vyroba NaOH
mne raz praskla mega ... prsty mi drzali na vlsku.. odvtedy si davam bacha
a co sa tyka toho triperoxidu, my sme s tym racej nerobili nic.. uz ket sa to vykrystalozvalo sme hodili celu flasu
alebo sme po tom strelali vzduchovkou
.. ja bych to nepremyval ci co
je to nestale az strach
staci trocha vyssie trenie 
-
gego
Light Professional
- Kontaktovať používateľa:
no normalne harnec z glazurou ti nezozere .... das oleum 98 % h2so4 + hno3 = nitracna zmes pomery v akom sa davaju sem nedam lebo sa chlapci doje*** doma ... je to citlive na otrasy a na prach co ti spadne do hrnca vtedy explosion ... aeste na jednu vec som zabudol klasicky toulen pre fetakov z tesca ..... na silvestra som bol z tym co som vyrobil najhlucnejsi ....... nabuduce mozem dat navod ako doma vyrobit kyanid pripadne ucelove pestovanie klobasovej plesne koli butulotoxinu hahahahanadl napísal:Toto je gól tak toto som ešte nepočúl, dúfam že si nerobil ako hovoríš nitráciu toluenu to je výroba TNT. Prosím ťa ako si to robil? Ale si celý keď tu ešte píšeš.Nechápe že ti nevypadlo dno hrca od nitreátu.
![]()
![]()
jak sa ti budem smiat, ked ta botulotoxin zabijegego napísal:no normalne harnec z glazurou ti nezozere .... das oleum 98 % h2so4 + hno3 = nitracna zmes pomery v akom sa davaju sem nedam lebo sa chlapci doje*** doma ... je to citlive na otrasy a na prach co ti spadne do hrnca vtedy explosion ... aeste na jednu vec som zabudol klasicky toulen pre fetakov z tesca ..... na silvestra som bol z tym co som vyrobil najhlucnejsi ....... nabuduce mozem dat navod ako doma vyrobit kyanid pripadne ucelove pestovanie klobasovej plesne koli butulotoxinu hahahaha
-
gego
Light Professional
dobre jak chces ty stale zijem a mal som ho vyrobeny doma ... neboj a stale zijem a viem ake ma ucinky ..ades napísal:jak sa ti budem smiat, ked ta botulotoxin zabijelen tak pre predstavu, vies ake ma ucinky? staci vdychnut a si na mieste mrtvy. pre zaujimavost: smrtelna davka je 0,1ng/kg cloveka, pre cele ludstvo by stacilo 39g. a neviem preco, ale mam strasneho tusaka, ze polovica ludi si vymysla
-
mehmed
Darca
onéé, ja ešte ku tomu hydroxidu, pre ktorý bola založená táto téma. Ja som ho doma robil obyčajnou elektrolýzou slanej vody, len jedna elektróda bola uhlíková - obyčajný uhlík na kreslenie, nepamätám si už ktorá, ale asi katóda.
Prečo by to malo fungovať? Lebo, jasne sa mi tam vylučoval aj vodík - ten som priebežne pálil zápalkami
a tiež aj chlór, lebo ten som zasa zreteľne cítil nosom. Logicky museli ostávať v roztoku katióny sodíka [keď opomenieme to, že ak aj náhodou na katóde dostal nejaký atóm sodíka elektrón a vylúčil sa na nej, tak sa späť rozpustí vo vode]- preto ti ostane roztok hydroxidu. Je na tebe, aké napätie a prúd do toho pustíš, ale radšej nie 220.. 
Z roztoku zasa dostaneš hydroxid odparením vody - čo asi budeš musieť veľmi kvalitne odpariť, keďže hydroxid sodný veľmi dobre viaže vodu a vzdušnú vlhkosť.
Síce to asi nebudú také pekné šupinky, aké dostaneš v obchode, ale bude to tvoje vlastné. No. ale aj tak by som si to na tvojom mieste radšej kúpil.
Prečo by to malo fungovať? Lebo, jasne sa mi tam vylučoval aj vodík - ten som priebežne pálil zápalkami
Z roztoku zasa dostaneš hydroxid odparením vody - čo asi budeš musieť veľmi kvalitne odpariť, keďže hydroxid sodný veľmi dobre viaže vodu a vzdušnú vlhkosť.
Síce to asi nebudú také pekné šupinky, aké dostaneš v obchode, ale bude to tvoje vlastné. No. ale aj tak by som si to na tvojom mieste radšej kúpil.
a svieti si plutoniom.Ujo Marky napísal:Nespis nahodov na vankusi z Francia?
![]()
gego: nic v zlom, ale nejako mi nie su po srsti tvoje prispevky, castokrat mam pocit, ze mas nieco nastudovane, ale vymyslas si, ze si to robil, mas to atd. ako dobre, uznavam, konzervy s botulotoxinom sa vyskytuju. ale ze by si si doma nejake clostridium botulinum pestoval... rovno povedz, ze rusi a americania su tvoji hlavni odberatelia a s cinou teraz rokujes
-
Stoporko
VIP
to že si niekto vyrobil NaOH doma na kolene
je to možné, no dosť pochybujem, že dotyčný má doma funkčnú diafragmu a ortuť. To už skôr budem vo vani do hrnčeka dávať šupinky sodíka do vody... bude mi to trvať mooore dlho a jeho koncentrácia bude biedna, no to je aspoň reálny spôsob... zajtra mám z anorganiky zápočet 
-
gego
Light Professional
ano je to normalna vec kationy sodika ty ostavaju rozklada sa voda respektive hydroxionovy kation h3o+ z neho sa odstepuje vodik tym klesa ph.( ale ked nemas diafragmu hydroxid je tam len malu chvilu o tom neskorej )Ja som ho doma robil obyčajnou elektrolýzou slanej vody
bola to anoda na nej sa vylucuje chlor keby bola z ineho materialu okrem platiny ( ta je najlebsia ) kov by sa rozpustal na prislusny chorid ... katoda moze byt aj zelezna najlebsie nerez aby nehrdzavelalen jedna elektróda bola uhlíková - obyčajný uhlík na kreslenie, nepamätám si už ktorá, ale asi katóda.
zostane ti sakramensky maglajz ....preto ti ostane roztok hydroxidu. Je na tebe, aké napätie a prúd do toho pustíš, ale radšej nie 220..
Hmotnosť látky vylúčenej na elektróde je priamo úmerná elektrickému náboju ktorý preniesli ióny pri elektrolýze. Q= I krát delta t
m = A.I.t , kde m je hmotnosť vylúčenej látky, A je elektrochemický ekvivalent látky, I je elektrický prúd, t je čas
alebo tiež
m = A.Q, kde Q je elektrický náboj, ktorý prešiel elektrolytom
Hmotnosti látok ( radikálov ) vylúčených pri elektrolýze tým istým nábojom sú chemicky ekvivalentné.
F je Faradayova konštanta F = 9,6481 . 104 C.mol−1 a z je počet elektrónov, ktoré sú potrebné pri vylúčení jednej molekuly (napríklad pre Na+ -> Na je z = 1, ). z toho vypliva ze jeden moj latky sa uvolni co pre sodik ako zlozku kuchynskej soli 1 mol = 22,98976928g
pricom plati ze
1C-------3600 mAh
96481 --------x
x=347331600 mAh pre lebsie chapanie je to 347331,6 Ah pre tych co maju auta to znamena ze pre to aby sa rozlozilo 100 g soli treba do tla vybit dajme tomu klasicke 45 ah baterky do skodovky presne 7718 bateriek aby sa uvolnilo dane mnostvo sodika zo soli .... cize je to narocny energeticky proces ..... napetie na to vplyv nema ( iba rozdiel redox potencialu zakladnej 0vej hodnote vodikovej elektrody pre ktory ma sodik +0,82V cize ked stupne napetie nad tuto hodnotu elektrolyza zacne prebiehat ... dolezity je prud a prudova hustota ... ja som to robil trafozvarckou ...bubliny jak keby ze do toho fukam slamkou ...
hm blbost hore som ti vypocital kolko prudu na to treba ( zalezi od soli ale pomer si mozes spravit ja som to vyratal pre teoreticke mnozstvo bez strat pritom ucinost elektrolizy je asi 70 -80 % zvysok sa meni na teplo a to som zabudol povedat ze samostatny chlor ma svoju rozpustnost vo vode kde vznika kyselina chlorna ( chlorovana voda, voda na kupaliskach ) kedze je tam pritomny hydroxid sodny ( ako si uz povedal ) rekcia prebieha podla tejto rovniceZ roztoku zasa dostaneš hydroxid odparením vody - čo asi budeš musieť veľmi kvalitne odpariť, keďže hydroxid sodný veľmi dobre viaže vodu a vzdušnú vlhkosť.
HClO +NaCl --------- NaClO + H2O konecnym produktom co vysusis nieje hydroxid sodny ale roztok chloridu sodneho ( ktory ostal ) + chlornan sodny ( klasicke savo wc ) pomery su asi 80 /20 sol a savo
zalezi ale ako dlho ju robis .... dalsia vec pri prekroceni teploty roztoku nad 60 stupnov a miernom okysleni kyselinou sirovou vznika namiesto naclo NaClo4 co je chloricnan sodny klasicky travex ktory pri zmiesani z cukrom skrobom hladkou mukou robi bada bada bum ..... tolko dnesna hodina chemie a idem pokurit ...
to : ades mam vystudovanu chemiu a mam 3 roky prax v obore robil som v chemosvite laboranta toto co tu pisem je bezna prax po pracovnej dobe kedze je tam vybaveny labak .... neboj z cinou nerokujem a amerika biologicke zbrane odmieta ale mozem zacat dodavat tebe .... daj adresu poslem ti vzorku rosypanu v listovej bombe ... ps: neotvaraj na stanici chcem sundat len teba hahahah
-
mehmed
Darca
pozri sa. dobre, asi to nefunguje, použil som svoju chemickú logiku, ktorá ma doteraz ešte nesklamala. Ale práve ona by mi povedala, že základné suroviny sa kupujú vyrobené a nevyrábam si ich.
Keď si taký múdry, že tu píšeš chemické slohy a vzorce, ktoré sú fakt triviálne (nikdy v živote by som podľa faradayovho zákona v chémii nič nepočítal), naozaj nechápem, prečo si pýtaš od ľudí návod na výrobu NaOH, keď si ho môžeš kúpiť ak nie v drogérii, tak v obchode, kde to jednoducho majú.
keď si už taký chemik a študoval si... omg, no spam jednoducho
Keď si taký múdry, že tu píšeš chemické slohy a vzorce, ktoré sú fakt triviálne (nikdy v živote by som podľa faradayovho zákona v chémii nič nepočítal), naozaj nechápem, prečo si pýtaš od ľudí návod na výrobu NaOH, keď si ho môžeš kúpiť ak nie v drogérii, tak v obchode, kde to jednoducho majú.
keď si už taký chemik a študoval si... omg, no spam jednoducho
Re: vyroba NaOH
zdarvim manici chcel by som sa spytať ako vyrobyť booom s umelim hnojivom + nafta , som trochu neisty kedže všade kam kliknem tak vyhodi skopirovany recept nejakeho typka (Zloženie: Noviny Vata Nafta Umelé hnojivo (s obsahon KNO3) Spravte z novín kornút, a naplnte ho hnojivom. Navrch položte vatu a namocte ju v nafte. A teraz utekajte tak rýchlo ako viete. ) no a toto je všade s tohoto receptu my pripada ako keby tie dve zlučeniny spolu reagovali k vybuchu a teda sa pytam či je tam potrebna (iskra ) alebo odpalenie rozbuškou alebo ako to teda je ... bo takto sa mi to zda neuplne :::: tak vam moc dakujem vopred
-
Stoporko
VIP
Re: vyroba NaOH
mehmed - čo budeš robiť v situácii, keď základné suroviny proste v obchode dostupné nebudú? Vrátime sa do čias alchymistov a budeme variť vysušené netopierie krídla pri splne mesiaca? 
-
qwerty-xyz
Re:
GEGO ????? nesiel by si niekedy vonku? ako smrtelne VAZNE!!!!
........ do popradu to az tak daleko zase nemam ....
mimo ineho aj tak by osm chcel vediet kde sa da zohnat sodik, tak ho hodit do nejakej opustenej nadrze kde nikoho siroko daleko niet, si myslim ze ako granat by to prdlo urcite .....
mimo ineho aj tak by osm chcel vediet kde sa da zohnat sodik, tak ho hodit do nejakej opustenej nadrze kde nikoho siroko daleko niet, si myslim ze ako granat by to prdlo urcite .....
Re:
drbnut kus cisteho sodika do vody neni moc dobry napad pokial nechces robit ohnostrojbolek napísal:2 Na + 2 H2O → 2 NaOH + H2 Išlo by to takto, lenže neviem, kde by si zohnal sodík.
Na2CO3 + Ca(OH)2 → 2 NaOH + CaCO3 No toto máš výrobu z tej sódy, lenže zase neviem, kde zohnať hydroxid vápenatý. Skús sa popýtať vo farby - laky alebo niečo podobné. Viem, že tam predávajú takéto veci, ale skôr také bežnejšie ako kyseliny atď.
//navyše tá prvá reakcia je strašne reaktívna...