Nahradenie anten MIMO routera

O internete a sieťach, problémoch, nastaveniach...
jastur
Light Expert
Light Expert

Nahradenie anten MIMO routera

Príspevok od používateľa jastur »

Caute chcem sa spytat na roter s podprou standardu n (teda 2 antenky)
Mate niekto skusenosti s tym ze by ste jednu z týchto antén vymenili za nejakú smerou a umiestnili ju cez nejaky 5m pigtail na strechu_?
O co mi ide. Chcel by som vystavat taku siet kde router by prostredníctvom jednej antenky vysielal signal po dome a z druhej ako som spomínal umiestnenej na streche by siril signal dalej do ineho domu?

Skusali ste to niekto? Ako to ovplyvní silu signálu? Odporucte nejaké zariadenie co sa vam osvedcilo.

D
fikus-kukis
Guru wannabe
Guru wannabe
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa fikus-kukis »

WiFi smerovač ktorý má dve antény nedokáže jednu používať na príjem a druhú na vysielanie tak, ako si to predstavuješ.

V Tvojom prípade by som navrhoval MikroTik s dvomi kartami, kde každú nastavíš podľa potreby na účel jej určený.

Alebo pokiaľ sa chceš držať riešenia mimo MikroTik-u, tak budeš potrebovať okrem spomínaného smerovaču (routeru) ešte jedno AP.
Don_Pipino
Darca
Darca
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Don_Pipino »

Osobne s tym skusenosti nemam, ale pokial ide len o to vysielanie, nie prijimanie ako pise fikus, tak by s tym nemal byt problem. Pretoze v podstate, ty len tymi antenami udavas aky sil silny bude vysielaci signal, popripade akym smerom sa bude sirit. Podla mna to musi chodit.
Napísať odpoveď