Keď končí všetka sranda...
-
hojko
Site Admin
- Kontaktovať používateľa:
Dovolim si odomknut tuto temu, kedze rad by som sa dozvedel este niektore informacie a rad by som si pockal na tie fotky...
Grim-Reaperka: Co je pre teba normalne auto, pretoze som dlho nevidel nadrz na kluc, uz sa s nadrzou na kluc auta nerobia, ale robi sa elektronicke zamykanie. Napriklad Fabiu este najdes aj na kluc, aj bez kluca, zalezi asi kedy bola vyrobena. Pozeral som sa na niektore auta, napriklad Mazda 6, Opel Meriva, Audi A6, Peugeot 607, Renault Megane, Opel Astra, Skoda Octavia, Alfa Romeo 159 Sportwagon..., to su moje skusenosti a este kamarata, ktoreho som sa teraz v takuto neskoru nocnu hodinu pytal na to. Takze to vidim tak, ze vacsina aut sa dnes robi bez nejakeho zamykania na kluc, robi sa len elektronicke zamykanie, pripadne zamykanie poklopu, ktory je potrebne otvorit kombikom (ako napriklad niektore Fabie). Dufam, ze v sobotu sem potom hodis tie fotky, rad sa pozriem na ne. A ak privarenie brzd povazujes za "opravu", tak dakujem pekne, nechcem ani len vidiet co budes v sobotu vystrajat.
JV: Je uplne nepodstatne na com jazdim a ci vobec auto mam, v tejto teme sa vobec nejedna o mna.
Grim-Reaperka: Co je pre teba normalne auto, pretoze som dlho nevidel nadrz na kluc, uz sa s nadrzou na kluc auta nerobia, ale robi sa elektronicke zamykanie. Napriklad Fabiu este najdes aj na kluc, aj bez kluca, zalezi asi kedy bola vyrobena. Pozeral som sa na niektore auta, napriklad Mazda 6, Opel Meriva, Audi A6, Peugeot 607, Renault Megane, Opel Astra, Skoda Octavia, Alfa Romeo 159 Sportwagon..., to su moje skusenosti a este kamarata, ktoreho som sa teraz v takuto neskoru nocnu hodinu pytal na to. Takze to vidim tak, ze vacsina aut sa dnes robi bez nejakeho zamykania na kluc, robi sa len elektronicke zamykanie, pripadne zamykanie poklopu, ktory je potrebne otvorit kombikom (ako napriklad niektore Fabie). Dufam, ze v sobotu sem potom hodis tie fotky, rad sa pozriem na ne. A ak privarenie brzd povazujes za "opravu", tak dakujem pekne, nechcem ani len vidiet co budes v sobotu vystrajat.
JV: Je uplne nepodstatne na com jazdim a ci vobec auto mam, v tejto teme sa vobec nejedna o mna.
Tak mi to nedalo, lebo nadrz na kluc ani nepamatam, kedy som videl ALE
http://www.cars-directory.net/pics/daew ... 0_orig.jpg
tu vyzera, ze ma
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ico_hl.jpg
tu uz nie ...
Ja som si to tu inac prvy krat cital a som si hovoril, ze ako dost sux s takymi spoluziakmi ale jak som to tu precital. Ako je to sice Tico, ale tak snad si si nerobil karoseriu z papiera, auta sa vacsinou nerobia na styl domcek z kariet, co sa zosype pri jemnej manipulacii.
Ale ked uz jedneho kamarata ides vysat z penazi, tak by si mu mohol prisit rovno aj tie zozvarane brzdy podla mojho a zadarmo si zrenovovat trosku auto.
http://www.cars-directory.net/pics/daew ... 0_orig.jpg
tu vyzera, ze ma
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/c ... ico_hl.jpg
tu uz nie ...
Ja som si to tu inac prvy krat cital a som si hovoril, ze ako dost sux s takymi spoluziakmi ale jak som to tu precital. Ako je to sice Tico, ale tak snad si si nerobil karoseriu z papiera, auta sa vacsinou nerobia na styl domcek z kariet, co sa zosype pri jemnej manipulacii.
Ale ked uz jedneho kamarata ides vysat z penazi, tak by si mu mohol prisit rovno aj tie zozvarane brzdy podla mojho a zadarmo si zrenovovat trosku auto.
-
wolodo
Professional
Daewo "TICO-(kot)" tak ho volam ja a par kamosov je v poho auticko, taka krabicka na pobavenie. Sice sa to asi vytvara ku kazdym autam, ale k takymto si obzvlast clovek vytvori vztah+ked je jeho prve a dokonca vlastne.
Pevne verim ze bude len hadica niekde prasknuta alebo povytiahnuta z vane nadrze, hadam nic zlozite, vela stastia
Pevne verim ze bude len hadica niekde prasknuta alebo povytiahnuta z vane nadrze, hadam nic zlozite, vela stastia
-
Grim
Darca
Novému autu som ešte netankoval, takže neviem. Ja to mám ručne na páčku s lankom, ktorá otvára len poklop. Ak máš o fotky záujem tak samozrejme, nieje problém.hojko napísal:Dovolim si odomknut tuto temu, kedze rad by som sa dozvedel este niektore informacie a rad by som si pockal na tie fotky...
P.S. Ani neviete čo som na tých brzdách prizváral tak na vašom mieste by som o tejto oprave už nediskutoval.
-
Grim
Darca
Nemohol by som tu konečne položiť fotografie toho poškodenia. Jasne som napísal že to budem robiť až v sobotu. Dnes je štvrtok. Medzitým je ešte jeden deň - piatok. Takže ak tu v nedeľu ráno nebudú, môžeš sa ozývať.erytrocyt napísal:Takže si to ujasnime. Tebe spolužiaci poškodili palivovú hadičku? Lebo ak áno, kamarát, v takomto aute je výmena otázkou desiatich minút. Mohol by si tu konečne položiť fotografie toho poškodenia, nech sme v obraze?
A dnes mi spolužiak (ten čo mi nezaplatil) objasnil, ako to auto držali - nie za nárazník, ako mi bolo v pondelok povedané...ale za podbehy - presne na tom mieste kde sa nachádza tá hadička. Keď má niekto zníženú schopnosť predstavivosti tak odfotím aj to, ako to dvíhali.
-
wolodo
Professional
co si na tom neviete predstavit?... jednoducho je tam prirobena hadica k blatniku v ktorom je diera (viecko) na benzin ktora mieri do nadrze, ked s tym niekto manipuloval bohvie ako bola uchytena hadica (ak nebola len jednoducho nasadena), bohvie v akom stave bola... a ked dakto natankuje plnu a benzin zblnkota v nadrzi a prelieva sa zo strany na stranu tak dokaze vytiect dobre mnozstvo... fotky si pozrem len zo zaujimavosti 
-
Grim
Darca
áno, máš pravdu. Všetko som si to len vymyslel.hojko napísal:Na prvom obrazku jasne vidim, ze to dvihanim nemohli poskodit, pretoze ta hadica je dostatocne daleko.
Veď píšem že to nemuselo byť presne tak. Ja som tam nebol, ja som to nevidel, nemôžem ti to ukázať presne na milimeter. Len viem že to dvíhali za podbeh. Na ktorom mieste to držali a akým spôsobom neviem. A aj keby to nespravili oni, aspoň sa naučia že cudzie auto nieje na hranie. A teraz by si to už mohol zamknúť.
hojko, ale tiež nemôžeš vedieť, či to auto "iba" zdvíhali alebo ako ho vôbec zdvíhali...Veď niektorý mohol možno zavadiť o tú hadičku, keď ho chytal a mohol ju pritom trochu roztrhnúť, a tak z nej vytekal benzín pri tankovaní. Je to síce málo pravdepodobné, ale keď to tu Grim-Reaperka takto rozpísal, tak si je na 99% istý, že to boli oni, a preto sú aj hlavní podozriví. Je ale tiež možné, že sa roztrhala alebo porušila iba predtým a oni s tým nič nemajú, ale nemali robiť chu****...
-
hojko
Site Admin
Pilifo: Pozri sa este raz na ten prvy obrazok a skus odhadnut ako daleko je ta hadica od blatnika, kolko centimetrov to je a ake dlhe prsty ma tak v priemere clovek s tym, ze tie prsty zahnes az pod blatnikom??? Dociahol by si vobec na tu hadicku a ak ano, tak by si ju mozno tak nechtami dokazal poskrabkat, viac asi nie. A chces mi povedat, ze taka hadica je z tenkeho materialu, ktory sa pri dotyke s nechtom poskodi??? Preco je potom umiestnena hned nad kolesom z ktoreho frka blato, strk a v horsom pripade aj kamienky, sneh, lad, cestna sol..., ked sa moze tak lahko poskodit???
kazde auto ma nejake body za ktore smie byt dvihane, a akekolvek dvihanie mimo tychto spevnenych bodov, moze viest k deformaciam, ohybom a pod. Viem si zivo predstavit, ako sa na tom aute, pruzne prehybaju plechy (kludne aj vnutri) pri zdvihani. Staci, ze je hadicka pevnejsia (imho asi aj hej), tak jeden taky prehyb moze znamenat povysunutie/prasknutie v mieste, kde je pripojena.
Daewoo tico nepatri k zvlast pevnym a masivnym autam, tak nechapem preco sa to tolko spochybnuje (kto chape, moze mi to polopate vysvetlit)
Ste si tu z neho spravili fackovacieho panaka ci co. Riesia sa tu daleko debilnejsie problemy uzivatelov, a ked sa najde niekto kto sa potrebuje poradit so svojim serioznym problemom, tak ho div neukamenujete
drzim palce, nech to dobre dopadne.
Daewoo tico nepatri k zvlast pevnym a masivnym autam, tak nechapem preco sa to tolko spochybnuje (kto chape, moze mi to polopate vysvetlit)
Ste si tu z neho spravili fackovacieho panaka ci co. Riesia sa tu daleko debilnejsie problemy uzivatelov, a ked sa najde niekto kto sa potrebuje poradit so svojim serioznym problemom, tak ho div neukamenujete
drzim palce, nech to dobre dopadne.
-
wolodo
Professional
hmm cakal som ze ta hadica bude kratsia a menej pruzna podla fotiek by som skor povedal ze s nou manipulovali
Hojko ruku popod blatnik neni poblem dat po laket a chytit hadicu moze to byt tak nanajvys 25cm od blatnika,
Len daj info ze co bolo s hadicou ci to bola poskodena pri uchyte alebo niekde inde hm?
Hojko ruku popod blatnik neni poblem dat po laket a chytit hadicu moze to byt tak nanajvys 25cm od blatnika,
Len daj info ze co bolo s hadicou ci to bola poskodena pri uchyte alebo niekde inde hm?
-
Grim
Darca
ako vidíš bola celá od blata, čo mi sťažovalo manipuláiu s ňou. Radšej som ju nevyťahoval, aby sa mi do nádrže náhodou nedastali nečistoty a nechcel som riskovať že by som ju nedokázal nastoknúť naspäť. Skúšal som či nieje zlomená, ale nebola. zozadu byť zlomená nemôže, lebo to by som potom nemal od benzínu polovicu kolesa. Som toho názoru že buď je prasknutá niekde vnútri podbehu, kam sa ja nedostanem, alebo len povysunutá. Slúsil som ju zasunúť naspäť, veľmi sa nehýbala, tak uvidím pri daľšom tankovaní. Skúšal som aj sondovať so šrobovákom v nalievacom otvore, či sa mi niekde nezapichne do diery. Ale nič podstatné som nezistil.wolodo napísal:hmm cakal som ze ta hadica bude kratsia a menej pruzna podla fotiek by som skor povedal ze s nou manipulovali
PS: žiadam o zamknutie tejto témy. Hojko, ja viem že mi chceš robiť napriek, tak ju pre mňa za mňa nechaj aj odomknutú. Uživaťeľov žiadam aby do tejto témy už neprispievali. Považujte ju za uzamknutú. Za pochopenie ďakujem.