Wifi prijmac / ako nastavit???

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
chenmy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa chenmy »

Cavte kupil som si Wifi prijmac Canyon 802.11g turbo wireless usb adapter a ked ho instalujem na Win98Se tak ho tam v pohode rozbeham pripoji ma ale neviem ako mam rozbehat aby mi isiel internet... proste wifi je pripojene ale nemam ho nastavene ako predvoleny modem... vo volbe sieti tiez nieje....

//autoeditácia príspevku ( 06 Dec 2008, 13:11 )
vzdedukoval som z toho ze mojmu pc nieje priradena ip od routera.... ako mu ju mam priradit rucne?
hojko
Site Admin
Site Admin
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Wifi router nastavis, ze bude ako DHCP server. Vo Windowse v nastaveni sietovej karty nastavis, nech IP adresu ziskava automaticky. Ak to pouzijes aj pre DNS server, tak IP adresu DNS server (ci serverov) budes musiet nastavit v nastaveni routra, pripadne mozes v nastaveni sietovej karty IP adresy DNS serverov napisat rucne, ale normalnu IP karty nechat na DHCP.
chenmy
Amateur
Amateur

pockat... s tymto nemam skusenosti.... router je nastaveny ako DHCP... na pc mam nastavit ip automaticku a dns mam vyplnit?
hojko
Site Admin
Site Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa hojko »

Presne tak.
chenmy
Amateur
Amateur

to mi nepomohlo.... takze dns-kou to nebude... icq a pod. aplikacie ako quip by mali ist aj bez dns ci nie??? a ak nie ake mam dat dns lebo ja som dal podla http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=1127 :?
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Ked sa pripojis pomocou toho canyon prijimaca na router, dostanes sa donho?? pingnes ho??........popripade pingnes najake PC v sieti, ak sa este niekto na ten router pripaja. Aku IP ti prideli router a aku IP ma router. vytaca sa vobec do internetu?? aky mas internet........
chenmy
Amateur
Amateur

ked sa pripajam na router tak ma pripoji.... nepigne ho... nema odozvu ani ine pc mi v sieti nenajde.... ip predeli taku aku ma ip ale na konci namiesto .1 je .102... este som nevidel wifi sa vytacat... to len zapojis chvilku pockas a si pripojeny... a mna pripoji na router, nemam odozvu ani internet mi nejde ale sietovka pise ze som pripojeny.... mam turbo 3 4g od t-comu
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

ja som nemyslel, ze ci sa ti vytaca wifina :lol: LOL, ale internet ako taky, ze ked si pripojeny v sieti, ci ti vobec internet ide, ci to mas odskusane, napr. kablom. Mno a ked nepingnes router, tak je to dost divne. Ked uz si teda pripojeny a pise ti connect ta tvoja wifina, tak by si mal pingnut aj router, aj PC v sieti. Skontroluj si nastavenia na routri. A taktiez by som vyskusal napr NTB. so vstavanou wifi. A samozrejme sa skus pripojit kablom v tom istom case.
chenmy
Amateur
Amateur

nj... wifi je pripojene lebo druhy pc cez kabel ktori je na nu pripojeny ide... nemoze to byt tym ze ten co chcem zapojit cez wifi nema sietovu kartu :?:
Don_Pipino
Darca
Darca
Kontaktovať používateľa:

sietovu kartu?? mno pokial myslis sietovu kartu fyzicku, ako LAN, tak nie, ved tvoja akoze sietova karta je wifi adapter. Ale pokial myslis sietovu kartu ako pripojenie v Sietovych pripojeniach, ze to tam nemas, tak je problem.

A pingnes IPcku do vonku??

www.sme.sk = 85.248.69.111
www.google.sk = 66.249.93.104
www.hojko.com = 66.154.35.211

Ak ano, tak je to v nastaveni DNS.
chenmy
Amateur
Amateur

v dns to nieje to sme uz skusali.... a v sietovzch pripojeniach to je... ozaj nakolko je to win98 se tak nedalo by sa vztvorit wifi pripojenie ale ako je ked to tam dam napr cez usb dsl modem??? ze ho uz len nastavim ako predvolene a bude sa pripajat automaticky cezen???
Napísať odpoveď