A-Data Vitesta EE verzus Corsair XMS2

Témy týkajúce sa procesorov, pamätí, grafických kariet, harddiskov...

Čo preferujete ?

A-data Vitesta EE
5
71%
Corsair XMS2
2
29%

Celkom hlasov: 7

Luxo
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

A-Data Vitesta EE verzus Corsair XMS2

Príspevok od používateľa Luxo »

Zdárky, v základovke mám dvoch bratčekov ( 2x1 GB ) Corsair XMS2 a chcel by som im pridať nových kamošov.

Čo som sa díval na ceny, tak 2GB modul Corsairu teraz stojí cca 730kč

http://www.rychlyshop.cz/main.aspx?CLS= ... _ID=242096 ( áno, len jeden modul, jeden by som si chcel pošetriť pre ďalšie rozšírenie, ale to budí otázku ... nechať 1GB+1GB v dualchanneli a jednu 2GB v single ? )

Sranda je ale v tom, či radšej nedoplatiť stovku a kúpiť si A-data Vitesta EE vo verzii 4GB ( 2x2GB ) - potom by už som mal sloty zaplnené, dual (1+1 )+ dual ( 2+2)

http://www.rychlyshop.cz/main.aspx?CLS= ... _ID=223965

Ale chcem sa spýtať, či by sa medzi sebou nebili, a-daty majú nižšie časovanie a tak. Overclock CPU- samozrejme, takže hlavne preto sa to pýtam :) .
t0m4s3
Admin
Admin
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa t0m4s3 »

Otazka je skor naco clovek potrebuje 6GB pamati, ale to je tvoja vec. Ja by som isiel radsej do Corsairov, imho bude vacsia sanca na rovnake/podobne cipy ako tie co uz mas a z toho vyplyvajuca nizsia sanca na pripadnu nekompatibilitu.
brm
Darca
Darca

Príspevok od používateľa brm »

Ak Ti ide o dobré OC, tak predaj súčasné ramky a kúp len jeden pár 2x2GB.. buď Vitesty alebo XMS2.. obe sú dobré, nemal by si urobiť chybu s ani jednou značkou. Vitesty sú dobré cena/výkon, Corsair už má aj niečo do prestíže a značky.

Čím viac modulov máš v základnej doske, tým je PC menej stabilné.. nehovoriac o taktovaní. Niektoré dosky tiež majú limity.. síce píšu, že podporujú napr. DDR2 800MHz, ale podtým je poznámka, že pri zaplnení všetkých 4 slotov to ide iba 666MHz.. (pozri manuál k svojej doske)

Čiže čím menej modulov v kompe, tým lepšie.. pre stabilitu aj taktovanie.

Ak sa v žiadnom prípade nechceš vzdať súčasných XMS2, tak pri kúpe nových ramiek nemáš čo riešiť.. určite XMS2 kvôli lepšej kompatibilite..
:)
Luxo
Medium Star
Medium Star

nj, takže ten jeden XMS modul o velkosti 2GB ?

inak ja by som sa tých corsairiek aj zbavil ( myslím predal ) a kúpil XMS 2x2GB, lenže záujemcov na tie moje súčasné, hoc majú rok, asi nebude vaľa

no a ohladom dosky, tá moja je Gigabyte GA-965-GM S2 rev2.0.
ST1
King
King
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa ST1 »

Je jedno ktore kupis lisia sa iba cenou...ale odporucam ti precitat si tu clanky hned 3 o A-datach vitestach tam mas: http://www.extrahardware.cz/pameti
osobne by som bral a-data vitesta ramky ked uz mam 4x1GB v PC a slapu bez problemov aj po pretaktovani...
Luxo
Medium Star
Medium Star

len vieš, keď ja tam už mám tie corsairy, a aspoň v škole machrujem, čo to tam vlastne mám zapojené :D ( to je len poznámka )

No a len pre zaujímavosť, testoval si, kam sa ti najviac tie ramky pohnú ? Ja som mal 1000Mhz stabilne, na 1004 už to stabilné nebolo, takže s rezervou by som to nechal na 990Mhz ( teraz ich mám na 860Mhz, CPU [email protected], po zmene chladiča pojdem asi vyššie )
Napísať odpoveď