Wifi prijmac / ako nastavit???
Cavte kupil som si Wifi prijmac Canyon 802.11g turbo wireless usb adapter a ked ho instalujem na Win98Se tak ho tam v pohode rozbeham pripoji ma ale neviem ako mam rozbehat aby mi isiel internet... proste wifi je pripojene ale nemam ho nastavene ako predvoleny modem... vo volbe sieti tiez nieje....
//autoeditácia príspevku ( 06 Dec 2008, 13:11 )
vzdedukoval som z toho ze mojmu pc nieje priradena ip od routera.... ako mu ju mam priradit rucne?
//autoeditácia príspevku ( 06 Dec 2008, 13:11 )
vzdedukoval som z toho ze mojmu pc nieje priradena ip od routera.... ako mu ju mam priradit rucne?
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Wifi router nastavis, ze bude ako DHCP server. Vo Windowse v nastaveni sietovej karty nastavis, nech IP adresu ziskava automaticky. Ak to pouzijes aj pre DNS server, tak IP adresu DNS server (ci serverov) budes musiet nastavit v nastaveni routra, pripadne mozes v nastaveni sietovej karty IP adresy DNS serverov napisat rucne, ale normalnu IP karty nechat na DHCP.
to mi nepomohlo.... takze dns-kou to nebude... icq a pod. aplikacie ako quip by mali ist aj bez dns ci nie??? a ak nie ake mam dat dns lebo ja som dal podla http://www.t-com.sk/Default.aspx?CatID=1127 
-
Don_Pipino
Darca
ked sa pripajam na router tak ma pripoji.... nepigne ho... nema odozvu ani ine pc mi v sieti nenajde.... ip predeli taku aku ma ip ale na konci namiesto .1 je .102... este som nevidel wifi sa vytacat... to len zapojis chvilku pockas a si pripojeny... a mna pripoji na router, nemam odozvu ani internet mi nejde ale sietovka pise ze som pripojeny.... mam turbo 3 4g od t-comu
-
Don_Pipino
Darca
ja som nemyslel, ze ci sa ti vytaca wifina
LOL, ale internet ako taky, ze ked si pripojeny v sieti, ci ti vobec internet ide, ci to mas odskusane, napr. kablom. Mno a ked nepingnes router, tak je to dost divne. Ked uz si teda pripojeny a pise ti connect ta tvoja wifina, tak by si mal pingnut aj router, aj PC v sieti. Skontroluj si nastavenia na routri. A taktiez by som vyskusal napr NTB. so vstavanou wifi. A samozrejme sa skus pripojit kablom v tom istom case.
-
Don_Pipino
Darca
sietovu kartu?? mno pokial myslis sietovu kartu fyzicku, ako LAN, tak nie, ved tvoja akoze sietova karta je wifi adapter. Ale pokial myslis sietovu kartu ako pripojenie v Sietovych pripojeniach, ze to tam nemas, tak je problem.
A pingnes IPcku do vonku??
www.sme.sk = 85.248.69.111
www.google.sk = 66.249.93.104
www.hojko.com = 66.154.35.211
Ak ano, tak je to v nastaveni DNS.
A pingnes IPcku do vonku??
www.sme.sk = 85.248.69.111
www.google.sk = 66.249.93.104
www.hojko.com = 66.154.35.211
Ak ano, tak je to v nastaveni DNS.