kupa auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
renam
Amateur
Amateur

kupa auta

Príspevok od používateľa renam »

ahojte, potrebujem radu. moji rodicia si chcu kupit nove auto za cca 350tis. rozviniem pribeh---pozicali rodine peniaze cca 600tis(formou domu, ten sa predal). teraz potrebuju peniaze vratit, ale zial rodina, vraj nedostala uver a tak chce vratit peniaze formou splatok 10tis mesacne, co je podla mna nenormalne.
a preto sa pytam, je mozne kupit nove auto na uver tak, ze by ho poskytli rodine-ak by sa dalo(350tis je predsa len menej ako 600tis)a vlastnikom by boli moji rodicia. da sa uver na auto rucit nehnutelnostou? to by mozno bolo najlepsie.
dakujem ze odpovede.rena
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

a to auto ma byt ake? :D
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Zaxman »

suzuky sx4 :D dobra kupa za tu cenu ked je ešte ktomu fungl nove
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

neviem uver na auto ... neni lepsi leasing ? ... oni by leasovali auto (majitelom by bola leasingovka) vy by ste boli ako uzivatelia auta ... po skonceni leasingu by sa auto prepisalo na vas ... leasing je na toto jednoduchsi, ale iba v pripade ze im doverujete ze budu leasing poctivo splacat ...
BoBor89
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BoBor89 »

alebo nech daju leasing na seba, rodina im bude davať peniaze na učet a automaticky sa bude čerpať leasing...
lebo neviem či by ta dohoda bola dobra medzi rodinou "že počuj budeš za mňa platiť auto a ja sa na nom budem voziť" trošku divné, bud by to chcelo nejaku pisomnu zmluvu o hmotnej zodpovednosti/vlastnicve/...
odporučal by osm tu prvú možnosť, čo som pisal
renam
Amateur
Amateur

no ved to, ide o doveru, a uz sa im neda verit, preto chceme uver a nie leasing, aby sme neprisli o auto. neviem, cis te ma pochopili, rodina je mojim rodicom dlzna 600tis. takze, aspon cast chceme vratit tymto sposobom- aby si oni zobrali pozicku na auto a nasim ho dali prepisat.
a co sa tyka auta, nasim staci nieco male okolo 350tis, pozerala som aj ford a pod. viem, mozno sa to niekomu zda nic moc, ale doteraz maju skodu 120
Tomasko
Guru wannabe
Guru wannabe
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Tomasko »

ked male tak by som bral swifta :)
BoBor89
Medium Star
Medium Star

Príspevok od používateľa BoBor89 »

zas male asi nechu, ked take trošku rodinnejšie tak odporučam FORD Fiesta, ale tú staršiu generaciu ešte by ju mali predavať, lebo nová môže mať ešte muchy.. popripade KIA CEED /ale o tom neviem nič/, odporučam FORD teda pokial sa do toho nechcete šparať a skušať to rozoberať, to ma na tom auto jedine štve lebo ma to ťažký prístup v motore...
ešte aj Ford Focus by sa dal v nejakej zakladnej vybave tuším, alebo Opel Astra.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

a preco uz teda rovno nejdete do toho aby vam cvakli auto za 600 ? ... velke rozdiely v podmienkach na 350 a na 600 nebudu (teda podla toho aka forma uveru a od koho to bude) ... neviem ako na tom stoja dneska uvery, kedze sa tu zbiehaju dopady krizy, ale asi take vychytavky ako uvery bez rucenia nebudu existovat a najbeznejsou formou rucenia je prave nehnutelnost ... ((tolko moj pohlad na otazku rucenia, lepsie by vsak bolo urcite poradit sa s niekym kvalifikovanym, kto cez uvery robi, najlepsie niekde vo vyhliadnutej banke ... urcite by som sa ale nespoliehal na podomove rychlokvasne nuly, ktore sa stali odbornikmi vo svojich 20 rokoch a po dvoch kurzoch :-) ))

... k autu za 350tis ... ceny na trhu s novymi autami moc nesledujem, ale pri autach okolo 350 je prave celkom husta bitka, kedy si vyrobcovia velmi zdatne konkuruju cenami, kvalitou, parametrami a da sa povedat ze v segmente nizzsej strednej kde sa taketo cenove relacie pohybuju su vsetky auta na jedno kopyto ... nejake konkretnejsie napady .. napr. Mazda 2 5dv. 1,3 pekne male zive a typicky mazdacky spolahlive auto pre tych ktori nepotrebuju vozit 5 clennu rodinu na dovolenku k moru a nestahuju v aute kuchynu ... za 400 sa da zohnat predvadzacka Kia Ceed, co je solidne auto za rozumne peniaze s rozumnymi parametrami, starsia Fiesta sa tiez zmesti cenou, nejaka škoda FII so 105k 1.6tkou a ambiente vybavou, za 400 aj zakladna OII ... toyota yaris, opel meriva v zaklade, alebo opel astra clasic v priemernej vybave nad inymi autami by som osobne pri vybere noveho auta asi najskor moc neuvazoval ... moj pohlad vsak moze byt vyrazne skresleny, kedze osobne sa stava ku kupe noveho auta skepticky, som zastancom nakupu aut ojazdenych a za rovnaku cenu lepsie vybavenych, vykonnejsich, bezpecnejsich :-)

// a mal by som ist spat, lebo o ostvrt na tri rano neni zdrave pisat po par pivach litania :-)
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

nechapem vy ste im požičali peniaze oni založili dom .....ktory ste predali a ešte vam dlžia aj po predaji domu 600k sk ? ?
Eru
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Eru »

nie, oni im dali dom ktorý predali aby mali peniaze predpokladám že za 600 tisíc (asi nejaká chata) a keď im to chceli vrátiť tak im nedali úver a rozhodli sa že nech kúpia auto ktoré im budú splácať ale prepíšu ho na nich
k veci: určite by som odporúčal Kiu Ceed. je celkom lacná a je to kúpa ktorá sa oplatí vďaka rozšíreným servisom už teraz, lacným náhradným dielom vďaka tomu že sa u nás vyrába a okrem toho je to aj dobré priestranné auto velkosťou sa zaraďuje ku Golfu a Focusu.
http://auto.sme.sk/c/4190885/dlhodoby-t ... overe.html
// cenu som trochu prepískol. začína sa od 430 000,-
keď niečo do 350 tak by bolo fajn taký fiat grande punto :) alebo nové bravo ktoré je asi také velké ako ceed, vyzerá naozaj fenomenálne a neviem ako to spravili ale s cenou sa ešte zmestí pod 400
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Re: kupa auta

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

renam napísal:vraj nedostala uver a tak chce vratit peniaze formou splatok 10tis mesacne, co je podla mna nenormalne.
Prečo si myslíš, že je nenormálne keď vám budú platiť 10 tisíc korún mesačne? Samozrejme, bude záležať od podmienok - koľko rokov to budú platiť a aký úrok si budete pýtať.

Tak napríklad - je to polehotná renta(splátka), 12-termínová (platí sa mesačne), povedzme, že je úročená ročne úrokom napr. 4%. Splátka je 10 tisíc a súčasná hodnota 600 000. (Ak ste požičali tie peniaze v minulosti, tak aj tých 600 tisíc by sa malo zúročiť úrokom, ktorý by vám poskytla banka, keby ste ich vložili do banky - lebo takto je to pre vás jednoznačne nevýhodné, keďže tie peniaze strácajú hodnotu každý deň). Vychádza to, že by mali platiť približne päť a pol roka.
A za tých 10 000 korún mesačne si môžete zobrať vy auto na leasing.

Zišlo by sa viacej detailov o zmluve cez ktorú ste poskytli ten úver a aj o tej alternatíve 10 tisíc korún mesačne.

A s tým autom - chcete aby vám kúpili auto za 350 000, ale koľko od nich budete pýtať potom?
renam
Amateur
Amateur

no, aby som vniesla trochu viacej svetla do problemu. moji krstni(ti si pozicali od rodicov peniaze) su ludia, ktori uz maju podmienku, lebo neplatili banke uvery,cize, chciet od nich, ze budu platit peniaze pravidelne,je asi nerealne. oni totizto nikomu nikdy nic nevyplatili a preto prisli s myslienkou-ze si ich dcera, ktora sa prestahovala do USA,vezme uver (predpokladam, ze okolo 1,5mil.)na svoj byt a oni nam daju 600tis daju, ale nejako ten uver stale nemaju. takze ja viem, ze prachy od nich moji rodicia nedostanu a tak sme (ja a sestra)vymysleli aspon riesenie-dostat od nich peniaze na auto.aj tak si rodicia auto chceli kupit. preto vziadnom pripade nechceme auto na liesing!(lebo kedze by krstni neplatili, co je 99%,tak by nasi o auto prisli). viem,ue ubytok od nich nikdy nedostaneme, tak aspon na to auto.
JaJeNiektoIny
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa JaJeNiektoIny »

Banka im vôbec poskytne ten úver, keď nesplácali predošlé? Ak áno, tak prečo to komplikujete a prečo si nevypýtate toľko peňazí, koľko bude stáť to auto?
Fabo
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Fabo »

Mate nejako zmluvne dolozene ze vam dlhuju 600 tisic?

tzn. bolo by teoreticky mozne vymahat dlznu ciastku sudnou cestou?
renam
Amateur
Amateur

no je to uz na sude, ale vysledok je ten, ano vyhrali sme spor, ale nemaju nam z coho zaplatit. cize, nic z toho, nemaju im co zobrat, lebo nic nevlastnia, vsetko prepisali na deti.
banka neposkytne uver im, ale ich dcere, ale aj to pochybujem, lebo ona je vlastne na slovensku podnikatelka a ako to podnikatelia robia, tak tlaci zisky na nulu.
ja viem, vyzera to strasne zamotane a ko z filmu, ale mame smoulu, proste ta rodina je uplne na mizine a my sa snyzime najst aspon nejake riesenie, aby sme aspon nejake prachy dostali.
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

nordkapp_pb napísal:neviem uver na auto ... neni lepsi leasing ?
To si zadrel, je to presne naopak. Ked si vezmes uver tak splacas banke a inak ta nemusi nic trapit. Ked si vezmes auto na leasing tak ti vlastne nepatri kym ho cele nesplatis, mas problemy pri kazdej mensej nehode, pri vsetkom treba volat policiu a spisovat, vsetko to aj nejaky cas trva atd.

Btw renam tvoji rodicia su pekne sprosti ked takym ludom len tak pozicali 600k. Rodina nerodina, ked maju podmienku za nesplacanie uveru tak im asi nepoziciem vsetky moje uspory nie? omfg...
Zaxman
Guru
Guru
Kontaktovať používateľa:

renam napísal:no je to uz na sude, ale vysledok je ten, ano vyhrali sme spor, ale nemaju nam z coho zaplatit. cize, nic z toho, nemaju im co zobrat, lebo nic nevlastnia, vsetko prepisali na deti.
banka neposkytne uver im, ale ich dcere, ale aj to pochybujem, lebo ona je vlastne na slovensku podnikatelka a ako to podnikatelia robia, tak tlaci zisky na nulu.
ja viem, vyzera to strasne zamotane a ko z filmu, ale mame smoulu, proste ta rodina je uplne na mizine a my sa snyzime najst aspon nejake riesenie, aby sme aspon nejake prachy dostali.
vy nemate smolu ale ako napisal gangy ste sprosti .............žiješ v storoči kde je dobre mať na papieri aj to či je zachod tvoj alebo tvojho manžela a nieto len tak niekomu dať 600 litrov .........
renam
Amateur
Amateur

no to ci moji rodicia sprosti su, alebo nie, nebudem rozoberat, iste je, ze ked im tie prachy poziciavali, krstni, nemali problemy a nik nevedel, ako na tom financne su, navonok posobili, ze im to vychadza, mali restauraciu, masnu, a nejaky obchod s MT, banka nemala ziaden problem so splatkami, ale tzrazu to vzniklo a dlh im v banke narastol a nesplatili ho. takze, je tazke sudit, ci niekto je sprosty, ked pozicia peniaze, zmluva medzi nimi je podpisana, ale zial na Slovenksu mozete mat zarucene hocico, ked niet z coho platit, tak vam ani sud nepomoze.
a preto hladam moznost ziskat aspon nejakou formou cast penizi a 1. otazka bola, ci sa da kupit auto na pozicku, ktora je rucena nehnutelnostou (moji krstni,by ju splacali a rucili bytom ich dcery)- cize by nasi prisli, vybrali auto a hned by aj s autom odisli, ako to byva napr. v pripade leasingu,aby sa nemuselo ist nikam do banky a pod. a aby to bolo v den predaja aj vybavene a auto bolo mojich rodicov.
killa_bee
Star
Star

Príspevok od používateľa killa_bee »

da sa to kupit, sak zoberu bezucelovy uver zalozeny nehnutelnostou a banku netrapi, na co sa tie peniaze minu
Napísať odpoveď