Podla mna je to bezna vec ale zaujimalo by ma ako je to napr. v USA. Takze poprosim nazor od niekoho, kto tam uz par rokov zije (napriklad Les).mastermind napísal:klientelizmus na slovensku bol je a este aj dlho bude. slov. politici neberu svoju funkciu ako cest (neviem to lepsie povedat) ale len ako prilezitost.
aspon ja mam taky pocit ze sa mnohi snazia na tom zbohatnut.
Ktoru politicku stranu by ste volili? + Povolebna diskusia!
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
nechcel som odpovedat ale musim neda mi toTraktorista napísal: hojko mozem mat na teba OT otazku?
Povazujes to, ze clovek chodi spavat pred polnocou za nedospele? Pretoze vkuse narazas ze les uz coskoro pojde spat,...
Tymto sa LESa nezastavam, len poukazujem na okolonosti, z ktorych sa snazim vytazit co najviac pre moj osoh,...
k tomu spanku, nemas ako urcit dospelost podla toho kto kolko spi. Neda sa ani podla toho ako kto pise. ale jednu vec urcit vies a to mentalitu dotycneho
a akoze LES sorry ale vazne tvoje nazory su divne velmi
je to nieco take ako keby madari u nas na juhu bojovali za svoje vyhostenie asi nieco take. to ze si mozno bol alebo byvas v USA to akoze sa z toho ideme teraz zlozit? btw mam tam mrte kamaratov ktori odisili a nerozplyvaju sa tu (aj ked som tu uz dlho ziadneho nevidel
to nie je ziadna uzasna vec, ziadna vysa. jednoducho sa tak rozhodli
a k tebe traktorista
kolko mas 15? nemyslim ze chapes o com tato tema je, vase reakcie su nenormalne, ja kapem pri kazdej strane viac a viac.
raz zblbnem, pozbieram tieto temy, sortnem ich do pdf a potom to hodim na web nech sa sulaju aj ostatny!
Inak je tiez zaujimave, ze ked ja napisem nieco na Slovakov (a taky slovnik ako ty nepouzivam) tak ma z fora chcete vyhodit, alebo sa rozvinie diskusia na 7 stran a viac. Ked niekto iny napise na "Amikov" este raz citujem: "prestan tu uz obhajovat tych tvojich j*bnutych amikov" nic sa nedeje. To je O.K. to je v poriadku. Zabudne sa na to.mystique napísal:prestan tu uz obhajovat tych tvojich j*bnutych amikov, je mi s teba zle bez srandy... nemam chut citat tvoje prispevky o amikoch... ja len nachapem kde si ktomu vsetkemu prisiel... btw viedel si farenhaita911??? pozri si to...
Podla toho ake je to forum. Ked je forum na urovni, tak by vyletel "len" koli tomu, ze sa neslusne vyjadruje. nazor moze mat kazdy aky chce a nikto by ho za to nemal poskodzovat a nasledne koli tomu urazat. Preto sa cudujem, ze mna navrhujete na vyhodenie, ked urazam Slovakov, ale kto uraza Madarov, to je uz O.K.Holubar napísal:na americkom fore by asi vyletel aj bez hlasovania co?
Na Slovakov mam svoj nazor a nezmenim ho. Ak sa sam presvedcim, ze aj rozmyslanie ludi bude na lepsej urovni ako teraz, tak kludne zmenim nazor. Vsetko co som pisal, som si nevymyslal, ale pisal z vlastnej skusenosti, popripade co som videl. Je to vec kazdeho, ci so mnou suhlasi alebo nie. Ja som tiez clovek, tak ma tiez par veci uraza. Na rozdiel od niektorych (NIEKTORYCH- aby si to niekto zase zle nevysvetlil, ze myslim vsetkych) sem nebudem tahat kto co pisal na Madarov a "Amikov". Z mojej strany je to koniec diskusie.Holubar napísal:jasne v niecom mas pravdu,ale okolo tych urazok som uz pisal v teme venovanej tebe,takze naco zase...poniektori sa s tebou snazime slusne diskutovat no ty nam to neumoznujes
-
t0m4s3
Admin
Strasne zaujimave je ze ty hovoris o Slovakoch ako keby si nim nebol...Les napísal: Na Slovakov mam svoj nazor a nezmenim ho. Ak sa sam presvedcim, ze aj rozmyslanie ludi bude na lepsej urovni ako teraz, tak kludne zmenim nazor. Vsetko co som pisal, som si nevymyslal, ale pisal z vlastnej skusenosti, popripade co som videl. Je to vec kazdeho, ci so mnou suhlasi alebo nie. Ja som tiez clovek, tak ma tiez par veci uraza. Na rozdiel od niektorych (NIEKTORYCH- aby si to niekto zase zle nevysvetlil, ze myslim vsetkych) sem nebudem tahat kto co pisal na Madarov a "Amikov". Z mojej strany je to koniec diskusie.
//edit a tu je jeden z mnoha nazorov ludi co v USA boli
jak vypada tipicka americka rodina?
Ahojky
Tak zitra odletam ze statu domu,byl jsem tam 3/4 roku jako AU-PAIR,a chci Vam priblizit jak vypada typicka americka rodina.Myslim,ze za svuj pobyt jsem toho dost poznal.Byl jsem u rodiny v Orlandu,ktera mela 2 deti a barak velkej jako k....
Musim rict,ze jsem si tam zil jako prase v zite.V podstate mi po materialni strance nic nechybelo,veci o kterych jsem si mohl u nas jen zdat.Od rodiny jsem mel pujcene auto-chrysler.Staral jsem se o jejich 2 rozmazlene deticky,na ktere se nesmela stahnout ruka,ale pouze vse vysvetlit jemnym tonem.Kdyz jsem k nim prisel poprve,tak mi vse ukazovali co a jak.Treba ta rodinka mela 420 televiznich programu!!!!Pro nas asi nepochopitelne.To jsem treba nepochopil,ze 4-clenna rodina ma doma jen 4 talire a 4 hrnky!!!!!!!!!!!!!Ze se u nich proste nevari,a ze se vse jen kupuje uz udelane a pak se to hodi do mikrovlnky.Ale reknu Vam ze ty bafy se nedaly ani jist!!O svoboda????Ameriku nepovazuju za svobodnou zemi!!!!!!!!nase zeme je svobodna,ale tam je jen buzerace,vse zakazano.Jinak inteligence lidi se snasi asi neda srovnavat.Rekl bych,ze proti nam jsou jednoduchy lide.Jinak nejvice me dostavali jejich deti,ktery si mysleli ze pochazim z Cecenska a ze se u nas valci!!!
Oni si snad o nas mysli ze tady lezeme po stromech,kdyz jsem jim rekl ze kazdy prumerny Cech vlastni mobilni telefon,auto,mikrovlnku tak na me koukali jak z jara.
Preci mi jsem USA-ta zeme,kde se maji lide nejlepe.Pamatuji si ze to spatne tenkrat kousali.Jinak liny lide nadevse.American proste budu proste 15 minut vyjizdet z garaze nez aby sel 100 metru pesky-ale nadruhou stranu 1 galon benzinu se tam prodava za 1,75 dolaru coz vychazi na nejakych 10 kc za litr-to jim muzou vsichni zavidet!!!!!!!!!!!!!!!!!
jinak AU-PAIR byla dobra zkusenost,ale absolvovat uz bych to nechtel
ferr 24
Tom: Ja som si nevybral, kde by som sa chcel narodit, keby som mal na vyber, tak co uz teraz viem o USA, urcite by som ju vybral za krajinu, v ktorej by som sa chcel narodit aj zit. Ja sa za Slovaka nepovazujem, som American slovenskeho povodu. Ja si myslim, ze kazdy clovek by mal mat tu sancu zit a byt stastny v tej krajine, kde naozaj sa mu paci, co sa tyka aj ludi. Ako som uz napisal predtym, ja som si nevybral, kde som sa chcel narodit. Komunizmus som nenavidel a nenavidim, teraz ho uz na Slovensko nemate, ale ako vidim extremisticke a abnormalne nazory ludi hlavne so stredneho Slovenska pretrvavaju. To som vsak aj stale vedel, pocas komunizmu to existovalo tiez, ale nemohlo sa to nahlas vyslovovat. Ja Vam zo srdca prajem, aby ste boli spokojni a stastni na Slovensku, tak ako ja som v USA. Rozdiel je v tom, ze ja Vam to prajem zo srdca a Vy mne nie. A to uz je chore.
-
t0m4s3
Admin
taky ako ty si Ameriku a Amerike obcianstvo zasluzi vsetkymi 10timi. Nech sa ti dari a dufam ze uz coskoro vypadnes zo Slovenska.Les napísal:Tom: Ja som si nevybral, kde by som sa chcel narodit, keby som mal na vyber, tak co uz teraz viem o USA, urcite by som ju vybral za krajinu, v ktorej by som sa chcel narodit aj zit. Ja sa za Slovaka nepovazujem, som American slovenskeho povodu. Ja si myslim, ze kazdy clovek by mal mat tu sancu zit a byt stastny v tej krajine, kde naozaj sa mu paci, co sa tyka aj ludi. Ako som uz napisal predtym, ja som si nevybral, kde som sa chcel narodit. Komunizmus som nenavidel a nenavidim, teraz ho uz na Slovensko nemate, ale ako vidim extremisticke a abnormalne nazory ludi hlavne so stredneho Slovenska pretrvavaju. To som vsak aj stale vedel, pocas komunizmu to existovalo tiez, ale nemohlo sa to nahlas vyslovovat. Ja Vam zo srdca prajem, aby ste boli spokojni a stastni na Slovensku, tak ako ja som v USA. Rozdiel je v tom, ze ja Vam to prajem zo srdca a Vy mne nie. A to uz je chore.
Preco by to mala byt blba odpoved. Vies kolko milionov (aj miliard) by sa usetrilo? Ktore by sa dalo do zdravotnictva alebo do skolstva (no proste dakde inde, len nie do ich nenasytnych vackov). Ostal by len prezident s niekolkymi poradcami a hotovo.ikovan napísal:to by bola podla mna dost blba odpoved
-
hojko
Site Admin
A prezident + par ludi by riadilo stat, schvalovali zakony...???ONdr3j napísal:Preco by to mala byt blba odpoved. Vies kolko milionov (aj miliard) by sa usetrilo? Ktore by sa dalo do zdravotnictva alebo do skolstva (no proste dakde inde, len nie do ich nenasytnych vackov). Ostal by len prezident s niekolkymi poradcami a hotovo.