Rozdiel medzi VISTA 64bit a VISTA 32bit

Informácie o software, ankety...
Peter007
Light Expert
Light Expert

Rozdiel medzi VISTA 64bit a VISTA 32bit

Príspevok od používateľa Peter007 »

Prosím Vás aky v týmito VISTAMI rozdiel. Napriklad rychlost, hratelnost hier alebo spolahlivost... Ktorú by ste odporúčali, keď môj laptop podporuje 64bit.
davo2006
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa davo2006 »

ked podporuje tak 64bit...aspon su vyuzite oba jadra
galleon
Medium Star
Medium Star
Používateľov profilový obrázok

Príspevok od používateľa galleon »

32 zobere max 3GB ram
64 vie pracovat aj zo 4GB ram a viac
KoCi
Darca
Darca

Príspevok od používateľa KoCi »

spytaj sa najprv tvojho laptopu, ci papa hry :) ale inac vo vseobecnosti rozdiel pre bezne pouzitie nebude ziaden, maximalne tak o 5GB zabrateho miesta na disku viac oproti 32 bitovej verzii :)
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa --==[ RA ]==-- »

Na 64bit Vistu nainstalujes len licencne ovladace, tie ktore niesu licencovane MS tak mozno budu problemy. A ako bolo povedane 32bit zoberie cca 3.3GB RAM a 64bit 4GB a viac. Zalezi to od toho aky mas NB. A niekde som cital raz ze 64bit su vseobecne lepsie na hry, zevraj idu sviznejsie ale to neviem, treba skusit iba.
Sheep
Addict
Addict

Príspevok od používateľa Sheep »

mam taku OT otazku? co sa da takeho robit na notasi zeby musel mat viac ako 3GB ram? nepoviem stolny komp pre nejaku profesionalnu robotu nenazranu ramkou, ale notas na bavenie sa... :?
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

No presne to iste do s desktopom, niektory ludia ked maju vela penazi tak ich vrazia do ultra vykonneho NB s SLI grafikami, quadcore procakom 4GB+ RAM. Samozrejme taketo NB su riadne tazke a materka im vydrzi ani nie hodinu. Su to NB pre hry a aj pre narocnu pracu ak ich majitel potrebuje PC na cestach napr.
Gothar
Moderátor
Moderátor

Príspevok od používateľa Gothar »

davo2006 napísal:ked podporuje tak 64bit...aspon su vyuzite oba jadra
Obidve jadra vyuzije aj XP :)
Skor som sa pri 64 bitovej verzii stretol s problemami pri zhanani 64b verzii mojich oblubenych programov, vacsinou take ani nie su, takze idu aj tak v 32b mode a lepsi vykon sa teda nedostavi.
Jedina vyznamna vyhoda je asi naozaj iba v tej RAMke.
Shark NX
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Shark NX »

--==[ RA ]==-- napísal:No presne to iste do s desktopom, niektory ludia ked maju vela penazi tak ich vrazia do ultra vykonneho NB s SLI grafikami, quadcore procakom 4GB+ RAM. Samozrejme taketo NB su riadne tazke a materka im vydrzi ani nie hodinu. Su to NB pre hry a aj pre narocnu pracu ak ich majitel potrebuje PC na cestach napr.
Ked ma ten Notebook uz taku Konfiguraciu tak ma Na to prisposobenu aj Bateriu ...
Minimalne 1h vydrzi urcite ... Toshiba Herny notebook pojde na plnom vykone 1:40 z 9 Clankovou Baterkou z 12Clankovou cca 2:10 atd ...

A nejde o to ci nemas co z peniazmi ale Napr ja som chcel Vykon aj Mobilitu ... Sak nebudem vlacit 15kg Tazky komp hore dole
--==[ RA ]==--
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

To akoze mas taky vykonny NB? Ked je NB cim vykonnejsi tym musi mat vykonnejsiu baterku, pravda co hovoris ale s tym ide hore aj hmotnost a to dost velmi, som videl NB z SLI nazovo a ked som sklopil display bol hruby ako 2 klasicke NB na sebe, a keby som ho mal nosit tak by mi asi ruka odpadla. Proste daco hrozne. A na cenu sa ani nepitaj...
vilko
Light Professional
Light Professional

Príspevok od používateľa vilko »

Shark NX napísal:Ked ma ten Notebook uz taku Konfiguraciu tak ma Na to prisposobenu aj Bateriu ...
Minimalne 1h vydrzi urcite ... Toshiba Herny notebook pojde na plnom vykone 1:40 z 9 Clankovou Baterkou z 12Clankovou cca 2:10 atd ...

A nejde o to ci nemas co z peniazmi ale Napr ja som chcel Vykon aj Mobilitu ... Sak nebudem vlacit 15kg Tazky komp hore dole
lebo 12 clankova bateria je rozmerom a vahou skutocne zanedbatelna........... :D
roy
Amateur
Amateur

Príspevok od používateľa roy »

Ja som mal problem nainstalovat do64bit KERIO aj PINNACLE. Vzdy vytuhol.
cORP.
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa cORP. »

jendoducho povedane ak si len uzivatel a predpokladam ze nemas viac ako 3gb ram tak si daj 32bitovu verziu a mas pokoj ak mas viac ram daj 64bit a zmier sa s tymi ovladacmi :)
miki690
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa miki690 »

davo2006 napísal:ked podporuje tak 64bit...aspon su vyuzite oba jadra
Ale nehovor :-) skus nad tym porozmyslat... vista aj 32 bit vysla v case ked uz aj 32bit XP-cka v pohode bezali na 2 jadrach, myslis ze by vista spravila taky skok spet ? ;) Akurat ako bolo vyssie spominane 32bit windows nerozozna viac ako 3GB RAM a so 64 bit je problem s kompatibilitou driverov a programov (ako ... problemy s kompatbilitou su aj na 32 bit viste :-/ och ... skoda ze moj NB bol dodavany s vistou a legalne XP nemam :-( som zvedavy co spravi SP1 s tou vistou, ale mam pocit ze do vtedy to budem musiet aspon raz preinstalovat ... vdaka bohu ze mam aspon linux :P sorro za kusok OT )
KoCi
Darca
Darca

aky problem co za problem? :) s modernym HW a nie zastaralymi verziami SW veskery zadny... Problem vidim skorej v uzivateloch ktori az prilis vela citaju "odborne" diskusie na tuto temu, a na zaklade toho este viac pisu. Uz mi cele tie famy o viste pripadaju ako smiesny HOAX.

Vistu pouzivam od aprila 2007, prvy mesiac to bola 64bit, potom som ju kvoli jednemu SW musel preinstalit na 32bit.. Zaciatkom februara som o5 nahodil 64bit a nebudes mi verit - vsetko ide jak ma.. Teda okrem nejakych smiesnych utilitiek (napada ma CoreTemp) aj to len preto, ze nemaju podpisane ovladace od MS, co je u 64bit nutnost (kym si teda tuto nutnost nevypnes, ale radsej sa bez takejto "uzitocnej" utilitky obidem :))

Problem by som nevidel uz ani v ovladacoch. MS totiz certifikuje ovladace pre vistu len ak su pre obe verzie - 32 aj 64bit. Takze vsetko co ma regulernu podporu pre Vistu 32bit ma zaroven aj podporu pre Vistu 64bit. Hovorime samozrejme len o ovladacoch, SW ako taky je trosku ina kapitola, ale kedze v 64bit systeme nie je problem emulovat 32bit rozhranie (a cuduj sa svetu, nic nie je poznat), tak je nekompatibilny len taky SW, ktory bol napisany vyslovene len pre konkretny starsi OS s odvolavkou na jeho konkretne sucasti - toto ale nie je problem visty, ale softveru konkretneho. Treba sa poobzerat po novsej verzii.
NuSuey
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa NuSuey »

ano presne tak ako koci som spokojny s vistou..

mam slusny NB a tak vista ide dobre..

spomeniem zopar veci ktore sa mi nepacia na ostatnych os:

xp 64bit = zamrzal mi, ked som nemal NB zapojeny na siet, pocas gejmenia.. takmer stale..
linux = okrem toho, ze mi nenabehne vzdy wifi a musim znova a znova davat "sudo make install" ma linux otrasne ovladace pre ATI - ak by to bolo inak - hned sa vykaslem na microsoft.. dokonca, najnovsie ovladace od ATI - mi idu OVELA OVELA horsie ako predosle, v glxgears mam ZALOSTNE male frameraty :(

cize vyhrava 64bitova Vista.. ide vsetko ako ma.. v malom priklade napriklad mi World of Warcraft ide lepsie (FPS) ako na XP s rovnakou verziou ovladacu .. ale testnem to este pri 8.2ke..

(inac, sp1 na vistu uz mam nainstalovany)
KoCi
Darca
Darca

Hulkm
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hulkm »

to KoCi: diky za dobry clanok
k teme: k viste som sa prvy krat dostal na novom NB a od tedy mi je uz xp proti srsti...uplne mi sadla a na NB s vykonom neni problem tak slape ako ma ... najprv som mal x64 ale teraz mam x86 sprava sa to tak isto takze neni problem aj ked asi 64 bola najlepsia....skusal som aj xp koli zvysenie vykonu hlavne v hrach ale nedopadlo to velmi dobre...xp a moj NB nejdu spolu mrzlo to, padalo....mozno to bolo aj tym ze NB bol primarne na vistu a xp ovladace boli az o dost neskor dorabane a asi nebudu vyladene..... takze na desktope xp lebo vista by asi nesla a na NB vista som spokojny....este uvidim aky bude SP1 na vistu :D
zvonenie33
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa zvonenie33 »

Mam Vistu 32 bit a 2x2GB RAM. Vista mi tvrdi ze mam len 2 GB. Z toho co som tu doteraz cital som to pochopil tak ze ak mam viac ako 3 GB tak i to naviac nevyuzije. Alebo musim miesto 2GB kupit 1GB?
hitman
VIP
VIP

Príspevok od používateľa hitman »

chcem sa spytat mam ntb a tam je s nim uz original nalepka pre Vistu 32bit Home premium cz...rozmyslal som ze dam tam Vistu 64 home premium eng...da sa pouzit to licencne cislo na tuto verziu?
Napísať odpoveď