Aukro
zatial som tam toho vela nenakupil (len 1 nakup), cize zatial ma z aukra nik neoklamal (klop klop)
bol som oklamany na onetwosold, ked mi na dobierku za 1.5k prisli 3 zeliezka a usb kabel, cela ta stranka je pofiderna, nedotiahnuta a plna podvodnikov, z ktorych sa podla mna niekolko dostane aj na aukro (tam budu sice mat "tazsie" podmienky, ale urcite sa im podari niekoho oklamat, pri prvom obchode
a "ti ostatni", "stara skola", registrovana na ceskom aukre v casoch, ked o slovenskom nebolo ani chyru, ani slychu, tak nezvyknu oblbovat (vynimky sa najdu, ale to sa odrazi na komentaroch)
suma sumarum - orientuj sa podla komentarov, tie su na aukre relevantnejsie ako na ots, kde si mohol ktokolvek vytvorit 10 uctov, nafingovat aukcie a spravit zo seba "serioznaka"
bol som oklamany na onetwosold, ked mi na dobierku za 1.5k prisli 3 zeliezka a usb kabel, cela ta stranka je pofiderna, nedotiahnuta a plna podvodnikov, z ktorych sa podla mna niekolko dostane aj na aukro (tam budu sice mat "tazsie" podmienky, ale urcite sa im podari niekoho oklamat, pri prvom obchode
a "ti ostatni", "stara skola", registrovana na ceskom aukre v casoch, ked o slovenskom nebolo ani chyru, ani slychu, tak nezvyknu oblbovat (vynimky sa najdu, ale to sa odrazi na komentaroch)
suma sumarum - orientuj sa podla komentarov, tie su na aukre relevantnejsie ako na ots, kde si mohol ktokolvek vytvorit 10 uctov, nafingovat aukcie a spravit zo seba "serioznaka"
-
makaveli
King
- Kontaktovať používateľa:
na ceskom aukre som toho nakupil uz dost, zo 6 veci urcite, uz si vsetko nepamatam, ale bolo medzi nimi tricko, mp3 player, usb vysavac a este par veci.. ani raz sa mi nestalo, zeby ma niekto oklamal alebo zasielka nejako meskala alebo tak.. treba sa pozerat samozrejme na feedback a podla toho zistis, ci je predajca seriozny alebo nie.. na serioznosti pridava to, ze aby si bol na aukre plnohodnotne registrovany musis vyplnit kod, ktory ti pride domov postou v obalke..
-
Martinekk
Light Professional
presne ako djroco. prave dnes som odosielal tri predane veci postou. jedna bola platena predom na ucet, ja som to dnes bez problemov poslal. vzdy sa pozeram, kto ma ake hodnotenie. to je alfa a omega. ked predavam dakomu a nema este hodnotenie, pozadujem, aby zaplatil vopred aspon postovne, keby si nevyzdvihol dobierku na poste, ze... Zatial som nemal problem, klop klop na drevo.
Predal aj kúpil som už dosť vecí (OTS) dám sem takú štatistiku:
-všetko čo som kúpil dostal som presne v takom stave v akom bolo uvádzané v dražbe, takže spokojnosť vždy bola na oboch stranách
-kupujúci takisto vždy spokojní
-stalo sa mi iba raz (klop klop) že nejaký kkt vydražil mobil, ale uviedol adresu aj tel číslo niekoho úplne iného. Čiže mám len jednu negatívnu skúsenosť z e-aukcií.
Skor neverím inzerátom, stalo sa mi že nejaký ¨výkupca¨ si u mňa objednal zostavu ktorú neprebral a keď som mu volal nedvíhal. Neviem aký dovod mal na to.
Ozaj, vždy pri dražení nejakých vecí by som odporúčal pozrieť hodnotenia kupujúceho/predávajúceho. Takisto pozrieť dátum registrácie.
-všetko čo som kúpil dostal som presne v takom stave v akom bolo uvádzané v dražbe, takže spokojnosť vždy bola na oboch stranách
-kupujúci takisto vždy spokojní
-stalo sa mi iba raz (klop klop) že nejaký kkt vydražil mobil, ale uviedol adresu aj tel číslo niekoho úplne iného. Čiže mám len jednu negatívnu skúsenosť z e-aukcií.
Skor neverím inzerátom, stalo sa mi že nejaký ¨výkupca¨ si u mňa objednal zostavu ktorú neprebral a keď som mu volal nedvíhal. Neviem aký dovod mal na to.
Ozaj, vždy pri dražení nejakých vecí by som odporúčal pozrieť hodnotenia kupujúceho/predávajúceho. Takisto pozrieť dátum registrácie.
-
Martinekk
Light Professional
Ronye, keby si dobre cital pravidla aukra, tak sa tam docitas, ze mozes do aukcie pridat doplnujuci text. vsimni si to trebars na ceskom aukre. mnohokrat je dole informacia, pridane vtedy a vtedy, a pise sa tam trebars ze bude vtedy a vtedy na dovolenke a tak dalej... da sa to tam pridat. aukcia sa nezrusi.
to je sice pekne, ale co z toho, ked si seller regne 15 dalsich nickov, nafinguje aukcie, podava kladne komenty a je z neho "serioznak"? (presne takto to bolo v mojom pripade, potom sa este zacal vyhovarat na postu, ze niekto tam otvoril balik a jeho obsah nahradil zeliezkami...)r2nger napísal:Ozaj, vždy pri dražení nejakých vecí by som odporúčal pozrieť hodnotenia kupujúceho/predávajúceho. Takisto pozrieť dátum registrácie.
nieco taketo sa na aukre stane velmi tazko (fingovanie)
proste OTS je "vidlácka" stranka, v mojich ociach jej uz na serioznosti nic neprida (nie len kvoli tomu, ze s nou nemam dobre skusenosti, ale aj kvoli tomu)
Aukro.sk - vase skusenosti, tipy...
Predpodkladam ze kazdy z vas pozna internetovy (aukcny) obchod s nazvom aukro. Avsak zaujimaju ma vase skusnosti s nim, pripadne rady a tipy ako dobre kupit alebo predat, pripadne ake su zaruky dobrej kupy, a akym sposobom tovar dostanem, ako rychlo prebieha platba, pripadne platby za dopravu...
//GothaR: temy spojene
//GothaR: temy spojene
-
makaveli
King
Re: Aukro.sk - vase skusenosti, tipy...
Mystique: no takze, par skusenosti mam, ale zatial len s ceskym aukrom.. uz som tam kupil par veci (asi 7 - 8 ).. okrem inych som tam vydrazil minuly rok za 2200 Sk uplne novy mp3 prehravac Sony NW-A805, ked u nas stal v obchodoch okolo 4000.. naposledy som tam zas kupil za cenu "kup ted" 8 miniDv kaziet za 300 Sk vratane postovneho.. inak stoji jedna okolo 90 korun.. takze daju sa tam kupit rozne veci vyhodne, ked si to trochu odsledujes.. s predavajucim som zatial problem nemal, sledujem feedbacky od ostatnych uzivatelov.. ako dostanes tovar zalezi na predajcovi, lebo je to nieco ako inzercia.. ja som zatial vsetko kupoval tak, ze som dopredu zaplatil na ucet a tovar mi prisiel do par dni doporucenou zasielkou alebo ak bol predajca z brna, bol som si to prevziat osobne a zaplatil som mu na ruku.. tak isto je to so zarukou, je to individualne, zalezi od tovaru a od predajcu.. vela veci je pouzivanych so zarukou alebo bez nej, vela je novych so zarukou, vela novych bez zaruky.. vela predajcov predava svoje veci, ini predavaju veci z druhej ruky..
ja tam predavam pod nickom ako mam tu, posielanie do ceska vsak da zabrat, cena je cca 220 Sk za 1 kg balik.
Nedoporucujem ti predavat na dobierku, mozes sa okaslat.
Peniaze je najlepsie ked ti poslu v cennom liste, je to jedna z najlacnejsich a najbezpecnejsich variant, bankove prevody su niekedy dost drahe, ludia mi potom nadavaju preco som im nepovedal, ze ich banka si strhla 300 za prevod
Holt treba si zistit sam
Kupoval som tam len par krat, vzdy mi doslo co som chcel, len u tych co maju male hodnotenie je to niekedy risk, ale to je vseobecne vsade, na ebayi, roznych forach....celkovo aj ked aukro je drahe uz kvoli poplatkom, stale sa pre kupujucich vyplati, lebo je tam urcite najvacsia ponuka na CZ/SVK (povedal by som ze vacsiu ma len ebay).
Nedoporucujem ti predavat na dobierku, mozes sa okaslat.
Peniaze je najlepsie ked ti poslu v cennom liste, je to jedna z najlacnejsich a najbezpecnejsich variant, bankove prevody su niekedy dost drahe, ludia mi potom nadavaju preco som im nepovedal, ze ich banka si strhla 300 za prevod
Kupoval som tam len par krat, vzdy mi doslo co som chcel, len u tych co maju male hodnotenie je to niekedy risk, ale to je vseobecne vsade, na ebayi, roznych forach....celkovo aj ked aukro je drahe uz kvoli poplatkom, stale sa pre kupujucich vyplati, lebo je tam urcite najvacsia ponuka na CZ/SVK (povedal by som ze vacsiu ma len ebay).
no v pripade slovenska by to malo byt zadara, kedze nedojde k medzinarodnemu prevodu...Peniaze je najlepsie ked ti poslu v cennom liste, je to jedna z najlacnejsich a najbezpecnejsich variant, bankove prevody su niekedy dost drahe, ludia mi potom nadavaju preco som im nepovedal, ze ich banka si strhla 300 za prevod Smile Holt treba si zistit sam Smile
-
Runes
Addict
Re: Aukro
aukro je bezpecnejsie s toho dovodu ze pri registracii musis udat adresu na ktoru ti bude normalnou postou doruceny licencny kod a az po jeho zadani je konto plne funkcne. Inak na tychto nakupoch plati jednoducha zasada pri zdravom rozume sa o... nenechasRonye napísal:takže som zvedaví aké máte názori na predaj a kúpucez aukro.sk. A či už sa niekomu stalo že ho tam okradly že si niečo kúpil zaslal peniaze a nič z toho
no mam znamych, ktori si to velmi pochvaluju, napriklad:
vyuzivaju to, ze ebay nie je lokalizovany, ze na ebayi su vyssie postovne naklady (popr. na sk/cz vobec neshipuje) a ze maju vela prachov na marketing na relativne neobsadenom trhu. inak sa daju kupit veci za podstatne lepsie ceny ako na aukre prave na ebayi. napr. ja som kupil disky na auto - jeden na Slovensku stal cca 15 tisic, na ebay.co.uk som kupil 4 za 12 tisiciek a dalsie 4 za dopravu na Slovensko
Nooo tak v pohode, ja som sa tam regol a pohodicka, aj som uz nakupil, aj som predal daky matros a tak spokojnost s Aukrom. Kedysi som nieco kupoval cez OneTwoSold, este tak pred dvomi ci tromi rokmi. Podla mna toto Aukro ma u nas buducnost, pretoze sa zacina dost propagovat a verim tomu, ze si ludia na to zvyknu a poriadne sa uchyti. Odporucam!