mam Externý pevný disk WESTERN DIGITAL 160 GB USB.
Je na ňom vecsinou hudba mp3.Zistil som poskodene subory ktore predtym boli okej.Velkost suboru sa nezmenila akurad ked to nahodim na play list tak ukazuje 0.00,niektore pesnicky hraju par sekund a koncia, niektore vobec..
Chcel by som sa spytat ci sa tie data daju niejako obnovit ale hlavne zamedzit aby sa to neopakovalo.Veelka vdaka!!
jano.
strata dat
Re: strata dat
Mal som podobny problem aj na mojom externom HDD. Nesli mi tam niektore filmy a pod. Vypni PC, vytiahni USB kabel od Pc a vytiahni aj napajaci kabel. minutu nechaj odpojeni, znovu vsetko pripoj, zapni PC.jano23 napísal:mam Externý pevný disk WESTERN DIGITAL 160 GB USB.
Je na ňom vecsinou hudba mp3.Zistil som poskodene subory ktore predtym boli okej.Velkost suboru sa nezmenila akurad ked to nahodim na play list tak ukazuje 0.00,niektore pesnicky hraju par sekund a koncia, niektore vobec..
Chcel by som sa spytat ci sa tie data daju niejako obnovit ale hlavne zamedzit aby sa to neopakovalo.Veelka vdaka!!
jano.
ked to nebude fungovat any potom tak uz ti pomoze len formatovat disk.
no neviem. Ja mam v PC iba Partation Magic 8.0. Je to sice program urceny na rozdelovanie a spajane disku, lae tie novsie a lepsie verzie obsahuju aj mnohe veci, kde si mozes napr skontrolavat chybne sektory, ci obnovu ale a pod.jano23 napísal:Skusim to,nevies mi este nahodou poradit ci je niejaky program na opravu poskodenych mp3??
vdaka!
ps. na HDD ked vymazavas data, ony tam vlastne este magneticky su.
preto som ti v hornom prispevku doporucoval, aby si to vytiahol zo siete a tym padom by sa tie data vymazali uplne. Pri externych HDD je to tak, pretoze su v kuse strcene cez konektor do zasuvky, a teda stale su pod napatim. a ked je to uz dlhsiu dobu, tak to neni dobre.
Nemusi to byt pravda, ale mne to vtedy pomohlo.