Zaujimavy problem s notebookom.

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
dudo02
King
King
Používateľov profilový obrázok

Zaujimavy problem s notebookom.

Príspevok od používateľa dudo02 »

Zdravim.Dostal sa mi do ruk Notebook Toshiba Quosmio.Moj 1 problem je,ze sa neviem dostat do BIOS-u.Skusal som F1,F2,ESC atd...Nefunguje vsak nic..

Moj 2 problem.V prilohe c.2 je vidiet,ako vyzera obrazovka.Neda sa proste nic citat.Najprv som myslel,ze je graficka v tahu,avsak viem sa dostat do menu,kde si viem zvolit z coho chcem bootovat a tuto obrazovku mi ukaze pekne-je to dokonca v grafickom prostredi-vid priloha c.1.Neviem co sposobuje tie haky-baky..

3 problem-ten mozno suvisi z druhym.Notebook nechce bootovat z CD.Skusal som XP,Vistu,LINUX-live.Ak potvrdim boot z CD,tak znova vyskocia haky-baky a ja neviem co vlastne book chce.Skusal som stlacat vselico,no bud sa nedeje nic,alebo zacne botovas z HDD tam potom hned hodi BLUE SCREEN(je v prilohe c.3,zla kvalita,ale da sa to precitat) a book hned vypne.

Nevedel by niekto poradit co tomuto booku je?Ako sa dostat do BIOSU?
Prílohy
blue screen.jpg
2.jpg
1.jpg
Cyrus666
Light Professional
Light Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Cyrus666 »

musis stlacit ESC hned po starte a potom F1.....podla mna to vyrisesi reinstall winu....uz vies ako sa dostat do biosu tam nastav boot from cd a ides

//vsak nech vyskusa.....ak nepomoze tak je jasne ze je problem s HW
Hextall
Light Star
Light Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Hextall »

Nie som až tak presvedčený o tom, že je to problém windowsu
DeJF
Addict
Addict
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa DeJF »

toto sa ti stalo aj mne prave dnes,ako som nainstaloval nove ovladace na grafiku ...musel som system restore...
dudo02
King
King

Takze nakoniec som v tom BIOSE aj bol aj predtym.Je to kombinacia ECS>F1,tak ako pisal Padawan.Ibaze aj BIOS je zobrazeny,ako "haky-baky".Teda myslim,ze to je BIOS...Nieco tam odpocitava-asi to bude cas.Takze problem bude asi naozaj v grafike.Teda myslim.Len nechapem preco uvodnu obrazovku zabrazi pekne a napr.aj ten blue screen,alebo boot menu :? .Ak ma este niekto nejake napady,budem rad..

A k tomu bootovaniu.-V prilohe c.1 je zobrazene bootovacie menu.Tam sa viem dostat po stlaceni F12.Tam zvolim boot z CD,ale ak potvrdim,tak vyhodi nejaku hlasku a po cca 5sec.skoci do windowsackeho menu"SAFE MODE"a tam uz nemam inu moznost ako bootovat z HDD. Tak neviem,preco nechce nabootovat..Mozno v tej hlaske aj nieco vypise,ze treba nieco konkretne stlacit,len ja to neviem rozlustit. :?
krija
VIP
VIP
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa krija »

no skus este stlacat F8 pri starte a potom vybrat nudzovy rezim (ak samozrejme pojde).
Thovt
Star
Star

Príspevok od používateľa Thovt »

Možno Ti pomôže, že presne takéto zobrazenie mal kamoš na monitore po tom, ako bol Win nainštalovaný na monitore Wide 1440*900 a on si tam neskôr pripojil svoj 1280*1024.
No ale nebolo to tak zle zobrazené len vo Win, ale aj pri výbere
-spustiť safe mode
-last know good.....
a dokonca aj v samotnom safe mode
Nepomohlo ani zmeniť v safe mode rozlíšenie na 800/600, ale pomohla zmena rozlíšenia na 1280*1024. Potom už išlo všetko v poriadku.
dudo02
King
King

Takze po roznych pokusoch a cca.12 hod.stravenych nad bookom sa mi podarilo reinstalnut WIN.Dalo to dost zabrat prejst celou instalaciou skrz tie"hieroglify"..Book ma navyse SATA HDD a tak som musel instalovat aj RAID drivery.Tu mi pomohol programik N-LITE.Naozaj jednoduchy a skvely nastroj na upravu (ci uz odoberanie,alebo pridavanie sucasti)WINDOWSU.

Ale zaklad je,ze book nabotuje uz XP a OS bezi v pohode.Sice boot z HDD je stale v"hieroglifoch",ale potom to uz ide pekne.Takze problem bol v OS a taktiez je v BIOSE(aspon myslim).Ten skusim flashnut a dufam,ze book bude ako novy :) .

Dakujem za pomoc. :) .

//autoeditácia príspevku ( 15 Dec 2008, 12:11 )
No tak som prisiel na to,ze ta graficka karta bude aj tak"mimo".Jednak sa objavuju stale tie"hieroglify"pri starte. A ak nainstalujem na nu ovladac,tak obrazovka ostane cierna a pomoze len uninstal v safe mode.Jedna sa o grafiku nVIDIA GeForce go 6600(Toshiba).Ak by niekto vedel o nejakom alternativnom drivery,nech da nejake info prosim.Ja som skusal zo stranky vyrobcu notebooku a aj vyrobcu karty.Sice neverim,ze to pomoze(ak sa teda nejaky iny driver najde),ale za pokus nedam nic..
Schyl2o
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa Schyl2o »

nieco podobne som mal s mojou grafikou, proste chvilu to islo normalne a potom zas to zacalo blbnut, niekedy vo windowse inokedy uz v biose, chyba bola v karte, musel som ju vymenit...
Napísať odpoveď