Na linuxos.sk som zhliadol spravu o toolkite pre tvorbu malware. V originalnej sprave je tiez vyjadrenie PandaLabs, kde upozornuju, ze je mozne vytvorit virus v priebehu par minut, naklikat si akcie, no zaroven je velmi obtiazne zistit ich pritomnost na napadnutom stroji. Toto bude podla mna este velmi zaujimave, pretoze tu mame mladu generaciu "hackerov", ktori by bez tohto klikatka nikdy nic nestvorili. Kam to vsetko speje, aky to bude mat dosah na uzivatelov? Jedine stastie je, ze je to plateny softver, ale to len do chvile prvej kupy. Nemyslim si, ze je mozne v dnesnom svete ochranit daky softver pred kradezou. Uvitam nazory na tento produkt a co to zo sebou prinesie...... Najma, ked si s tym nevedia poradit zatial ani v PandaLabs a pravdepodobne ani v inych AV spolocnostiach.
Zdroj spravy: Securitywatch.com
Klikatko na tvorbu malware
Vies, na tvojich odpovediach sa mi najviac paci, ze mam zvacsa vzdy aspon o jednu nezodpovedanu otazku viac.chrono napísal:Ak je PandaLab firma, ktorá (okrem iného) predáva Panda antivírus, tak by som tie informácie bral s veľkou rezervou.
Navyše ak je ten malware hlúpy a potrebuje spoluprácu od človeka, na ktorého počítači sa snaží páchať nejaké problémy, tak sa to od normálneho programu ani nemusí dať odlíšiť.
Rozumiem, ako to myslis v tej druhej vete, len ta sprava na securewatch mi pripadala ako daky scenar z katastrofickeho filmu. Tak a to bol aj dovod na zalozenie temy. Na linuxos.sk sa k tomu stavali rovnako.
Dakujem za vysvetlenie, tentoraz bez dalsich otazok.chrono napísal:Výrobcovia antivírusových programov spolupracujú na získavaní vzoriek nových vírusov. Svojho času práve Pandu antivírus odtiaľ vyhodili, lebo robili rôzne zvláštne, neseriózne ťahy (a neviem o to, že by sa nejako v serióznosti prístupu zlepšili, takže sa ani nedivím, že sa snažia na seba upozorniť práve takým zvláštnym spôsobom).
Výrobcovia antivírusových programov spolupracujú na získavaní vzoriek nových vírusov. Svojho času práve Pandu antivírus odtiaľ vyhodili, lebo robili rôzne zvláštne, neseriózne ťahy (a neviem o to, že by sa nejako v serióznosti prístupu zlepšili, takže sa ani nedivím, že sa snažia na seba upozorniť práve takým zvláštnym spôsobom).