kupa auta

Autá, motorky, tuning a všetko okolo...
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa nordkapp_pb »

Gangy napísal:To si zadrel, je to presne naopak. Ked si vezmes uver tak splacas banke a inak ta nemusi nic trapit. Ked si vezmes auto na leasing tak ti vlastne nepatri kym ho cele nesplatis, mas problemy pri kazdej mensej nehode, pri vsetkom treba volat policiu a spisovat, vsetko to aj nejaky cas trva atd..
Lebo zas banka ti urcite poskytne nahradne auto, ked ti nieco odide, niekto ta nabere a podobne, aj pri odcuczeni auta pocas leasingu (najvacsia pravdepodobnost kradeze je prave v prvych cca. 4 - 5 rokoch pouzivania) ti vznika skoda v podstate nepriamo a pri kradezi pocas leasingu nestratis tolko, ako pri kradezi na uver v tom istom casovom horizonte .. samo, ze po tomto case tieto "vyhody" vyplyvajuce s leasingu pominu ... tak zas nesekaj velkeho odbornika, kazda forma financovania ma svoje vyhody aj nevyhody .. zozaciatku nebolo jasne co by bolo vyhodnejsie, ked to trosku rozvinula, tak z toho jasne vyplynulo ze uver ...
smejo
Addict
Addict

Príspevok od používateľa smejo »

ohladom toho auta:
nizsia stredna trieda zacina niekde okolo 400k a ked to nechces mat s 80k motorom a bez radia, tak to zacne niekde okolo 420 s akou-takou vybavou
do tych 400 z nizsej strednej ma napada momentalne len hyundai i30, ktory (celkovo znacka) nie je 2x sympaticky, ale urcite lepsie ako volajaky fiat
vyssie niekto spominal focusa - :D asi tazko, ten zacina na 470 (katalogova cena)

do tych 350 by som sa pozeral po fusione, ak nieco mensie, tak yaris, spomenuta mazda 2, opel corsa, vw polo... z nizsej strednej s cenou okolo 400k po vytrieskani kadejakych zliav (skladove ap) auris (moj favorit), ceed, astra (F), v krajnom pripade i30 - najnizsiu vybavu z tychto bude mat pri rovnakej cene s najvyssou pravdepodobnostou ceed (zato s najvykonnejsim motorom pri rovnakej kubature /1.4/)
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

nordkapp_pb napísal:Lebo zas banka ti urcite poskytne nahradne auto, ked ti nieco odide, niekto ta nabere a podobne, aj pri odcuczeni auta pocas leasingu (najvacsia pravdepodobnost kradeze je prave v prvych cca. 4 - 5 rokoch pouzivania) ti vznika skoda v podstate nepriamo a pri kradezi pocas leasingu nestratis tolko, ako pri kradezi na uver v tom istom casovom horizonte .. samo, ze po tomto case tieto "vyhody" vyplyvajuce s leasingu pominu ... tak zas nesekaj velkeho odbornika, kazda forma financovania ma svoje vyhody aj nevyhody .. zozaciatku nebolo jasne co by bolo vyhodnejsie, ked to trosku rozvinula, tak z toho jasne vyplynulo ze uver ...
Rofl sa zobud, myslis ze lizingovka ti hned vysoli nahradne auto? Taky velky kkt, maju len ich par a tie su vacsinou zabrate, takze si bud pockas a mas ho chvilu alebo cakas tak dlho ze ti davno opravia to tvoje. Po druhe, ty si myslis ze ked ti ukradnu auto na leasing tak ho uz nemusis dalej splacat? :lol: Tak to je najvacsia hovadina aku som kedy pocul, takze ked o tom vies kkt, nehadaj sa a nevypisuj nezmysly.
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Gangy napísal:Rofl sa zobud, myslis ze lizingovka ti hned vysoli nahradne auto? Taky velky kkt, maju len ich par a tie su vacsinou zabrate, takze si bud pockas a mas ho chvilu alebo cakas tak dlho ze ti davno opravia to tvoje. Po druhe, ty si myslis ze ked ti ukradnu auto na leasing tak ho uz nemusis dalej splacat? :lol: Tak to je najvacsia hovadina aku som kedy pocul, takze ked o tom vies kkt, nehadaj sa a nevypisuj nezmysly.
jasne ked to beres cez pochybnu leasingovku tak necakaj ze dostanes nahradne auto, nikomu v okoli sa nestalo ze by nedostal do dvoch dni nahradne auto, pokial neodstranili zavadu dovtedy ... poznam majitela jednej mensej leasingovky a leasovali uz nejedno auto ... ked ti ukradnu auto zasles tlaciva o prerusenie konania s vyrozumenim policajtov s tym ze sa to bude evidovat, 2-3 mesiace zaplatis, kym nepride protokol od policajtov (ked nenajdes auto do 2-3 mesiacov tak vacsinou nikdy, ovsem aj to je optimisticke, kedze kradnute auta miznu zo sveta behom 24-48 hodin :-)) a leasing je preruseny, poistovna vyplati skodu leasingovke a tebe pripadne vratia splatky nad ramec toho, kedy ti ukradli auto (asi iba sudnou cestou, neviem) ... takto to asopon prebiehalo pri ukradnutom firemnom aute :-) ... tak sa tu prosim nedohadujme o dojmoch :-) lebo samizda ze kraviny pises ty ... preco by si mal platit leasing 4 roky, keby ti ukradli prvy tyzden funglaca? ved toto bremeno pada na leasingovku ...

// nech tu teda nehovorime prazdne frazy: http://finance.idnes.cz/leasing.asp?r=f ... _blind_mag
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

smejo napísal:ohladom toho auta:
nizsia stredna trieda zacina niekde okolo 400k a ked to nechces mat s 80k motorom a bez radia, tak to zacne niekde okolo 420 s akou-takou vybavou
do tych 400 z nizsej strednej ma napada momentalne len hyundai i30, ktory (celkovo znacka) nie je 2x sympaticky, ale urcite lepsie ako volajaky fiat
vyssie niekto spominal focusa - :D asi tazko, ten zacina na 470 (katalogova cena)
no ja by som si kupil radsej fiat ako hyundai... mas fiata, mal si fiata? sedel si vobec vo fiate ?
Gangy
Darca
Darca

Príspevok od používateľa Gangy »

nordkapp_pb Tak to som fakt netusil, beriem spat :oops: :wink:
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

Gangy tak vidis :-) ... hlavne je ze si si rozsiril obzory :-)
smejo
Addict
Addict

Francek napísal:no ja by som si kupil radsej fiat ako hyundai... mas fiata, mal si fiata? sedel si vobec vo fiate ?
kupil by si fiata radsej ako toyotu, vw, kiu, opel?
sedel som, mali sme... hyundai moc nemusim, ale urcite radsej ako fiat, no este povedz ze radsej fiat ako toyota, tak to bude gol

neviem, o co ti ide, statistiky a skusenosti okolia idu jednoznacne proti fiatom... a ked uz kvoli nicomu inemu, tak minimalne kvoli zlemu menu, urcite je vyssia pravdepodobnost poruchovosti taliana, ako japonca a nemca, tak preco pokusat osud, ked mozem mat lepsie??
to, ze si mozno natrafil na dobry kus este nic neznamena
Francek
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Francek »

smejo napísal:kupil by si fiata radsej ako toyotu, vw, kiu, opel?
sedel som, mali sme... hyundai moc nemusim, ale urcite radsej ako fiat, no este povedz ze radsej fiat ako toyota, tak to bude gol

neviem, o co ti ide, statistiky a skusenosti okolia idu jednoznacne proti fiatom... a ked uz kvoli nicomu inemu, tak minimalne kvoli zlemu menu, urcite je vyssia pravdepodobnost poruchovosti taliana, ako japonca a nemca, tak preco pokusat osud, ked mozem mat lepsie??
to, ze si mozno natrafil na dobry kus este nic neznamena
asi to tak bude :D ale bral by som radsej fiata ako skodu... japonske auta su japonske auta :wink:
smejo
Addict
Addict

fiata by som bral radsej asi iba ako daciu a podobne exotiny... pri inych dvojiciach by som velke dilemy nemal (i ked nevravim, ze su skarede..)
stanulik
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa stanulik »

odporucam mazdu, napr. mazdu 3 skvele auticko :) Ako uz niekto vyssie pisal, japonske auta su japonske auto. je to proste kvalita :)
webmasterr
Medium Professional
Medium Professional

Príspevok od používateľa webmasterr »

japonske su japonske ale hyundai nieje japonsky, tak nehovor o hyundai a potom porovnavas s japonskymi...mame starsiu verziu santa fe ale ja by som si ho uz nikdy nekupil ;)

//j myslel som teba a nehovorim ze si poveddal ze hyundai je japonsky ale si napisal ze by si zobral radsej hyundai ako fiat a potom ked sa niekto ozval ze fiat, tak si napisal ze co by si zobral radsej fiat alebo japonca alebo nemca... a toho hyundaia si niekde zabudol (mi to prislo ze je pre teba hyundai a toyta rovnocenna :)) ) :-D

//j ok...uz je asi neskoro namna...a trosku stres ze nestiham zadanie :cookies:
smejo
Addict
Addict

trojka je paradna (najma HB), ale aj ta cena je troka inde :? (taktiez sledujem auta v cene okolo 400k asi dva mesiace a ta 3ka ma mrzi, je skvela...)
webmasterr napísal:japonske su japonske ale hyundai nieje japonsky, tak nehovor o hyundai a potom porovnavas s japonskymi...osobne mame starsiu verziu santa fe ale ja by som si ho uz nikdy nekupil ;)
neviem, koho myslis, ale pokial mna, tak mi odcituj, kde som napisal, ze hyundai je japonsky :)

//
webmasterr napísal:j myslel som teba a nehovorim ze si poveddal ze hyundai je japonsky ale si napisal ze by si zobral radsej hyundai ako fiat a potom ked sa niekto ozval ze fiat, tak si napisal ze co by si zobral radsej fiat alebo japonca alebo nemca... a toho hyundaia si niekde zabudol :-D
nepochopil si to, precitaj si este raz... pisal som, ze by som bral radsej H ako F, on odpisal, ze by bral radsej F ako H, a tak som sa ho opytal, ci by bral radsej F aj ako nemca/japonca
nordkapp_pb
Hardcore addict
Hardcore addict
Kontaktovať používateľa:

inak niekto sem pisal VW .. do koncernoveho auta by som v tejto kategorii isiel iba do skody (kvoli lacnemu sevisu a dielom, ktorych strasne kvantum zoznies na kazdom kroku) inak su to v podstate predrazene socialne edicie, konkurencia ponuka zpravidla za podobnu cenu ovela lepsie parametre a vybavu :-) ...

.. hyundai by som bral asi skor ako fiat ... tu by som sa moc nehadal spolahlivostou su na rovnakej urovni, servisom zhruba tiez ... kazde auto ma problemy s niecim inym devizou fiatu je taliansky design ..obe zancky si vsak nesu so sebou nalepku tadicnej odflaknutosi a z toho vyplyvajucej nespolahlivosti ... v grande punto som sa viezol, icka od H som nemal moznost dokonca ani z blizka videt tak tam cerpam z roznych zdrojov stastnych a menej stastnych majitelov :-) :-)
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Stoporko »

nechcem zakladať novú tému, tak to dám sem:
máme cca 11000e na nové auto. Bude to auto pre mňa (študent), ktoré by mi malo ostať po škole ako auto pre mladú rodinu... všetko benzín a hatchback, z tejto cenovej kategórie som pozeral na Nissan Note 1,4 , Ford Fiesta 1,25 (60kW) a Hyundai I30. Ako sú na tom so spoľahlivosťou? Oco mi tvrdí, že jeho známym odchádzajú na fordoch reťaze po cca 100 000km...

chcem od toho auta:
aby som do kufra napchal invalidný vozík (kvôli práci - som osobný asistent :oops: ) a nech je ten kufor čo najväčší

nech je to schopné trocha športovejšej jazdy - nemám rád lenivé autá, nižšia spotreba (pri športovej jazde asi nehrozí :P )

kvalita spracovania (máme Nissan primera z roku tuším 1999 a šlape ako hodinky).

Obraciam sa na fórum s prosbou o radu - ktorý voz vziať? prípadne ešte nejaký iný v podobnej cene?

//autoeditácia príspevku ( 11 Oct 2009, 10:32 )
edit: čo vravíte na Ford fusion 1,4? Ako je to u Fordu s limitovanou edíciou? Lebo vrámci nej sú tie vozítka za skvelé ceny...
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Ohľadne tej športovej jazdy, zameral by som sa radšej na ten Ford. Podvozkovo sú na úrovni, Focus je etalón, tak sa dá dúfať že aj ostatné modeli niečo prevzali.
Len neviem, či sa zmestíš do ceny.. Ale ak máš info o akcii tak OK.

Fusion je podľa mňa veľmi dobrá voľba, i30 - radšej by som odporúčal sestru z rodiny - Ceeda. Aktuálne tam tiež beží akcia, a od 11000€ zoženieš aj 1,4 SW, teda kombík, čo by som videl ideálne pre ten vozík a aj budúcu rodinu.
Pravda Fusion vyzerá byť lákavejší v akcii sa dá zohnať Trend aj s automatickou klímou...
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Dík,
Ceed ma nejak neberie a na kombík by som bral už motorizáciu 1,6, resp. 1,8 - nech sa s tým dá aj predbiehať.

Ako je na tom ten Nissan Note?
Takže by si odporučil ísť pozrieť Fiestu alebo Fusion? Ako je to u nich s tou akciovou zľavou?
Mateq
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Mateq »

Ja by som pretláčal toho Ceeda, ale tak čo už s tebou :D Aspoň sa choď pozrieť do showroomu a zviesť. Po facelifte má 1,4 105k, a pod 1,3t (to sa bavíme o novom). V akcii je predfaceliftový kombi, ten má 90k a 1315kg.

Fusion na tom výkonovo lepšie bude, 1,4 - 80k, 1,6 - síce už 100k ale je ľahučký . 1,6, ide trocha do peňazí nákupnou cenou (11600€). Ale máš tam už vlastne všetko ak sa bavíme o aktuálnej akcii Fusion X. Bude živší, lebo je výrazne ľahší. Pýtaj sa na akciu, a hľavne sa zvez s tým motorom čo by si aj bral.

O Fieste by som sa moc nebavil, je to výrazne menšie auto ako Fusion. Teda keď ti víde na Fusion tak nebudeš asi brať menšie... Na Nissan ti toho moc povedať neviem, ponúkne asi najhodnotnejší a najpriestrannejší interiér a radil by som ho najvyššie, avšak cenovo na tom bude najhoršie. Je to najmladší model zo všetkých spomenutých. K základu potrebuješ prihodiť ešte klímu a tak štartuješ na cene 12000€... O nejakých akciách momentálne neviem, Nissan by mal byť kvalitatívne tiež na úrovni, aj keď doň rýpe Renault, ale aj ten už robí pokroky a zo sračkových francúzov je najdalej.

Nejaké ďalšie alternetívy ma moc nenapadajú, Francúzov ti podsúvať určite nebudem, Škodu nie, celkovo si si spravil veľmi dobrý výber aj sám, už len ich poskúšať. Napadá ma ešte SX4, trochu zvláštny dizajn, a podivne kolmo uchytený výfuk ktorý sa známym podozrivo klepal keď som za nimi šiel :D V utorok sa s ňou možno zveziem ak sa mi podarí.
smejo
Addict
Addict

Mateq napísal:Ja by som pretláčal toho Ceeda, ale tak čo už s tebou :D Aspoň sa choď pozrieť do showroomu a zviesť. Po facelifte má 1,4 105k, a pod 1,3t (to sa bavíme o novom). V akcii je predfaceliftový kombi, ten má 90k a 1315kg.
napisal si to opacne :) (1.4 po facelifte su 90k /kvoli poistkam u zapadniarov/ a predfaceliftove 1.4 su 105/108k)
ta 105/108k je schopna rezkejsej jazdy, pokial nevezies 4 dalsich ludi a plny kufor
Stoporko
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Mateq napísal:...
dík za rady. Obehám salóny a poskúšam. Na Note je teraz akcia mínus 1000e, takže najmenšia výbava začína na cca 10 000e, čo už je zaujímavé. Veď uvidím.
Ešte raz vďaka
Napísať odpoveď