Ubuntu "spadlo" mi graficke prostredie ako to prav

Všetko ohľadom Linuxu...
skorec1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

Ubuntu "spadlo" mi graficke prostredie ako to prav

Príspevok od používateľa skorec1 »

Ubuntu "spadlo" mi graficke prostredie ako to pravit?

neviete amo mam opravit graficke prostredie?
Charger
Zablokovaný
Zablokovaný

Príspevok od používateľa Charger »

omg same problemy mate s ubuntu, vyskusajte kvalitnejsie distribucie napr mandriva, opensuse a pod.. ubuntu je hrba bugov
skorec1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

to je z tvojich skusenosti? alebo jeden hovoril ze... lebo padol mi na gnome commander :D
mal som to na notebooku a nejak mi to zamrzlo, tak som to nasilu vypol a potom to uz neslo...
Silent
Star
Star

Príspevok od používateľa Silent »

lol ubuntu je nejlepsi zaklad .jak spadlo tos mosel neco udelat ne?
skorec1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

no robil som si server na call of duty

a dal som pridavat balicky gcc(3.4, 3.5,3.6 atd...)

potom som stiahol toto:
http://icculus.org/updates/cod/gcc3-libs.tar.bz2

a nahral to do

Kód: Vybrať všetko

/lib
potom po casi mi cosi zamrzol system tak som ho nasilu vypol a potom mu uz nenaskocilo graficke prostredie, a ked davam opravit tak mi vypisuje ze nema nejake skubory lib.... graficke prostredie chyba...
q-parser
Professional
Professional
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa q-parser »

No v tom archive su zjavne nejako upravene kniznice pre gcc. Pravdepodobne nie su kompatibilne s binarkami, ktore ich vyuzivaju. Je blbe, ze si neodzalohujes to, co ides prepisovat, aspon si sa poucil do buducnosti. Skus tie original kniznice gcc odinstalovat, pripadne ich dodatocne vymaz rucne a skus nainstalovat znova.
Ako si to skusal opravit btw? To by ma zaujimalo.
tomPD
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa tomPD »

skusal si ked ti nabehne terminal zadat kdeinit, alebo startx ... stalo sa mi nieco podobne a po zadani kdeinit mi hadzalo chybu ze nemoze najst kniznicu libgcc...nieco v /lib/.../... , pozrel som sa do adresara kde ju hladal a ona tam bola, tak som skusal vsetko mozne aj nemozne. Nakoniec mi pomohlo to, ze som danu kniznicu, ktoru hladal proste natvrdo odmazal a potom to uz slo...skus uvidis...ale nezarucujem
skorec1
Expert
Expert
Kontaktovať používateľa:

dik za radu, do buducna uz budem vediet lepsie... nakoniec sa mi podarilo to tak ze som spustil system z CD a prepisal subory kde hlasilo problem, ale nakonieco som to ajtak cene preinstaloval...
ehm123
King
King

Príspevok od používateľa ehm123 »

2Charger: Súdiac podľa tvojích rečí si fakt "odborník".

Ubuntu dáva toľko peňazí do vývoja,takže určite je na tom lepšie ako ine distrá. Druhý dôvod prečo ubuntu je taký, že je strašne veľká komunita jeho používateľov,takže problémy sa riešia kúsok lepšie.

Ono vyskúšal som dosť distier debian,gentoo,fedora,mandriva,ubuntu.
Áno máš pravdu,ubuntu vo verzii 5.10 bolo fakt hrozné,ale situácia sa zmenila,dnes vložím inštalačné CD čko [troška dlhší boot,ale to kludne mohla spôsobovať moja mechanika] a po inštalácii a reštarte sa ma spýta či chcem propierarne ati ovladače [na akomkoľvek inom distre by ste riešili problém s jadrom a neviem ešte s čím,tu to boli tri kliknutia.] Tiež som na ubuntu nadával,ale momentálne si myslím,že je to najlepšie distro na desktop, na server samozrejme gentoo/debian :)

K téme: meniť libky neni práve najrozumnejší spôsob,skús sudo apt-get repair [niesom si isty neskusal som to].

CoD nič také nepotrebuje :)
slovy88
Light Expert
Light Expert

Príspevok od používateľa slovy88 »

Charger napísal:omg same problemy mate s ubuntu, vyskusajte kvalitnejsie distribucie napr mandriva, opensuse a pod.. ubuntu je hrba bugov
:D to tazko opensuse ma vyhodu ze je dotovane no nemyslim si ze by to bola kvalitnejsia distribucia, samozrejme to je subjektivny pocit kazdemu vyhovuje ina distribucia na kazdom pocitaci slape inac takze je tazke povedat kt. je lepsia no sudim to uz len podla toho ze ubuntu ma sirsiu komunitu a teda rychlejsi vyvoj vdaka tomu ze sa lahsie riesia bugy.
to ze mu to padlo na 99% nie je bug

//autoeditácia príspevku ( 13 Jan 2009, 23:22 )
warezman napísal:2Charger: Súdiac podľa tvojích rečí si fakt "odborník".

Ubuntu dáva toľko peňazí do vývoja,takže určite je na tom lepšie ako ine distrá. Druhý dôvod prečo ubuntu je taký, že je strašne veľká komunita jeho používateľov,takže problémy sa riešia kúsok lepšie.

Ono vyskúšal som dosť distier debian,gentoo,fedora,mandriva,ubuntu.
Áno máš pravdu,ubuntu vo verzii 5.10 bolo fakt hrozné,ale situácia sa zmenila,dnes vložím inštalačné CD čko [troška dlhší boot,ale to kludne mohla spôsobovať moja mechanika] a po inštalácii a reštarte sa ma spýta či chcem propierarne ati ovladače [na akomkoľvek inom distre by ste riešili problém s jadrom a neviem ešte s čím,tu to boli tri kliknutia.] Tiež som na ubuntu nadával,ale momentálne si myslím,že je to najlepšie distro na desktop, na server samozrejme gentoo/debian :)

K téme: meniť libky neni práve najrozumnejší spôsob,skús sudo apt-get repair [niesom si isty neskusal som to].

CoD nič také nepotrebuje :)
pravda si pamatam na starsie ubuntu :D dlho mi na HDD nevydrzalo nahradil ho Mepis bol fakt super skoda ze sa k nemu vratili az teraz myslim ze mu ta vyluka uskodi.
Napísať odpoveď