D-Link 524UP a torrent

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
stanulik
Light Professional
Light Professional
Používateľov profilový obrázok

D-Link 524UP a torrent

Príspevok od používateľa stanulik »

potreboval by som pomoct s nastavanim tohto wifi routra. Mam takyto problem, ked dam nieco stahovat cez torrenty tak totalne mi padne net, musim ten router vytiahnut z elek.siete a zas napojit a tak net naskoci. nechapem preco to tak blbne. AK ma niekto skusenosti s tymto routrom tak by mi mohol poradit ako ho nastavit tak aby stahovalo torrenty a isiel aj net :-D

skusal som cez programy utorrent a bitcomet stahovat. pri bitcomete mi vpravo dole svieti zlta gulka a vedla nej BLOCKED: moja IP XXX.XXX.XXX.XXX:13626(port)

tak ak mi viete helfnut, tak vopred dakujem :)
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Ta hlaska znamena, ze nie si aktivny v pripade uploadu, cize potrebujes spravit port forwarding (NAT), ale o tom je tu uz dostatok tem, takze pouzi vyhladavanie.

Druha vec je padanie routra, to bude zrejme sposobene velkym poctom peerov, ktore mas nastavene v klientovi. Mas tam pocet pripojeni na torrent (tahanie a uploadovanie - seederi a leecheri), pocet sucastne stahovanych torrentov a celkovy pocet pripojeni (peerov (seeders + leechers)). Skus to znizit, napriklad skus pouzit tak 40-50 pripojeni na torrent, pre upload si zvol 5 pripojeni a uvidis co to spravi.
stanulik
Light Professional
Light Professional

no skusal som ten port forwarding.. ale nic platne pri teste vzdy vypise ze port nie je otvoreny.

do PRIVATE IP som zadal svoju IP PC (ktoru som si zistil pomocou prikazu ipconfig /all v prikazovom riadku)
Protocol type tam som dal BOTH a do PRIVATE a PUBLIC PORT som dal port 30428 taky aky mam v utorrente. dal som Enable a ulozil som to. KEd dam otestovat tak pise,ze nie je otvoreny nechapem preco.
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Neverejna IP?
stanulik
Light Professional
Light Professional

jj, neverejna, je to s tym problem ?
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

stanulik napísal:jj, neverejna, je to s tym problem ?
Samozrejme, ze je. Bez verejnej IP nikdy aktivny na torrente nebudes.
Napísať odpoveď