Algoritmus pomoc
Algoritmus pomoc
Čaute, dostal som zadanie na UPS a neviem si s nim vôbec rady. Pomôžete mi ho dakto zostrojiť prosím. Potrebujem to do pondelka.
Takže tu to je. Potrebujem to len ako vývoják a k tomu výsledok/záver.
Navrhnite algoritmus, ktorý určí, či sa zadaný vektor vyskytuje ako stĺpec v zadanej matici. Zobrazte vektor ako riadkový, maticu a výsledok.
Tak isto nezabudnite na ten výsledok.
Ďakujem pekne
Takže tu to je. Potrebujem to len ako vývoják a k tomu výsledok/záver.
Navrhnite algoritmus, ktorý určí, či sa zadaný vektor vyskytuje ako stĺpec v zadanej matici. Zobrazte vektor ako riadkový, maticu a výsledok.
Tak isto nezabudnite na ten výsledok.
Ďakujem pekne
-
audiotrack
VIP
- Kontaktovať používateľa:
-
neutronmind
Expert
PAIN: Podobny priklad tu uz bol (http://www.hojko.com/post1028828.html?h ... t=#1028828), tam je to vyriesene v Pascale, pricom sa predpoklada, ze 1. januar je v pondelok. Nie je to presne to iste, skus to opisat trochu konkretnejsie aj aky jazyk, potom by sa to dalo upravit... 
-
neutronmind
Expert
Skus z tohto spravit diagram, pripadne si to este nejak podla seba uprav...
Kód: Vybrať všetko
for (i=0; i<pocet_stlpcov_matice; i++) {
j=0, l=0;
while (j<pocet_riadkov_matice && l<dlzka_vektora) {
if (vektor[l]==matica[j][i])
rovnaju_sa=true;
else {
rovnaju_sa=false;
break;
}
l++;
j++;
}
if (rovnaju_sa==true)
break;
}
if (rovnaju_sa==true)
printf("Vektor je stlpcom matice\n");
else
printf("Vektor nie je stlpcom matice\n");-
audiotrack
VIP
-
audiotrack
VIP
audiotrack dik, len teraz nie som si isty ci to mas dobre... na zaciatku vystup i na konci vystup ? btw. a ten algoritmus urobi z cisla v 8ckovej sustave cislo v dvojkovej ? ... cisla v 8ckvoej obsahuju cislo 0..7 a ked chcem ich dat do dvojkovej tak to cislo musim delit 2 a zvysok je 0 or 1 a tie sa zapisuju. kus tvojmu algoritmu nechapem, mozem mi prosim ta vysvetlit to 
-
audiotrack
VIP
k tým výstupom. Na začiatku je obdlžnik, to je značka priradenia. Tam iba definujeme premennú a dáme do nej prázdny reťazec. Na konci je kosodlžnik, to je znak výstupu na monitor kde vypíšeme premennu vystup
K algoritmu: hej je zle, teraz som zbadal že to chceš z 8ovej do 2ovej, ja som to robil z 10 do 8
K algoritmu: hej je zle, teraz som zbadal že to chceš z 8ovej do 2ovej, ja som to robil z 10 do 8
-
audiotrack
VIP
-
nitrox
Light Star
Dostal som zadanie:
Navrhnite algoritmus na prevod desiatkového čísla do inverzného kódu na 16 bitoch. Výsledok má byť reprezentovaný ako vektor.
neviem si z tým rady, vedeli by ste niekto pomocť ???
mam také niečo, ale to asi nebude dobré....
Samozrejme, že to by malo byť krajšie nakpreslené, ale s tým sa babrať nechcem, keď neviem ako to má byť správne... PLS ak niekto viete poradte...
Navrhnite algoritmus na prevod desiatkového čísla do inverzného kódu na 16 bitoch. Výsledok má byť reprezentovaný ako vektor.
neviem si z tým rady, vedeli by ste niekto pomocť ???
mam také niečo, ale to asi nebude dobré....
Samozrejme, že to by malo byť krajšie nakpreslené, ale s tým sa babrať nechcem, keď neviem ako to má byť správne... PLS ak niekto viete poradte...
no priatelia, ja mam horši problem ako vy, môj vyvojovy diagram je o čosi ťahší,
mojoj ulohou je prevod zo šestnastkovej sústavy do osmičkovej,
niečo podobne tu už bolo, ale nie až take, preto sa obracam na vas, snad mi niekto z vas pomôže, bol by som velmi vdačný
//autoeditácia príspevku ( 11 Dec 2008, 15:40 )
to mi nikto nepomôže, ja vam za to aj zaplatim
mojoj ulohou je prevod zo šestnastkovej sústavy do osmičkovej,
niečo podobne tu už bolo, ale nie až take, preto sa obracam na vas, snad mi niekto z vas pomôže, bol by som velmi vdačný
//autoeditácia príspevku ( 11 Dec 2008, 15:40 )
to mi nikto nepomôže, ja vam za to aj zaplatim