problém pri zapínaní

Ak potrebujete pomoc alebo poradiť, píšte sem (len PC, elektronika atď.)...
flexeter
Amateur
Amateur
Používateľov profilový obrázok
Kontaktovať používateľa:

problém pri zapínaní

Príspevok od používateľa flexeter »

no takže mám tu taký problemos

kupoval som nedávno notebook a jedného dňa si zmyslel že mu bude zapnutie trvať asi 10 minút..takto to asi prebieha keď ho zapnem - nabehne obrazovka s načítavaním Windows XP, potom je asi minútu čierna obrazovka, ďalej nasleduje "welcome" (určite viete čo myslím :P ) potom asi minútu čakám a nabehne mi pracovná plocha...aaale bez ikon

no a tu čakám najdlhšie kým mi načíta ikony - teda vlastne užívateľa, keď si spustím Windows Task Manager (ctrlaltdelete) tak si niektoré programy môžem spustiť, ale nieje to ono

neviem či mám dať NB reklamovať alebo je to softwarová chyba, niekedy mi ide všetko aj týždeň v poriadku ale väčšinou si musím vždy pri zapnutí počkať :cry:

nevie niekto v čom môže byť chyba?
vrtulnik
Medium Professional
Medium Professional
Kontaktovať používateľa:

Re: problém pri zapínaní

Príspevok od používateľa vrtulnik »

flexeter napísal:no takže mám tu taký problemos

kupoval som nedávno notebook a jedného dňa si zmyslel že mu bude zapnutie trvať asi 10 minút..takto to asi prebieha keď ho zapnem - nabehne obrazovka s načítavaním Windows XP, potom je asi minútu čierna obrazovka, ďalej nasleduje "welcome" (určite viete čo myslím :P ) potom asi minútu čakám a nabehne mi pracovná plocha...aaale bez ikon

no a tu čakám najdlhšie kým mi načíta ikony - teda vlastne užívateľa, keď si spustím Windows Task Manager (ctrlaltdelete) tak si niektoré programy môžem spustiť, ale nieje to ono

neviem či mám dať NB reklamovať alebo je to softwarová chyba, niekedy mi ide všetko aj týždeň v poriadku ale väčšinou si musím vždy pri zapnutí počkať :cry:

nevie niekto v čom môže byť chyba?
Skus preinstalovat win.
flexeter
Amateur
Amateur
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa flexeter »

jaj sry zabudol som dodať že som win už zo trikrát preinštaloval :D

takže žiadne iné nápady?
pato83
Addict
Addict

Príspevok od používateľa pato83 »

Skusil by som skontrolovat disk cez live distribuciu linuxu. Stiahnut, napalit, nabootovat a nainstalovat Smartmontools Na tej stranke mas aj prikazy, s ktorymi ho vies skontrolovat. Ramky to nebudu, kedze to sa prejavuje inak. Windowsom tiez najskor nie, kedze si ho uz niekolkokrat preinstalovaval. Takze SW chyba sa prakticky vylucuje, ale nemusi to tak byt na 100%. Mozno nieco, co nahodis hned po instalacii, daky driver zeby. Skus kazdopadne skontrolovat disk a potom sa uvidi.

p.s.: Vzdy si vystupy z toho programu uchovaj a vloz ich sem. Mozno niekto zbada daku chybu.
wolodo
Professional
Professional
Kontaktovať používateľa:

Príspevok od používateľa wolodo »

ach keby to u nas fungovalo ako v Irsku, kupis notebuk, za 4 tyzdne ho prinesies spat ze nejde ze chces novy pride pozre na krabici typ notebuku donesie ti takyisty a z rucky do rucky si vymenis novy za stary... a predavajuci sa ani nepozre ci je v krabici notebuk, ci je tam spravny notebuk, ani sa ta naopyta co je s notebukom, len povies ze sa pokazil That's all! viem ze je to OT ale na SR by to hned kazdy zneuzil

ak ho mas este v reklamacke a nevadi ti ze budes par tyzdnov bez NB tak si ho zreklamuj
Napísať odpoveď