Lahostajnost mladych vs. priroda
-
websterko
Medium Expert
- Kontaktovať používateľa:
Lahostajnost mladych vs. priroda
Nedavno som bol na vynaske v tatrach na teryho chate a dost ma znepokojili turisti boli to blavaci cca v mojom veku no vlastne nie ani moj vek mohli mat od 15 do 19 rokov. vlastne pri vynaske (68 kil na chrbte na krosnach) som si musel oddychnut okay presli okolo mna ale boli taky hlucny ze ten kamzik na tkoreho soms a pozeral usiel proste nasi dnesny mlady turisti...... to by nic nebolo den predtym sme vycistili jedno miesto po nejakych nemcuroch co spravili svincik ked presla tato partia to miesto bolo zas plne smeti.... ludia skuste si nejak uvedomit ze v tych tatrach ziju aj ine tvory a ze vy ste len navstevnikmi..... som nestastny koli takymto ludom lebo napriklad ked som siel hore tak som musel rkacat pomaly a uberat z vynasky svoje sily lebo im tym ludom bolo tak vela na pet sekund uhnut z cesty ze prejdem svojim tempom okolo nich dokonca ma este viac brdzdili.... akyje vas nazor hlavne na tych nasich smetonosicov
-
lekoklatik
VIP
Myslim ze tento problem je len v ludoch ved skuste dakde v nemecku napriklad vysypat smetie niekde pri ceste alebo tam kde nemate a za chvilu tam mate policajtov ako keby ste chceli dakoho zabit:) a to len preto lebo ludia si tam davaju na to pozor aj sami nie ako u nas kazdemu je to v podstate jedno:( a okrem toho tam dostanete za to taku pokutu ze si to potom dva krat rozmyslite co u nas sa povedat neda. A este zmen nazov temy...lekoklatik napísal:Preto ja do Tatier nechodim. Aby som neskodil takym ako vy. Inak nechapem naco zakladas temu omg o takejto dnes beznej veci.
Bobr: presne tak, u nas na dedine je tiez bezne vselico pohodene na trave pri ceste...ked sa na to niekoho opytas, tak povie, ze to je kvoli ciganom, lenze vzdy, ked niekoho vidim ako odhodi flasu, servitku, sacok,... vedla cesty, tak je to biely a slusne vyzerajuci clovek, vacsinou tak do 18 rokov. Absolutne to nechapem.
Nezoberte to ako totalny alibizmus ale vzhladom na tuto temu ma napadol problem aj z druhej strany a to absencia kosov. Teda neviem ako to je v Tatrach, ale viem, ze sa mi na Slovensku casto stane, ze ked chcem nieco vyhodit, nemam kde. Teraz mi to neda nieco len tak zahodit na zem (ak niesom fest opity teda ...), ale je to pomerne iritujuce nieco so sebou hodinu vlacit ...
No a este trochu k teme. Bud sa uvedomime, alebo sa niekto bude uvedomovat za nas a upratovat po nas poriadok. To je len na nas
No a este trochu k teme. Bud sa uvedomime, alebo sa niekto bude uvedomovat za nas a upratovat po nas poriadok. To je len na nas
-
websterko
Medium Expert
noooo v tatrach je plno chat a pri kazdej maju zo zakonna povinnost mat priestor na odpad lepsie povedane kose. Ale ked dojem nieco predsa nehodim hned obal na zem ak mam rpazdne vrecka a som 200 metrov pod chatou...... ako totalna blbost dnesnej mladeze... chvalabohu raz na to doplatili mal som raz s jednym ochranarom z tanapu cestu na gerlach a isla parta ludi 1. bez povolenia 2. bol cas parenia kamzikov a robili hluk 3. nechavali svincik horsie jak koreici na hoteloch...... tak im znamy napalil pokutu za vsetko spocital im uplne vsetko od nespravnej vystroje atd rpe 5 clennu skupinu tvorila pokuta cez 115 litrov......... a dalsia vec hore si napisal ze som zalozil temu na uplne beznu vec ale rpave preto taka tema ak sa o tom nebude hovorit bude to horsie a horsie... niesom nejaky greenpeacak ale nechcem sa dozit ze jedneho rana pozriem na tatry a budeme mat novy stit najvyssi vrchol slovenska zvany smetisko tatry.....
tiez nechapem preco to ludia musia hodit na zem. my ked ideme opekat, tak po nas ostane sice odpad, ale odpad ako kusky chleba, supky zo zemiakov a len biologicke veci. plechovky, sacky a podobne staci nahadzat do jednej igelitky a pri najblizsom kosi vyhodit. nuz ale je to bezna vec. pri opekani byva s tymto casto problem. vyhradene ohniska su skoro vzdy obsadene. ludia preto idu na ohniska, ktore nie su vyznacene a tym vlastne aj porusuju zakon. samozrejme, ze na takych ohniskach nie su kose. a kedze lenivost je prevelka, tak ludia tam odpadky nechaju. pokut uz padlo dost, je cas vybudovat nove ohniska a nie donekonecna pokutovat. keby bolo viac ohnisiek, odpadu by bolo podla mna menej.
-
qwerty-xyz
Re: Lahostajnost mladych vs. priroda
websterko napísal:Nedavno som bol na vynaske v tatrach na teryho chate a dost ma znepokojili turisti boli to blavaci cca v mojom veku no vlastne nie ani moj vek mohli mat od 15 do 19 rokov. vlastne pri vynaske (68 kil na chrbte na krosnach) som si musel oddychnut okay presli okolo mna ale boli taky hlucny ze ten kamzik na tkoreho soms a pozeral usiel proste nasi dnesny mlady turisti...... to by nic nebolo den predtym sme vycistili jedno miesto po nejakych nemcuroch co spravili svincik ked presla tato partia to miesto bolo zas plne smeti.... ludia skuste si nejak uvedomit ze v tych tatrach ziju aj ine tvory a ze vy ste len navstevnikmi..... som nestastny koli takymto ludom lebo napriklad ked som siel hore tak som musel rkacat pomaly a uberat z vynasky svoje sily lebo im tym ludom bolo tak vela na pet sekund uhnut z cesty ze prejdem svojim tempom okolo nich dokonca ma este viac brdzdili.... akyje vas nazor hlavne na tych nasich smetonosicov
A ked robia bordel tak,ze to ty nevidis tak bohuzial,niekto bordel robi a niekto ho upratuje. - tak to je.
websterko: len ku kosom na chatach: boli sme na jednej chate cestou na Skalnate pleso zo Smokovca a tam ziadny kos vonku nebol. Ked som sa slecny za pultom opytal, ci tam maju kos, tak povedala ze ano, ale ze tam mozeme vyhodit iba veci, ktore sme kupili u nich. Chapem to, lebo nosicov platia oni, ale chcem tu iba dat veci do poriadku.
Kokos toto je co za totalny bullshit kec? Deti z BA su proste vsetky prasce a iba oni to tam znecistuju, narozdiel od zeleno zalozenych deti zo vsetkych ostatnych miest a obcii Slovenska, ktore po tych parchantoch z Blavy upratuju, alebo jak to mam chapat?Sheep napísal:ale tak vies jako to je, pride tam sorta deciek z BA na skolsky vylet sa tam prisli ozrat, spravit bordel a idu domov, ten kto ma cit k prirode by bordel nerobil
ale popravde tiez to nemam rad ked uz aspon v tatrach zeby nebol bordel ne tak ako v mestach
tak sa poser teraz, no deti z BB, KE, ZA, PB, PO, KM, TT a neviem zkade proste vsetci chodime a zasvinujeme to tam a potom sme nato hrdiIndigo napísal:Kokos toto je co za totalny bullshit kec? Deti z BA su proste vsetky prasce a iba oni to tam znecistuju, narozdiel od zeleno zalozenych deti zo vsetkych ostatnych miest a obcii Slovenska, ktore po tych parchantoch z Blavy upratuju, alebo jak to mam chapat?
si spokojny?
-
websterko
Medium Expert
ale vies ja nehovorim priamo na blavakov ale cele leto som chodil po tatrach a liezol a hadaj co..... ked sme leizli skoro mi dala po hlave PLECHOVKA ktoru si len tak vyhodil lezec nadomnou kebyze lezie zomnou tak ho stiahnem dole a odrezem mu lano...... a predstav si ze ten isty sa ta na vrchole spyta : Ahoj kluku a ted kudy dole..... ako v tom momente som myslel ze mu ukazem aha tade a strknem ho....
-
qwerty-xyz
Re: Lahostajnost mladych vs. priroda
sucitim s tebou aj viem asi aky je to tazky naklad.websterko napísal:Nedavno som bol na vynaske v tatrach na teryho chate a dost ma znepokojili turisti boli to blavaci cca v mojom veku no vlastne nie ani moj vek mohli mat od 15 do 19 rokov. vlastne pri vynaske (68 kil na chrbte na krosnach) som si musel oddychnut okay presli okolo mna ale boli taky hlucny ze ten kamzik na tkoreho soms a pozeral usiel proste nasi dnesny mlady turisti...... to by nic nebolo den predtym sme vycistili jedno miesto po nejakych nemcuroch co spravili svincik ked presla tato partia to miesto bolo zas plne smeti.... ludia skuste si nejak uvedomit ze v tych tatrach ziju aj ine tvory a ze vy ste len navstevnikmi..... som nestastny koli takymto ludom lebo napriklad ked som siel hore tak som musel rkacat pomaly a uberat z vynasky svoje sily lebo im tym ludom bolo tak vela na pet sekund uhnut z cesty ze prejdem svojim tempom okolo nich dokonca ma este viac brdzdili.... akyje vas nazor hlavne na tych nasich smetonosicov