Mozno pre niekoho zvlastna, alebo trapna otazka,ale mam doma jeden book, jeho majitel mi dal za ulohu nejak ho poskodit bez mechanickeho rozbijania, ziadne rozbijanie monitora alebo nieco take....Nieco po com nezostanu stopy ked sa na to niekto bude pozerat v servise. Nieco so sa neda opravit lahko, popripade oprava je strasne nakladna, a nieco co sa neda len tak vymenit....klavesnica uz nefunguje, ale tu dokazu vymenit bez problemov.....tak poprosil by som vas nejake napady, ako to poskodit, ked sa to da nejak...
hmm daco strc do vetraku aby sa vrtulka netocila a ucpy nasavacie otvory zospodu a daj to dade de to nemoze sposobit poziar len tym to odpalis bud nadobro abo len daku somarinu pripadne to strc do mikrovlnky na dakych 5 min
Preco si myslis? ta klavesnica bola zrejme poliata asi rok dozadu....tak si myslim, ze to uz troska obschlo....
Cakal som kedy sa overi demencia niekoho z userov.....nedavajte karmu za nieco o com nemate ani paru....neviete ake ma dany majitel booku dovody na to aby ten book znicil, a ani vas to trapit nemusi, tak sa laskavo uvedomte.
Hextall napísal:Ja by som skôr navrhoval pozrieť si , aký adaptér na neho ide (12V,24V, atď), no a pustiť doňho viac voltov, ako má adaptér.
Alebo ho ponoriť do vody a nechať bežať na batériu. Poriadne sa to tam vyskratuje, necháš ho na dva dni vyschnúť a po vode nenájdu ani stopy.
Len to prestane ist Oxidacia nic...
A tiez mikrovlnka? No tiez neviem ako to moze pomoct, maximalne si odfajci mikrovlnku
//autoeditácia príspevku ( 01 Dec 2008, 23:11 )
Lub0$ napísal:Cakal som kedy sa overi demencia niekoho z userov.....nedavajte karmu za nieco o com nemate ani paru....neviete ake ma dany majitel booku dovody na to aby ten book znicil, a ani vas to trapit nemusi, tak sa laskavo uvedomte.
Tiez si myslim, ze aj take veci su obcas potrebne, ale deti nevedia co pisu....
No a skusim najst na nete nejake video kde su tie pokusy s mikrovlnkou, ale myslim, ze to asi len roztopy plasty, alebo nieco take mechanicke....
S procakom to nepojde tak ze zastavis ventilator, pocitac sa vypne skor akoby sa mu nieco stalo. Skus do USB portu strcit srubovak a spojit kontakty v nom, malo by to odpalit USB radic ktory je na doske a vymena dosky je narocna oprava...
Zober si adapter 12V a pusti do nejakeho externeho vystupu-USB,RJ45,S-VIDEO atd. stavu.Na polarizacii nezalezi-pre istotu to mozes pootacat.. To by malo komponent poskodit a tie su v pripade bookov vacsinou integrovane na MB...
Ok s tym USBckom....priznam sa Vam, ze som na to prisiel ked som tak odpalil USBcko na booku v skole lebo som tam nechtiac nieco strcil
No ale to odpalim len USB nie? pocitac bude pracovat stale myslim....
A inac vy ste fakt demetni daktory...neviete koli comu to potrebujem vediet a davate mi karmu...
ja by som si navinul cievku asi tak 10 - 20H, co je uz dost pecka. pred nu trafko, ak mozes tak nejaky toroid aspon 500W, usmerni si 230 zo siete a indukcia uz zariadi svoje. Podla mojho skromneho predpokladu by si mal spiect intergrace na malicke uhlicky
Joj take zlozite veci tu pisete......nesom ziaden elektrotechnik najviac sa mi asi pozdava asi srubovak do USB....a mozem skusit aj kvapnut vodu do vnutra na dosku.....malo by sa nieco stat nie?
//a ked mi book fici na baterke, to ma tiez moze zabit? Je to dostatocna 'sila' aby mi ublizila?
Nech je dovod akykolvek je to podla mna demencia nicit akukolvek vec. Tipujem, ze kvoli vymene za silnejsi.
A po vode stopy najdu. //mozes to nechat schnut aj 100rokov// Dokonca ak zistia, ze klavesnica bola obliata tak sa ti na to z vysoka vytoto.
Neviem isto, ale na doske P5B, bola ochrana proti zlemu zapojeniu firewire. Ta ochrana spocivala v cievke, aspon dufam. Tak ci aj tu take nieco nie je, ked tam pustis viac stavy. Ono, myslim, ze ked tam je nieco take a najdu to odpalene, tak to nevezmu tiez. Pretoze, ak by si tam pripojil zariadenie, ktore splna specifikacie dane vyrobcom, tak sa taketo nic stat nemoze. Nech su dovody akekolvek, treba byt podla mna velmi opatrny, pretoze moze velmi lahko nastat situacia, ze bude bez notasu a to definitivne.
odporucam hodit to do blizkosti nejakeho vn zdroja alebo napr trafka z mikrovlnky...take vn vytvore silne em pole a malo by to znicit book,ale nemam to odskusane
pato83 napísal:Ono, myslim, ze ked tam je nieco take a najdu to odpalene, tak to nevezmu tiez. Pretoze, ak by si tam pripojil zariadenie, ktore splna specifikacie dane vyrobcom, tak sa taketo nic stat nemoze. Nech su dovody akekolvek, treba byt podla mna velmi opatrny, pretoze moze velmi lahko nastat situacia, ze bude bez notasu a to definitivne.
O to sa ty neboj, nezijem na SVK< reklamacie su tu ine a je v tom este nieco.....mne len ide o to, aby to vezeralo ako bez zasahu a aby to nefungovalo, nic viac, nic menej....takze prva vec co spravim, postrkam srubovaky do USBciek a potom uvidim...