REM...

Čo beží v kine, rádiu, tv...?
thebat
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa thebat »

Zdravim,

Mame na projekt z estetiky urobit prezentaciu v pps o pesnicke(videoklipe) Losing my Religion.

A potrebujem tam dat take veci ako sväty Sebastian, a preco tam je atd.

PLS help :(
Kibo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Kibo »

nie je toho vela, ale snad ti to pomoze :)
Pesnička vznikla, keď si gitarista skupiny Peter Buck, jedného dňa kúpil mandolínu a snažil sa v ten deň pri telke naučiť na nej hrať. Ako si na nej skúšal rôzne riffy, nahrával sa pri tom. Na druhý deň si to vypočul a časť z toho, čo tam počul, sa stala základom pre Losing My Religion.

Spevák Michael Stipe sa vyjadril, že text je o túžbe po niekom, o neopätovanej láske: “Je to klasická popová pesnička o posadnutosti. Najlepšie pesničky sú podľa mňa tie, ktoré si vypočujete a stotožníte sa s nimi. Poviete si: Áno, to som ja.”

Klip režíroval indický režisér Tarsem Singh a je plný náboženských obrazov inšpirovaných Caravaggiovymi maľbami. Obsahovo si požičal z Márquezovej poviedky Veľmi starý pán s obrovskými krídlami, v ktorej na Zem padol anjel a ľudia ho za peniaze vystavovali.

tato pesnicka je na zozname skladieb storocia na 143. mieste z celkovych 365
Na zaklade organizacii Recording Industry Association of America, National Endowment for the Arts a Scholastic Corporation, ktore vytvorili zoznam 365tich skladieb ktore svojou jedinecnostou sa zapisali do povedomia popularnej hudby 20teho storocia.
len pre zaujimavost, top5 z toho rebricku:
#1. Judy Garland - Over the Rainbow (mne sa vsak viac paci a myslim ze ju viac preslavil Israel Kamakawiwo’ole)
#2. Bing Crosby - White Christmas
#3. Woody Guthrie - This Land Is Your Land
#4. Aretha Franklin - Respect
#5. Don McLean - American Pie
thebat
Medium Expert
Medium Expert

Príspevok od používateľa thebat »

Diki 8)
Ale keby niekto nemal podrobne rozlozenie video klipu....

Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Keďže chodím do jednej triedy s thebat-om a robím taktiež tento projekt, tak by som potreboval ak by bol niekto taký ochotný a napísal mi aké postavy spoznáva v tom videoklipe, alebo proste také stručné prepojenie textu z obsahom (Napríklad ako tu už bol spomenutý Sv. Sebastián)

Ďakujem
cubix
Star
Star

Príspevok od používateľa cubix »

Daktyl napísal:Keďže chodím do jednej triedy s thebat-om a robím taktiež tento projekt, tak by som potreboval ak by bol niekto taký ochotný a napísal mi aké postavy spoznáva v tom videoklipe, alebo proste také stručné prepojenie textu z obsahom (Napríklad ako tu už bol spomenutý Sv. Sebastián)

Ďakujem

Kód: Vybrať všetko

The music video for "Losing My Religion" was directed by Tarsem Singh. As opposed to previous R.E.M. videos, Michael Stipe agreed to lip sync the lyrics. The video originated as a combination of ideas envisioned by Stipe and Singh. Stipe wanted the promo to be a straightforward performance video, akin to Sinéad O'Connor's "Nothing Compares 2 U". Singh wanted to create a video in the style of a certain type of Indian filmaking, where eveything would be "melodramatic and wry dreamlike", according to Stipe.

The video begins with a brief sequence inside a dark room where water drips from an open window. Buck, Berry, and Mills run across the room while Stipe remains seated. A pitcher of milk drops from the windowsill and shatters, and the song begins. Director Singh drew inspiration from the Italian painter Caravaggio and Russian filmmaker Andrei Tarkovsky. The video is laden with religious imagery such as Saint Sebastian and Hindu deities, portrayed in a series of tableaus
mozno ti to pomoze...

k teme:
REM si obcas pustim je to taka pohodovka, hlavne skladba Man on the moon.
Nyssow
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Nyssow »

Cubix, ďakujem určite to využijem K+.
//Kibo tiež thx. K+
Napísať odpoveď