Amerika????

Témy, ktoré sa nedajú zaradiť do kategórií vyššie...
MIRKA111
Novice
Novice

Amerika????

Príspevok od používateľa MIRKA111 »

Ahojte mám 17 rokov a chystám sa ísť na jeden rok do Ameriky, do rodiny. Máte s tým niekto skúsenosti?? Neviem sa rozhodnúť či tam ísť.
píšte
Friseur
Medium Expert
Medium Expert
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa Friseur »

tak ja s tym skusenosti nemam ale ja na tvojom mieste ak to mam vsetko dobre vybavene tak nevaham. urcite ti to nieco do zivota da a ak by nahodou bolo zle tak rok zase nieje az taka doba :wink:
BoBor89
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BoBor89 »

skusenosti žiadne, ale uprimne ti hovoirm ked maš možnosť choď ten jazyk sa naučiť to je ta najväčšia vyhoda... spoznaš novych ludí, a aj z inych krajín... možno ti ten život tam ten študentský život bude vyhovoať viac ako tu, nie možno ale určite ved tam sa až take blbosti ako tu neučia.. a ked si vyberieš dobre predmety nemaš problem, popripade ak maš možnosť aj lokalitu si vybrať.. a keby sa naskytli porblemy neni problem v dnešnej dobe vymeniť rodinu... mam zopar znamych čo tam boli na rok a im to velmi pomohlo a udržiavaju dodnes kontakty s ludmi odtial.. ak smiem vedieť cez aku agenturu sa to chystaš??
audiotrack
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa audiotrack »

BoBor89: si pekne zadrel že sa tam neučia blbosti. Oni sa tam totiž vôbec "neučia". Ich školstvo je na omnoho nižšej úrovni ako v europe.
Čo sa týka toho pobytu, ja by som to nevidel až tak ružovo. Že rok ubehne rýchlo? Ak jej bude dobre, tak áno, ale ak sa jej tam nebude páčiť tak to bude celá večnosť (ak nemôže prísť skôr). Potom príde, a má rok stratený. Nemusia jej uznať predmety v škole. Čo sa týka životu v USA, tiež to nie je také ako (sa o ňom hovorilo) kedysi keď to bola skutočne krajina neobmedzených možností. Ja som bol v usa niečo cez 3 mesiace na work&travel pred rokom a pol, ale už by som sa tam nevracal. Pekne spomienky mám na (niektorých) ludí a pekné miesta (washington, new york, niagarske vodopady) ale mentalita ludí, systém a všetko s čím sa dennodenne stretávame je tam úplne iné, a mne osobne to nevyhovovalo. Je to vážne rozhodnutie. Nechcem ťa odradiť, lebo môžeš vela získať, ale mala by si si uvedomiť aj čo všetko môžeš stratiť.
MIRKA111
Novice
Novice

EF je názov agentúry. Poznáte niekto?
ades
Guru
Guru

Príspevok od používateľa ades »

ono musis si uvedomit, ake mas priority: ak si baba, skor by som ta tipol na to, ze ti bude smutno atd, no zase na druhej strane jazyk, skusenosti, cestovanie, novi ludia,...
mam kamosa, ktory tam bol a pochvaloval si, no mam aj druheho, ktory sa dostal do rodiny, kde ked isli do restauracie, tak si musel vsetko platit on sam. potom to nejak ohlasil alebo co a ta agentura ich napomenula.
BoBor89: ako povedal audiotrack, tam sa neucia. a dobrymi predmetmi si myslel co? autoskolu? domace prace? varenie? lebo aj to si mozes bez problemov zapisat ako predmet, co je imho tak akurat pre americanov. taki, co tu maju 3-4 sa vracaju s tym, ze boli vychvaleni do nebies a ze patrili medzi najlepsich studentov. ono to asi bude tym, ze ich porovnavali so svojimi.
Mirka: ja osobne by som siel, no nie na rok, tak na pol roka by bolo ok. na rok by mi bolo dlho. no to musis posudit ty sama. ber to tak, ze drviva vacsina ludi u nas stale nema tu snacu ist niekam do zahranicia studovat :wink:
bolek
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa bolek »

Ahoj, už som to tu raz písala, že bratranec bol tiež v 17 (bol vtedy tretiak na gympli). Išiel do rodiny pôvodne na pol roka a veľmi sa mu tam páčilo, takže si pobyt predĺžil na rok a pochvaľuje si. Ale asi to závií od rodiny. On mal dobrú, nemusel skoro nič robiť, brali ho úplne v pohode, navyše si našiel veľa kamošov. Čo sa týka učenia, tak tie predmety, vážne stáli za to. Orientačný beh, volejbal a iné blbosti. A zvyšok bol len taký, že sa písali doma práce a to im hodnotili. A potom sa môže stať, že ti predmety neuznajú a musíš robiť porovnávačky, čo nie každý chce resp. zvládne. Bratranec si rok zopakoval, čo mne by sa osobne nechcelo, ale mala som aj spolužiakov, ktorí to v pohode dobehli, odmaturovali. Skúsenosti sú to určite, pokiaľ nie si strašne naviazaná na rodinu a máš také to v sebe - že chceš skúsiť nov, rada cestuješ a naviac niečo uvidíš, nový jazyk, to ti nič nenahradí. Ja by som šla. :)
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

www.exchangeusa.sk

btw som tu prave aj ja sam, cize ak budes mat otazky na ktore tam nenajdes odpoved tak mi napis SS alebo na ICQ

:googluj: [/b]

//edit: audiotrack, vidno, ze mas skusenosti :wink: lebo vsetci mudrlanti maju plne huby reci ako to je skvele, ale v zivote tu neskusili zit dlhsie ako mesiac. kto nezazije, neuveri!
Retne
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Retne »

Spoluziacka bola, pochvalovala si, urcite chod aj ked bude tazko, je to dobra skusenost.

Ja som teraz 6 mesiac vo Francuzsku a pravdu povediac s priatelmi je to ine kafe, ale ostatok sa da. Staci len na to nemysliet, predsa len domov sa mozem vratit hocikedy ale do USA/FR sa ide par krat za zivot.
MIRKA111
Novice
Novice

Retne: z Francúzska sa možno môžeš vrátiť z hocikedy... ale z USA NIE! práve preto sa tam bojím ísť...
Petoo
Star
Star

Príspevok od používateľa Petoo »

mirka rozpravas sprostosti, mozes sa vratit kedy chces, ziadna agentura ta nebude a ani nema pravo drzat v usa ked tu nechces dlhsie ostat :wink:

a najelegantnejsie riesenie? najebkaj sa z bud lightu a nechaj sa chytit policajtmi :wink:
BoBor89
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BoBor89 »

audiotrack a ades - osral som sa vo velkom sorry :lol: mal som to na mysli akože volnejši život, volnejšie predmety... mysli že pre nu by to malo byť lahšie tam ako tu, teda pre väčšinu je aspoň ten študentsky život.. :-)
websterko
Medium Expert
Medium Expert
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa websterko »

ahoj amewrika je zaujimava ale z vlastnych poznatkov ti odporucam kanadu
pancuska26
Expert
Expert

Príspevok od používateľa pancuska26 »

sestra bola ked mala 17 rokov.Dostala sa do perfektnej rodiny,nooo nakonci pobytu ju vyhodili tak musela ist na 2 tyzdne k tete do New Yorku(bola v Tennesi),lebo oni chceli ist na vylet lodou.Pochvalovala si,pribrala,naucila sa anglinu,v skole brali velmi lahke ucivo,chybala nam,ale volali sme si kazdu sobotu min.po hodinke(volania do USA po zvyhodnenom programe stoja 1,70sk/min.)Oplati sa to.
btw:sla cez agenturu tusim Sapa..
zuzkazuzka
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zuzkazuzka »

Určite choď! V dnešnej dobe treba cestovať, spoznávať nové miesta, kultúru a ľudí, zdokonalovať sa v jazykoch... Taký pobyt v zahraničí ti dá strašne veľa a v budúcnosti budeš rada, že si tam bola. Určite prídu aj svetlé aj tmavé chvíle, ale myslím si, že je to naozaj veľmi dobrá príležitosť a výborná skúsenosť do života.
Ja sama som žila rok a pol mimo SR a nikdy by som to neoľutovala.
Vesper
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Vesper »

Jednoznačná voľba. Proste takáto možnosť sa neodmieta. Ja by som počas strednej neváhal keby som na to mal finančné možnosti. A kto hovorí o neýhodách? Hlúposť. Áno, možno to bude chvíľu divné a budeš smutná za domovom a podobne, ale to preboha nie je nevýhoda. Odlišná kultúra? Perfektné na získanie cultural sensitivity, ktorá sa môže v budúcnosti hodiť a celkovo trošku sa otvoriť svetu. Na týchto pobytoch vnímam asi najnegatívnejšie pobyt v rodinách. Podľa môjho názoru by boli oveľa lepšie dormitories. Síce by bolo ťažšie nájsť si kamarátov a zapadnúť, ale človek by sa tam naučil ešte väčšej samostatnosti a hlavne mi príde divné keď napríklad priateľka, ktorá bola rok vo Wisconsine (a mimochodom to vraj určite bola najprínosnejšia vec v jej živote s čím úplne súhlasím) hovorí o niekom ako o my american dad a nie je zďaleka jediná, od ktorej som toto spojenie počul. Možno som v tomto trochu staromódny, ale mňa ako rodiča by asi mrzelo keby moje dieťa nazývalo otcom niekoho iného.
Každopádne je to ale jedna z najväčších skúseností aké sa dajú počas strednej získať.
Napísať odpoveď