nad tym premyslal evidentne dlhsie, nez to prezentoval verejnosti
Pilifo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Pilifo »

Neviem, či vôbec takéto opatrenia a celková zmena bodovacieho systému prispejú k zlepšeniu dramatickosti priebehu celej sezóny a k zatraktívneniu. Skôr si myslím, že by sa mali zameriavať na to, aby nebudovali stále nové trate = mestské okruhy, na ktorých sú preteky absolútne nudné, ale pre najvyšších je to výhodné, lebo sa na tom pekne nabalia. Ja by som bol veľmi rád, keby sa do seriálu vrátili okruhy, ktoré boli vyradené, napr. San Marino, Rakúsko namiesto týchto nových tratí...
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

No Rakuskom by sme si uz len pomohli :lol:
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Mesteské trate by teoreticky nemali byt nudné, on ten problém bude niekde v konštrukcii áut F1. Uvidime čo s tým urobí tá nová podoba áut pre rok 2009, aj keď sa mi z toho ako autá vyzerajú chce vracať malo by to byť funkčné (rozumej bez prítlaku :lol:).
Bodovací systém dlho nebolo možné zmeniť kvôli tomu že sa za body rozdelovali finančné prémie tímom, zrazu to možné je? OK tak nech použijú systém 20-14-10-8-7-6-5-3-2-1 alebo obdobný, načo hneď do takejto nikde neodskúšanej hlúposti? To zničí šance na titul Kubicovi, Heidfeldovi, možno Renaultu, a zostane len Ferrari a McLaren. Oni totiž dokázali ťažiť s toho, že boli neskutočne vyrovnaný v podávanych výkonoch, teraz to bude len o počte víťazstiev, kde šancu pre viac ako 2 tímy nevidím :roll:
ayrton2
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa ayrton2 »

ten bodovaci system co tu uvadzte od 20 bodov je blbost....uz len z hystorickeho hladiska ....tym padom by sa vsetky statistiky mohli potrhat a potom by zas boli hadky kto je najlepsi a pod....ked pride nejak novy pretekar a ziska 2 tituly a bude mat na konte viac bodov nez Schumacher potom zas budu len zbytocne dohady akoze je to blbina ale uz len z historickeho hladiska ....ten system nie.....a tie medaily to uz uplne ze no comment :cry:
Napísať odpoveď