SLI 8800GT ASUS-1GB+MSI-512MB

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...
spanoo
Star
Star
Používateľov profilový obrázok

SLI 8800GT ASUS-1GB+MSI-512MB

Príspevok od používateľa spanoo »

Je mozne dat tieto dve karty do SLI ?

Kód: Vybrať všetko

http://www.asus.com/products.aspx?l1=2&l2=6&l3=442&l4=0&model=2012&modelmenu=1

Kód: Vybrať všetko

http://global.msi.com.tw/index.php?func=proddesc&maincat_no=130&cat2_no=136&prod_no=1341
Doska: Asustek AM2 nForce 590 SLI

Viem ze by som ich musel pretaktovat na rovnake frekvencie ale da sa aj nejako obmedizt pamat tej 1gb na 512mb?

Dakujem za pomoc
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

pamat sa automaticky obmedzi na velkost, ktora je najnizsia medzi kartami a tak isto aj frekvencie (ale uplne najidealnejsie by bolo, keby si natiahol z tej slabsej karty bios a flashol ho na tu silnejsiu, vtedy by to malo byt bez problemov)
spanoo
Star
Star

OK to znie slubne, vedel by si mi povedat aj ako to spravit...myslim detailny navod

dakujem
vindy
Light Star
Light Star

Príspevok od používateľa vindy »

no v prvom rade musis dat tu slabsiu kartu do primary pci-e (cize do vrchneho slotu + v biose nastavit inicializovanie grafiky v prvom pci-e, ale to byva defaultne nastavene, takze ked si to nemenil tak to je OK), nainstaluj najnovsie WHQL ovladace 180.xx, v nvidia control paneli zapni SLI enable, restart a skus v nejakej hre (ale nie v 3d marku 06, lebo ten scaluje na SLI velmi biedne, tazko to poznat :?, napriklad taky 3d mark vantage hned poskoci vyssie) a ak budu problemy tak skusit nahrat bios zo slabsej karty pomocou NiBitor-u (a mozes ho rovno aj upravit, napriklad ja takto upravim bios na vyssie takty a mam karty automaticky pretaktovane vobec bez toho aby o tom vedeli :P , takze aj ked nainstalujem windows nanovo, su stale pretaktovane, proste ziadne problemy s taktovanim; ale pri zadavani hodnot musis byt velmi opatrny, lebo pokial zadas velmi vysoke tak uz kartu nemusis vobec rozchodit!!! a toto plati celkovo o flashovani biosov, ak vobec nevies o co sa jedna, tak to radsej neskusaj...), uloz si upraveny bios, stiahni z netu nvflash, na googli pohladaj bootovatelny ISO image, pomocou ultraISO donho dopln subor biosu a nvflash, napal na cd (dvd), nabootuj, pomocou prikazoveho riadku spusti nvflash s potrebnymi atributmi, NERESETUJ ani NEVYPINAJ pc :twisted: az kym nie je hotovo a ak sa po restarte rozbehne, tak mas pretaktovane karty v SLI
spanoo
Star
Star

akurat som doinstaloval drivers a vsetko mi rozozna, ta slabsia karta je v primari PCI-e ale v nvidia control panel nemal moznost Enable SLI

Neviete kde je chyba?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

Netreba najprv v biose?
spanoo
Star
Star