Menu v pascale

Programovacie jazyky, rady, poradňa...
BX
Addict
Addict
Používateľov profilový obrázok

Menu v pascale

Príspevok od používateľa BX »

Pekne zdravim :)

Chcem si urobit v pascale take menu ako vidime v DOS-e alebo BIOS-e, teda sipkami (zatial len) dole, hore a zmena textbackground...
Robim to takto: nacitam si klaves:=readkey a potom idem ze ak je klaves sipka dole tak inc(), hore tak dec() -> gotoxy(x,y) a neviem dalej urobit to ze pisane tam ostane a len sa zmeni farba za pismom...
Prosim nepiste mi tu cele zdrojaky, chcem si to napisat sam. Napiste mi prosim algoritmus, popripade nejaky iny ako davam ja. Chcem len vediet ci mam zly cely algoritmus, alebo je chyba len v mojej logike.
Dakujem pekne za odpovede... :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

asi nedokážeš vyfarbiť plochu (obdlžnik) okrem textu. Vykresli nový obdlžník farby ktorá predstavuje aktívnu položku, a potom tam napíš znova text ktorý si si premazal. Jednotlivé texty by si mal mať v poli, aby si si dosť vela roboty ušetril
BX
Addict
Addict

No presne tak to robim (len kedze polia som nejako v uceni preskocil :-D ) robim to cez ifka a uz sa mi podarilo ze sa prepinaju hore, dole a zafarbuju sa cervenym. Teraz musim este urobit aby sa predchadzajuce znovu dalo na cierno ako je pozadie :) No aspon viem ze niesom az taky hlupy... neskor tam este planujem hodit dalsie moznosti po stlaceni enteru, alebo tak... no uvidim co sa mi podari :lol:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

BX napísal:No presne tak to robim (len kedze polia som nejako v uceni preskocil :-D ) robim to cez ifka a uz sa mi podarilo ze sa prepinaju hore, dole a zafarbuju sa cervenym. Teraz musim este urobit aby sa predchadzajuce znovu dalo na cierno ako je pozadie :) No aspon viem ze niesom az taky hlupy... neskor tam este planujem hodit dalsie moznosti po stlaceni enteru, alebo tak... no uvidim co sa mi podari :lol:
nechcem ťa uraziť, ale.... si. Robiť niečo takéto cez if bez znalosti práce s poliami je dosť hardcore
BX
Addict
Addict

couz no... ale da sa to... aj ked som to obisiel kilometrovou oklukou ale ide to :-D
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Pozri sa na knižnicu Turbo Vision (je súčasť Borland Pascalu).
BX
Addict
Addict

mam taky mensi problem ze "pozri sa na kniznicu" velmi urobit neviem :) (nesmejte sa) ... teda mozno aj viem a neviem o tom :lol:
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

ak vyfaruješ tie položky, tak zrejme používaš CRT čo je tiež knižnica. Čiže do uses pripíšeš túto čo spomínal chrono (samozrejme že jej súboru musíš mať zkopírované v príslušnom adresári) a potom využívaš jej príkaz ktoré nájdeš v helpe
BX
Addict
Addict

aha no momentalne som v skole a nemam cas sa hrabat v helpe stlacim F1 a nic tam takeho nevidim (teda asi) :) ak si najdes cas mozes napisat nejaky postup (ale nemusis)... ak pridem domov sa tam poharbem :)
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

myslím help k tej knižnici, ktorý bude buď na stránke z kade ju stiahneš, alebo ako súčasť nejakého readme súboru. Nemyslel som help k pascalu, tam tie príkazy nebudú keďže to nie je súčasť samotného pascalu.
chrono
VIP
VIP

Príspevok od používateľa chrono »

Súčasť BorlandPascal 7 (a aj starších verzií) je tá knižnica TurboVision a je k nej aj nápoveda (a na internete sa dá určite nájsť aj kopec príkladov).
Niečo nájdeš napr. tu http://www.sigala.it/sergio/tvision/resources.html.
Napísať odpoveď