Prihlásenie k systému

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
kingjan
Light Expert
Light Expert

Prihlásenie k systému

Príspevok od používateľa kingjan »

Reinštaloval som W-XP a neviem ako a prečo, ale sa mi teraz pri spustení PC objaví okienko "Prihlásenie k systému", kde sú len moje iniciály, ale musím kliknúť na OK, inak to tam trčí a systém nenabehne. Heslo ktoré tam má tiež svoje miesto je prázdne a keď kliknem na OK tak sa to rozbehne aj tak. Vadí mi to, pretože zapnem PC, idem si urobiť kávu a keď sa vrátim víta ma "okienko" a nie nabehnutý systém. Nedá sa to zrušiť? Chcem podotknúť, že pri inštalácii som si dal heslo na Administrátora - má to súvis?
callop
Star
Star
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa callop »

start-spustit- napisat "control userpasswords2" bez uvodzoviek, hore odskrtnut pouzivatelia mozu pracovat az po zadani mena a hesla - ok.
kingjan
Light Expert
Light Expert

Pokus

Keď som sa pomocou"control userpass words2" dostal na kartu Užívateľské účty, tak som zistil že v okienku Užívatelia tohoto počítača mám:
Administrator skupina Administrators
ASPNET Users
JP Debugger Users, Administrators

Užívateľ JP to sú moje iniciály, ktoré sa mi vždy objavili v úvodnom okienku a ktoré vždy musím potvrdiť OK, aby XP nabehli. Keď som odškrtol na karte "Pred použitím počítača musia užívatelia zadať užívateľské meno a heslo" a dal som reštart, tak sa mi neobjavilo úvodné okno s mojimi iniciálami, ale rovno sa objavil Administrator, ktorý už požadoval odo mňa aj heslo ktoré som dal pri inštalácii. Po jeho zadaní sa samozrejme nabehol systém v úplne inej obrazovke, kde neboli všetky programi a dokumenty na ploche tak ako pri iniciáloch JP. Pri novom reštarte som prepísal užívateľa na JP v otváracom okne a stlačil OK (ako po starom) a dostal som sa do môjho pôvodného užívateľského profilu. Neviem ako ďalej.
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

momentalne som neni na mojom kompe ale myslim ze pred odznacenim tej polozky treba oznacit konto ktore chces aby sa spustalo. ale myslim ze niekedy to az po stlaceni OK zaziada prihlasovacie udaje od konta ktore chces defaultne otvarat. takze teraz neviem v akej "pozicii" si.

skus to v kazdom pripade este raz s tym, ze najskor oznacis toho uzivatela, teda seba.
kingjan
Light Expert
Light Expert

Pokračovanie

Mal ste pravdu, ja som pravdepodobne odškrtol zrušenie zadávania mena a hesla pri označenom užívateľovi Administrátor (ktorý ovšem mal pri inštali určené heslo) a to čo nastalo potom, mi vyrazilo dych. PC nabehol bez potvrdenia užívateľa, ale po nábehu systém zamrzol na kosť. Pomohol len reštart cez odpojenie od elektriky. Potom sa už dostal len po prvú obrazovku úvodného hlásenia BIOS-u a ďalej nič... Vyzeralo to ako keď odídu RAM-ky, tak som všetky najprv vybral a začal som ich dávať po jednej. PC nabehol, ale s problémami, stále zamrzol. Podarilo sa mi dostať do Núdzového režimu, kde som na karte Užívateľské účty znova zaškrtol pri účte Administrator možnosť zadávania hesla a užívateľa. Po normálnom spustení PC nabehol, ale znova zamrzol. Znova do Núdzového režimi, kde som potvrdil aj pri užívateľovi ktorého som pôvodne chcel vypnúť znova zadávanie. Potom to už nabehlo bez problémov a okno mi oznámilo: System bol obnovený po závažnej poruche. To bolo včera, dnes som ako prvé vytvoril nový bod obnovy. Pravdepodobne systém WXP nemá rád tie isté postupy na všetkých PC :lol: Po tejto skúsenosti asi budem ďalej klikať na Ok pri spustení. Každopádne však ďakujem a uzatvoril by som to, som o skúsenosť bohatší...
callop
Star
Star
Kontaktovať používateľa:

hmm, tak s tymto som sa teda este nestretol... vzdy to fungovalo na prvy sup (asi na troch pocitacoch). mozno je cas na najneprijemnejsiu cinnost - preinstalovanie systemu (ale viem, na to si treba vziat dovolenku a rozchodit to :) )
Napísať odpoveď