no ten koniec troska vzal aj mna.... predstavoval som si to inak. malinko hracich hodin mi to zabralo to ma mrzi. lebo nesiel som cisto na hlavnu dejovu liniu. dost som sa hral aj s postrannymi questami. ale hold, ked ten quest za clovekom nedojde sam, tazko sa hlada.... najma v tych neprehladnych mestach (v Little Lamplight som bludil asi hodinu a nic som nenasiel, proste obrovske takmer prazdne miesto.....) a hlavna linia ma do moc lokacci neposlala (napr taky F1 a F2 sa clovek tahal z mesta do mesta a ked uz to v jednom koncilo tak ho to pomaly poslalo do dalsieho)
tu som mal pocit ze beham medzi 2-3 mestami a keby som bol fakt ignorant tak to mam pod 20h zahrate.... ked chce clovek viac, musi si to sam najst a obehat....
No z casti ma pravdu, ale sam priznava, ze ho ta hra bavila. Na druhej strane je tam na konci dobra zmienka o tom, ze latka pre sucasne hry je polozena velmi nizko.
Mna to tiez bavilo, jednoduche oddelenie koncov ma zarazilo a nemoznost pokracovania urazila, lebo som pokracovat mohol vdaka liekom (to som pisal vyssie v spoileri).
Leveldesign opisuje ako zmateny, ale podla mna to pridavalo trochu realistickosti, pretoze v realnom svete tiez nemas presne vyznacenu trasu kadial ist, ale treba preskumat kazdu miestnost. No tiez ma zaujali tie elektronicke pristroje kade tade, ktore by ani nemali fungovat.
S clankom sa stotoznujem tak na 50%, no velmi si kritizovat nedovolim, pretoze hra ma naozaj bavila a to je hlavne. Pokazili to hlavne tym, ze po ukonceni hlavneho pribehu sa neda pokracovat.
//Stenky: presne tak, po dohrani a loadnuti pred finalnym questom ma tiez nebavilo behat po mape a hladat, je to skoda.
Tento clovek to zhrnul cele...... do bodky a na 100% Uplne sa v jeho clanku vidim
GothaR napísal:S clankom sa stotoznujem tak na 50%, no velmi si kritizovat nedovolim, pretoze hra ma naozaj bavila a to je hlavne. Pokazili to hlavne tym, ze po ukonceni hlavneho pribehu sa neda pokracovat.
aj mna bavila lebo to vyzeralo ze sa to pocas hrania ubera dobrym smerom.
26h co som pri tom stravil ma dost bavilo, ta posledna hodina ked som zrazu dostal facku a zacal som tusit ze to ide skoncit v momente ked som mal pocit ze sa to akurat zacalo rozbiehat tak som mal v momente zmiesane pocity.
ked to skoncilo dost povedzme "nie zrovna prepracovanym" sposobom (mozno som staromodny ale cakal som daco velke ako Franka Horrigana a nie ze vbehnem do miestnosti dam 2 vojakov enklavy za 15 sekund 5 ranami do hlavy a toho Colomba v balonaku na 3 rany do lebky) tak som uplne stratil chut (iked ma napadlo si to loadnut pred tym nez som vletel do miestnosti z ktorej ma to uz nepustilo von) hrat to dalej. absolutne ma nebavilo behat po lokaciach ktore som nestihol preskumat a zacat cokolvek riesit.....
Co ja viem... nech je to dementne ako chce... uz to je a patch nejaky to asi moc nespravi... a bavilo ma to... dalo by sa to sem tam upravit... ale pekne sa na to pozera a mne osobne sa to pacilo aj dobre hralo... questy boli celkom v pohode... zvlast vedlajsie (chces do do hlavy alebo do brucha kto tam bol vie ) a za zleho je hra 5x zabavnejsia neviem... ja som si to uzil aj atmosferou aj grafika bola super... ja neviem proste sa mi to pacilo
no akurat som aj ja dohral hru a ten konec....hmmm ja by som tam poslal toho mutanta...nevadi idem najst vsetky postranne questy a potom sa pustit do F2.....
edit // inak pravda je taka ze fakt tento fallout nepodstrkaval tie vedlajsie questy ako f2.....herna doba by bez vedlajsich questov bola mozno 12-15 hodin takze kratucke...a ta final battle bola trapna ale efektna....tiez mi vadilo malo miest a nektore dialogy by som uple inak bol viedol keby sa dalo....dost boly slabe moznosti (a to som mal speech 100pro a inteligenciu 7) .... ako tato hra mozno uspokoji niekoho kto nehral poriadny fallout alebo neaku inu normalnu RPG....a najviac ma nastvalo ze sa po dokonceni nedalo pokracovat a ze max level bol len 20....
Suhlasim s Dudasom. Zhrnutie v skratke by bolo asi take ze pre ludi co nehrali 1 a 2 to bola dobra hra a pre oldschool fallouterov to bolo sklamanie.
Inak tiez som skusal spojazdnit F2 len bohuzial rozlisenie nepusti. Da sa to opatchovat myslim na 1024*768 len bohuzial na mojom wide screene to vyzera aj tak dost zle. Aj som rozmyslal ze vyhrabem stary 15 palcovy monitor zo skrine
da sa to hrat na hocijakom rozliseni.....len musis mat HRP1.9....keby nahodou neslo tak skus precitat readme a tam je dost pomocny faq....
prikladam ten patch v prilohe aby ste ho nemuseli hladat......funguje len na f2..
hrám to, baví ma to, ale strašne ma dožiera jedna vec. je koniec roku 2008, hry s úžasnou grafikou, fyzikou, všetkým možným. ale taká vec že sa normálny človek nedá zabiť ranou s pištole priamo do čela? to kde sme? v krajine železných ľudí? vyskúšal som si to na dosť veľa osobách, úplne s blízka, s tým spomalovacím systémom - osoba takmer vždy padla na zem mŕtva po troch priamych zásahoch do hlavy. osobne som s toho znechutený, keď to je úplne najzákladnejšia vec.
Som velmi smutny z toho ako dopadol fallout 3.Po dohrati som naloadoval cast ked som este mohol skumat aj ine lokacie, ako uz bolo napisane postranne questy treba hladat pomerne tazko. Ked som na zaciatku vysiel z domovskeho vaultu tak som bol plny nadeji... zaciatok bol skvely. Mozno som uz old school a hry su robene pre "novu" generaciu i ked ja si nemyslim ze som niaky stary... niektori stary fallout nepoznaju co je naozaj skoda popripade tvrdia ze to je hnusna hra kvoli grafike. Lutujem takych ludi ja som vzdy bral hru ako unik z reality ako moznost robit nieco co by som v skutocnosti z objektivnych dovodov nerobil, zabavil sa a nerobilo mi problem si niektore casti (hlavne kvoly grafike) domysliet. Teraz su vsetky hry robene s dorazom na grafiku. Preco dpc nieje mozne zastrelit dieta??? Preco nemozem vykopat hrob?(ziadny som v hre nenasiel) Preco hlavna dejova linia je tak kratka? Lebo ratingove agentury ktore povedia co moze a co nemoze byt zobrazene??? Obavam sa ze stare a NAOZAJ zlate herne casy skoncily. Je mi z toho celeho naozaj zle. R.I.P. FALLOUT
no tak po 47 a pol hodine cisteho hrania som sa dopracoval ku koncu tejto hry. ak to mam cele zhodnotit tak musim povedat, ze pre mna je skor sklamanim ako dostojnym nastupcom serie.
je fajn, ze sa da prechadzat volne po wastelande, ale bez poriadnej grafickej karty je skor skor len nudne behanie. tiez je dobre, ze v hre mate v podstate volnu ruku a postranne questy treba hladat, velkym minusom vsak je, ze vacsina questov spociva v tom, ze mate niekam ist a nieco zobrat, v ceste vam vsak stoji mrte nepriatelov - po case dost nuda. navyse obmedzenim na max lvl 20 (ktory som dosiahol v little lamplight) uz nezostava vela dovodov nejake postranne questy hladat.
ako som uz spominal, wasteland je fajn, zato dungy su priserne nudne a jednotvarne - zvycajne ked prislo na to, ze som sa mal niekde dostat cez metro stanice tak som hru musel obcas vypnut a nazbierat nejaku psychicku silu aby som sa do toho pustil.
obrovske, ale fakt mamutie minus je nevyvazenost celej hry - vas najvacsi nepriatel: radskorpiony a enclave sentry robots. kym vacsinu ludi, aj v power ci tesla armoroch, som daval na 1,2 maximalne 3 rany do hlavy plamovou puskou, na radskorpiona som potreboval aj 4 rany, na sentry robota castokrat 1-2 zasobniky. akonahle som dostal androidovu plasmovu pusku, co bolo tak okolo lvlu 11, tak som nemal ziaden problem s akymkolvek nepriatelom a hru by som dokoncil v pohode s hracim casom snad aj pod 15 hodin, keby som (casto s velkym sebazaprenim) nehladal a plnil postranne questy (pred splenim posledneho questu som mal hotovych 23).
co sa tyka pribehu, ten by nebol az taky zly, keby sa neprebiehal len okolo questu s hladanim otca a naslednym dokoncenim project purity. v predoslich dieloch ste dostali (zdanlivo) jednoduchu ulohu ale aby ste ju dokoncili museli ste sa vylevelovat a plnit postranne questy, cim sa vam odvijal cely pribeh a okolnosti, ktore mu predchadzali. tu nemaju postranne questy v podstate ziadny suvis s pribehom. a takisto sa na koniec nedozviete ako vase konanie ovplyvnilo buducnost, co je dalsie obrovske minus celej hry a dovod preco sa tymto questom v podstate nemusite venovat,lebo zaverecna animacia bude ajtak viac-menej rovnaka.
som rad, ze sa mi to konecne podarilo prejst, no na rozdiel od predoslich dielov, tento vo mne nezanechal pocit, ze by som si ho rad zahral znova...
no, musím aj ja odprezentovať moje sklamanie - mám odohratú možno 1/5 hry, ale nič ma nenúti to zapnúť a hrať, vôbec ma nezaujíma ako to skončí, ani ma to nejako extra nebaví, nič. grafiku a optimalizovanie to má síce dobré, ale čo s toho, keď to nemá "dušu"?
pri hrách ako mass effect, cod4, gta4, pro evo 2009 sa musím premáhať, aby som to vypol a isiel robit, alebo jest - ale pri falloute? proste nič, tak isto ako pri cod5 - proste ma hra nezaujíma.
Mám taký problém... dostal som sa von z Valutu ale hneď po tom mi hodilo že program blablabla pracovať takže som sa dostal iba tam... robí to aj keď tú hru len nahrám .
Musim povedat, ze tato hra ma zo zaciatku hry sklamala ovladanim, kedze mam radsej klasicke klikacie RPG, no na to som si zvykol a celkom ma to zacalo bavit ... Okrem tohoto som iny fallout nehral. F3 mi aj napriek vsetkym kritikam pripadala ako hra pri ktorej sa velmi dobre dokazem odreagovat. Celkovo sa mi pacil herny styl (vyroba vlastnych zbrani, bocne questy, a pod..) v porovnani s ostatnymi rpg co som hral ma toto bavilo asi najviac. Teraz ma za to asi ti co hrali milion RPG roznesu v zuboch, za to ze existuju ovela lepsie a neviem co ... Je pravda ze ta nemoznost pokracovania dalej ma velmi sklamala, a este viac aj to ze by sa pokracovat dalo ako spomenul GothaR. Velmi sa tesim na datadisk, ktory mozno bude dalsie sklamanie pre RPG maniakov ale snad nie aj pre mna.
Po skuskovom si pravdepodobne skusim zahrat fallout 2 kedze nanho pocujem same chvaly
Pri tejto hre som sa bavil ako pri hrach COD2,COD4,DiabloII, Nverwinter Nights ...
PS: Prosim vas nepiste reakcie typu F3 je shit radsej si zahraj...bla bla bla toto je moj nazor a nejako ho neplanujem menit.
filip102 napísal:Mám taký problém... dostal som sa von z Valutu ale hneď po tom mi hodilo že program blablabla pracovať takže som sa dostal iba tam... robí to aj keď tú hru len nahrám .
Aky mas OS ? XP/vista ? skusal si preinstalovat ovladace na grafiku ? mne to zvyklo padat ked som mal zapnutu mirandu a niekolko ludi mi po sebe napisalo ...
mam s tym jeden problem .. som niekde na zaciatku hry a robim ten quest kde musim najst to News Radio ci co .. uz som presiel metrom a dostal som sa uz k tomu radiu .. tam bola 3 minutova prestrelka s nejakym super mutantom .. potom som chcel ist dnu lenze dvere boli zamknute, tak som vyliezol po nejakych haraburdach na balkon. lenze na balkone sa prejavili zlomeniny, cize nemozem skakat a bezat .. co teraz ? su tam jedny zamknute dvere, 2 guardi a zabradli, ale ja sa nemozem dostat prec kedze nemozem skakat