Aka je podla VAS Windows Vista...
-
Shark NX
Addict
- Kontaktovať používateľa:
Ohladom toho UAC.
Linuxaci tiez nenadavaju ze si od teba pyta kazdu chvilu heslo.
Ja XP uz nemozem ani citit a obdivujem este ludi ktory sa seru 4dni z hladanim ovladacov ... Modifikovanim registrov, prepisovanim ciest atd ... Len kvoli tomu ze tam nechcu mat Originalnu Vistu.
Na Vistu som si nenormalne zvykol, je to pre mna skvely system.
Ja XP uz nemozem ani citit a obdivujem este ludi ktory sa seru 4dni z hladanim ovladacov ... Modifikovanim registrov, prepisovanim ciest atd ... Len kvoli tomu ze tam nechcu mat Originalnu Vistu.
Na Vistu som si nenormalne zvykol, je to pre mna skvely system.
Ked ma niekto 2 GB RAM a namiesto Visty si hodi na notebook XP, tak sa tomu hovori totalna zadubenost, pripadne demencia.Shark NX napísal:...
Vista nie je o nic horsi system ako XP, ma zopar vylepseni a v podstate ziadne negativa oproti XP, len sa musi instalovat na novsie pocitace. (ale to tu bolo spominane uz xxxxxx krat)
-
Holubar
Darca
Ani Vista zase nejak dokonala nie je. Staci si dat do googlu napr "bluetooth headset problem vista" a trosku citat tie fora, kde sa to riesi, odporucam hlavne technet forum microsoftu, kde vidiet, ako su ludia z MS bezradni a problemy musia platat vyrobcovia zariadeni, ktori ich vsak vobec nesposobili. A to sa cele rozsiruje aj na BT pripojenie smartfonov, ja som s tym zabil asi vikend, kym som prisiel na to, ako vo Viste synchronizovat telefon cez BT, no aj tak to nejde stale na 100%, kdezto XP taketo problemy nepozna. XP je podla mna stabilny a vyladeny system, ktory urcite nesklame, ak su nan ovladace pre nove zariadenia.
-
Shark NX
Addict
Holubar suhlasim ale nechapem ludi ktory si napr. Kupia QuadCore, 4GB RAM (Je im jedno ze dojdu o tych 500MB-Hlavne ze to je DCH) k tomu Geforce 280 a ine nadupane komponenty. A samozrejme hodia tam Black Dark XP.
To mi pripada jak tankovat do 250k 2Litra TFSI 91Oktanovy benzin.
A nesuhlasim ze nieje kompatibilny zo zariadeniami. Vzdy ked som natrafil na HW ku ktoremu som nevedel najst ovladace stacilo pouzit funkciu Hladat ovadace Online a v priebehu 10Minut mi ich nasiel, nastavil a spojazdnil.
Ohladom toho BT no neviem ja si svoje BlackBerry synchronizujem cez BT ale neskusal som este WinMobile zariadenia. A telefonujem cez skype pomocou BT handsfree... Zapnem dam nastavit ako Headphone device a leti to.
To mi pripada jak tankovat do 250k 2Litra TFSI 91Oktanovy benzin.
A nesuhlasim ze nieje kompatibilny zo zariadeniami. Vzdy ked som natrafil na HW ku ktoremu som nevedel najst ovladace stacilo pouzit funkciu Hladat ovadace Online a v priebehu 10Minut mi ich nasiel, nastavil a spojazdnil.
Ohladom toho BT no neviem ja si svoje BlackBerry synchronizujem cez BT ale neskusal som este WinMobile zariadenia. A telefonujem cez skype pomocou BT handsfree... Zapnem dam nastavit ako Headphone device a leti to.
Nepyta si kazdu chvilu, len ked ide o zasah do systemu, instalacia programov do rootu, nastavenia, ktore maju vplyv na vsetkych uzivatelov atd. V linuxe si mozem nainstalovat program aj do domovskeho adresara a nema absolutne ziadny dosah na system ani jeho stabilitu, keby to bol aj zrovna daky vir, ci ina haved. Vlastne mozes mat "system" v systeme. Ale to je skor o celkovom navrhu systemu uz ako o UAC. Jednoducho, ja to mam vypnute uz, mi to viac liezlo na nervy ako by som mal pocit vacsieho bezpecia. UAC sa nemoze porovnavat s rootom v linuxe, ak im o to islo.Shark NX napísal:Ohladom toho UAC.
....
p.s.: Ale aby som nebol len pesimista, tak Vista ma navrch najma s ovladacmi. Uz nie je uplne, ale uplne zbytocne kliknut na Vyhladat ovladac cez device manager. Pri XP to nikdy nic nenaslo. Nikdy ber ako absolutnu hodnotu, pri Viste je to omnoho lepsie.
Tak mne raz aj XP naslo driver, na zvukovku
Njn ale raz za 5 rokov nieje ziadna slava...
Tiez uz pouzivam Vistu, dal som si ju na notebook a zvykol som si na nu, mam Ultimate 64bit a nikdy som nemal ziadny problem s kompatiblitou akehokolvek softwaru ktory som pouzival na XP. Celkovo si myslim ze Vista je uz velmi dobre odladeny system a je zbytocne downgradovat na XP.
Tiez uz pouzivam Vistu, dal som si ju na notebook a zvykol som si na nu, mam Ultimate 64bit a nikdy som nemal ziadny problem s kompatiblitou akehokolvek softwaru ktory som pouzival na XP. Celkovo si myslim ze Vista je uz velmi dobre odladeny system a je zbytocne downgradovat na XP.
-
krija
VIP
to je jednoznacne problem na strane MS. pokym tu nebola vista tak na serveroch MS nikdy ziadne ovladace tretich stran neboli. tato funkcia tam bola cisto len na okrasu, aby sa nepovedalo- celkom zbytocna.pato83 napísal:p.s.: Ale aby som nebol len pesimista, tak Vista ma navrch najma s ovladacmi. Uz nie je uplne, ale uplne zbytocne kliknut na Vyhladat ovladac cez device manager. Pri XP to nikdy nic nenaslo. Nikdy ber ako absolutnu hodnotu, pri Viste je to omnoho lepsie.
v takomto duchu o tom pojednavali v casaku PCWorld, ale respektujem tu gangyho "motyku"
-
Šu-Do
Redeemer
Windows Vista SP2 
zatial beta
zatial beta
-
triple
Guru wannabe
ja som sa dnes rozhodol že kúpim 4 GB ram cena tam vôbec neje vysoká napr: http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=11445204
a nainštalujem vistu a nechám ju tam viac ako pár dní.. prvý raz ked som ju skúšal s 1 Gb ram a 256-kou grafickou to bolo nič moc.. ted nedávno som kopoval novú grafickú takže je 512-ka a ked dokúpim ramku nemal by byť problém..
predsa treba si os čekovať čím skôr (ved už aký som bol nabúchaný v 98-čke hh - na xp som mal slabý počítač a kým som si kúpil "nový" pc tak som už bol v užívaní xp lama oproti ostatným)
edit//
pred tým som mal:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8224819
a ted túto:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=12367409
a nainštalujem vistu a nechám ju tam viac ako pár dní.. prvý raz ked som ju skúšal s 1 Gb ram a 256-kou grafickou to bolo nič moc.. ted nedávno som kopoval novú grafickú takže je 512-ka a ked dokúpim ramku nemal by byť problém..
predsa treba si os čekovať čím skôr (ved už aký som bol nabúchaný v 98-čke hh - na xp som mal slabý počítač a kým som si kúpil "nový" pc tak som už bol v užívaní xp lama oproti ostatným)
edit//
pred tým som mal:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=8224819
a ted túto:
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=12367409
Kód: Vybrať všetko
http://www.games.tiscali.cz/news/news.asp?id=30633&r=topCelkom nechapem, co chces. Tam je napisane, ze v pripade Visty s SP2 potrebujes dvojnasobok operacnej pamate ako pri XP, teda aspon 2GB. SP2 je stale beta, planovany termin vydania je februar 2009.nosooo napísal:tu uz pisu minimalne u visty SP2 a tak sa chcem spytat ci uz je ta SP2 normalne na stiahnutie,alebo stale je len beta verzia?dikyKód: Vybrať všetko
http://www.games.tiscali.cz/news/news.asp?id=30633&r=top
no to som chcel vediet o tom SP2,bo mi to nebolo jasne ci to uz vydali,alebo to je stale ako beta verziapato83 napísal:Celkom nechapem, co chces. Tam je napisane, ze v pripade Visty s SP2 potrebujes dvojnasobok operacnej pamate ako pri XP, teda aspon 2GB. SP2 je stale beta, planovany termin vydania je februar 2009.