Pripojenie routera

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Pripojenie routera

Príspevok od používateľa Johnnny »

Zdravim

Mam problem s pripojenim routera.Dal som si zriadit internet od T-comu. "Problem" je ze PC je prilis daleko od telenocnnej pripojky. Takze je to ...resp malo by to fungovat tak ze router pripojim k zasuvke a s PC to bude pripojene cez WI-FI. Router T-comacky za 990sk (D-link 2641R ) a wi-fi primac Topcom (pripojeny cez USB) nainstaloval som ten prijimac, akurat sa nepohnem pri routery kedze s PC nie je priamo spojeny. Da sa to nejak riesit ?
vladino001
Light Professional
Light Professional

Re: Pripojenie routera

Príspevok od používateľa vladino001 »

Johnnny napísal:Zdravim

Mam problem s pripojenim routera.Dal som si zriadit internet od T-comu. "Problem" je ze PC je prilis daleko od telenocnnej pripojky. Takze je to ...resp malo by to fungovat tak ze router pripojim k zasuvke a s PC to bude pripojene cez WI-FI. Router T-comacky za 990sk (D-link 2641R ) a wi-fi primac Topcom (pripojeny cez USB) nainstaloval som ten prijimac, akurat sa nepohnem pri routery kedze s PC nie je priamo spojeny. Da sa to nejak riesit ?
v navode nemaš ip cez ktoru sa dostaneš do nastaveni routra?
(a to je už jedno či to je cez kabel alebo cez wifi - jedinné čo musiš je nastavi sa do rovnakej siete s pc ako je ten router čiže IP z navodu ti pomôže)
edit :
t-com napísal:Defaultné prihlasovacie údaje do aDSL zariadení
D-link 2641R
IP adresa - 192.168.1.1
Meno - user
Heslo - user
Johnnny
Guru wannabe
Guru wannabe

Príspevok od používateľa Johnnny »

fajn bezi to.Teraz iny problem. Je to pomalsie nez som cakal....od Turbo 2 som cakal 256KB/s + a "okamizite" nacitavanie. Akurat to reaguje dost pomaly, sem tam rychlejsie, obcas pomalsie. Uroven signalu je od slaba po velmi dobra, ale blbne to aj pri velmi dobrej. Da sa s tym nieco robit ? A taka drobnost, potrebujem to zabezpecit, totiz mam dojem ze sa mi niekto od vedla moze pripojit
vladino001
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vladino001 »

Johnnny napísal:fajn bezi to.Teraz iny problem. Je to pomalsie nez som cakal....od Turbo 2 som cakal 256KB/s + a "okamizite" nacitavanie. Akurat to reaguje dost pomaly, sem tam rychlejsie, obcas pomalsie. Uroven signalu je od slaba po velmi dobra, ale blbne to aj pri velmi dobrej. Da sa s tym nieco robit ? A taka drobnost, potrebujem to zabezpecit, totiz mam dojem ze sa mi niekto od vedla moze pripojit
Zabezpečiť pomocou Wireless/security a tam zadaj heslo WPA kluča (potom stači na danom pc po prvom pripojeni zadať to heslo a už to stale pofiči)

Bandwidth Management
tam skus dať prioritu na Internetove aplikacie a malo by to isť.
Napísať odpoveď